ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
LGP500

За секој телефон што е доволно популарен да има луѓе што работат на него има костум ром.

Него тенки стануваат аргументиве за некој да купува ајфон.
Јас скоро на никој не препорачувам ајфон да купи. За мене, се што ми треба имам во/со ајфонот, за другите, ако имаат познавање, ќе си одберат, ако немаат, ќе си земат што ќе им понудат и толку :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Кои апдејти ти се тие бре? Јас од 2-3 години користење не сум налетал на такво нешто, или па да се апдејтува без да знам.... И кои се тие падови/крашови на џеилбрејкуван? Да побарам на ајфонов....
Не знам кои апдејти бре:D еве ја на мојов ајпад 3 и џејлбрекуван,а пред тоа како фабрички со верзија 5.0.1 се си беше супер функционира глатко и одлична хармонија меѓу хардвер-софтвер и ми се појавува најнова верзија 5.1.1 исто така се супер си беше арно ама апликациите што ми се допаѓа и ми требаше да инсталирам но за жал беше платена верзија и ми станува досадно и ограничено па решив да џејлбрекувам и кога ми светна очиве како ретина дисплеј со задоволство
си инсталирам апликации тие што ми требаше и пак почнува апдејти за FREE апликации и плус со ПЦ-то што закачив поради iTunis и немам појма шо апдејти беше сигурно не од оние кракувани апликации само што е малтретирање со iTunis и се така натака не се сеќавам и потоа си сурфам интернет и ПУФФ позадина шо мајка барам позадинава и отварам пак интернет си сурфам саат-два и пак позадина но ништо страшно.А на твојот ајфон шо има да видиш бре:D стар ти е ајфонот и толку ти е апдејтот бре:D и нема што да видиш бре:D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не знам кои апдејти бре:D еве ја на мојов ајпад 3 и џејлбрекуван,а пред тоа како фабрички со верзија 5.0.1 се си беше супер функционира глатко и одлична хармонија меѓу хардвер-софтвер и ми се појавува најнова верзија 5.1.1 исто така се супер си беше арно ама апликациите што ми се допаѓа и ми требаше да инсталирам но за жал беше платена верзија и ми станува досадно и ограничено па решив да џејлбрекувам и кога ми светна очиве како ретина дисплеј со задоволство
си инсталирам апликации тие што ми требаше и пак почнува апдејти за FREE апликации и плус со ПЦ-то што закачив поради iTunis и немам појма шо апдејти беше сигурно не од оние кракувани апликации само што е малтретирање со iTunis и се така натака не се сеќавам и потоа си сурфам интернет и ПУФФ позадина шо мајка барам позадинава и отварам пак интернет си сурфам саат-два и пак позадина но ништо страшно.А на твојот ајфон шо има да видиш бре:D стар ти е ајфонот и толку ти е апдејтот бре:D и нема што да видиш бре:D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD
Сам си кажал повеќе пати, не знаеш што си правел нити зашто :)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Би се осекал супер. Голем к*р ако после 4 месеци излезе ново БМВ кога моето е исто така супер.
Имам SGS2 и кога излезе S3 ниту се оскав како кретенчина, ниту телефонот го почувствував како стар, ниту имам потреба да го заменам за S3.

Ова ти е најјак дел од се. Со два збора ги "закопа" "глупавите" компании (скоро сите од бизнисот со смартфони) кои имаат Андроид на нивните уреди и прават милијарди евра профит од тоа. (y)
:pos::pos::pos:
Твоето е исто така супер ако го однесеш кај маалски мајстор за да го ојача моторот/перфорамсните,пошто во официјалниот сервис на BMW ќе ти речат: Господине ова е постар модел и ние како овластени сервисери работиме само на најнов модел. Еве ти го најпросто примерот за твојот самсунг С 2 зашто нема официјален апдејт.
Тоа со Ромови и чуда,еве ти еден предизвик од мене лично: имам некој таблет СО АНДРОИД на верзија 4.0.3 таблетот е poin of view - protab 25. Ајде ти вака како андроид корисник биди добар и најди ром за чудово. Има Cortex A8 процесор шо по секоја логика трба да подржува и 4.1

А ако не најдеш,ќе ми докажеш дека на таблетов ЏАБЕ има Андроид кога сум замрзнал на една верзија инсталирана и не можам да го оптимизирам.Почнувам да сумњам дека и да го имам најскапиот таблет на пазаров нема да бидам во некоја предност пошто апдејт до зима прашање е дали ќе има да речеме за верзија 4.5 андорид

За вториот дел од муабетов за "глупавите" компани...... Еве да ти набројам "сериозни" компании кои произведуваат "смартфони" како на пример: Alcatel,LG,ZTE....Кој би ми го препорачал ама онака за фулл андроид експириенс да доживеам?
--- надополнето: 2 јули 2012 во 20:32 ---
Прво, тоа што нема Моторола на пазаров, кога веке спомена, не е вина на андроид, туку е вина на самата компанија која не може да произведе добар и конкурентен производ.

Второ, ајде пак да повторам бидејки гледам дека не си прочитал.

Посебно обрни внимание на болдираното, а уште повеке на црвеното.

Трето, ај доста мрчиш и види овде на колку телефони до сега производителите решиле да им ги прекинат "официјалните" :cautious: апдејти на 2.1, 2.2..., али сепак тие имаат неофицијални third party апдејти на 2.3, 4.0...
Како бе Моторола не е добар и конкурентен,а 4.1 им поддржуваат 5 модели,а конкурентни и добри се LG,Alcatel,ZTE..... Стварно не те разбирам,а и сумњам дека сам се разбираш.

Иначе за XDA фала шо ми даде линк,не знаев ова шо е,појма немав,се гледа дека си добар човек,ми ги отвори очите ептен. Фала од срце. Кај можам да те најдам на Фб или дај ми мсн да се најдеме да ми подобјасниш некои работи во врска со андроид вака по форум и на интернет тешко е,слабо се наоѓаат информации баш ми треба некој како тебе во живототв да ми отвори очи. Тенк ју а лот!

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Моторола беа за никаде, сега откако ги купи гоогле уште толку се за никаде.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
4.1 не е излезен сеуште луѓево плачат дека немаат апдејт уште, па и тоа на кинески срања од 10000

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Твоето е исто така супер ако го однесеш кај маалски мајстор за да го ојача моторот/перфорамсните,пошто во официјалниот сервис на BMW ќе ти речат: Господине ова е постар модел и ние како овластени сервисери работиме само на најнов модел. Еве ти го најпросто примерот за твојот самсунг С 2 зашто нема официјален апдејт.
Тоа со Ромови и чуда,еве ти еден предизвик од мене лично: имам некој таблет СО АНДРОИД на верзија 4.0.3 таблетот е poin of view - protab 25. Ајде ти вака како андроид корисник биди добар и најди ром за чудово. Има Cortex A8 процесор шо по секоја логика трба да подржува и 4.1

А ако не најдеш,ќе ми докажеш дека на таблетов ЏАБЕ има Андроид кога сум замрзнал на една верзија инсталирана и не можам да го оптимизирам.Почнувам да сумњам дека и да го имам најскапиот таблет на пазаров нема да бидам во некоја предност пошто апдејт до зима прашање е дали ќе има да речеме за верзија 4.5 андорид

За вториот дел од муабетов за "глупавите" компани...... Еве да ти набројам "сериозни" компании кои произведуваат "смартфони" како на пример: Alcatel,LG,ZTE....Кој би ми го препорачал ама онака за фулл андроид експириенс да доживеам?
Чекај бе пријателе, 4.1 уште не е излезен а ти РОМови бараш.

Тоа со сервисот на БМВ ама баш ич не ти држи вода. БМВ е должен да ти обезбеди делови во гарантниот рок, а не да ти ги смени гумите на автомобилот. Исто така и Самсунг е должен да обезбеди делови за телефонот во гарантниот рок, а не да ми менува РОМ на телефонот. Тоа останува на неговата воља.
А за тоа со Alcatel,LG,ZTE, мте, колку пари ке дадеш толку музика. Не може да очекуваш од телефон од 100 евра да биде како оној од 400-500 евра.
А тоа што кај нас нема Моторола каква вина има Андроид може ли да ми објасниш?
И да, моторола не е доволно конкурентен. Покрај HTC и Samsung никогаш не би зел моторола.

Иначе за XDA фала шо ми даде линк,не знаев ова шо е,појма немав,се гледа дека си добар човек,ми ги отвори очите ептен. Фала од срце. Кај можам да те најдам на Фб или дај ми мсн да се најдеме да ми подобјасниш некои работи во врска со андроид вака по форум и на интернет тешко е,слабо се наоѓаат информации баш ми треба некој како тебе во живототв да ми отвори очи. Тенк ју а лот!
Нема потреба од сарказам.
Патем, кога веке си слушнал за XDA не би требало да тролаш за "официјалните" апдејти.

Ботом лајн, сите уреди кои
"неофицијално" добиле 4.0 ке добијат и 4.1.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Сам си кажал повеќе пати, не знаеш што си правел нити зашто :)
е па така е друже си кажав дека ајфон односно iOS е срање во боја и не вреди толку пари за ајфон,а за стабилност после џејлбрек не може да се мери со рутиран андроид;) патем не знам шо сум правел но знам зошто;)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
е па така е друже си кажав дека ајфон односно iOS е срање во боја и не вреди толку пари за ајфон,а за стабилност после џејлбрек не може да се мери со рутиран андроид;) патем не знам шо сум правел но знам зошто;)
200 евра го купив пред 3 години, лизга, секоја можна апликација и игра ми ја прима, сите официјални и неофицијални (минати, сегашни и идни) апдејти си се инсталираат, без кочење, багови, лајна.... не вреди :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
200 евра го купив пред 3 години, лизга, секоја можна апликација и игра ми ја прима, сите официјални и неофицијални (минати, сегашни и идни) апдејти си се инсталираат, без кочење, багови, лајна.... не вреди :)
и јас исто на ДХД иако е стар ама рутиран и сменет РОМ и инсталирав секакви апликации од сите верзии утка нема;):)
значи се е на вкус и задоволство како на тебе така и на мене за околу iOS i Android (зборам само на смартфони) и не вреди да критикуваме или да хејтаме кое-кое подобар iOS или Android тоа е работа на јенките:)
да разбереме не сум голем фан за андроид ниту пак за иос кажувам реално колку- толку што сум искусил за андроид и иос(преку ајпад3)
значи рутиран андроид е подобар од џејлбрекуван иос додека не-рутиран андроид е полош од не-џејлбрекуван иос поради односот меѓу хардвер-софтвер:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
и јас исто на ДХД иако е стар ама рутиран и сменет РОМ и инсталирав секакви апликации од сите верзии утка нема;):)
значи се е на вкус и задоволство како на тебе така и на мене за околу iOS i Android (зборам само на смартфони) и не вреди да критикуваме или да хејтаме кое-кое подобар iOS или Android тоа е работа на јенките:)
да разбереме не сум голем фан за андроид ниту пак за иос кажувам реално колку- толку што сум искусил за андроид и иос(преку ајпад3)
значи рутиран андроид е подобар од џејлбрекуван иос додека не-рутиран андроид е полош од не-џејлбрекуван иос поради односот меѓу хардвер-софтвер:)
Бидејќи користиш уреди од двете страни :))) кажи ми зошто е подобро рутиран андроид одколку Jailbroken iPhone? Да не ме сватиш погрешно, не те напаѓам, туку сакам некој да ми објасни. До сега не сум сретнал некој пообјективен да ми објасни, се некои плиткоумни хејтери/фанови со аргументи - ЗАТОА ШТО ТАКА! :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Поентата е дека Apple ваков, онаков, кур го боли за корисниците...

А iOS 6.0 ќе има и за iPhone 3Gs, официјално. Картите се свртени, сега сите други вадат непотребни телефони чисто да ви цицаат пари. Квад кор процесор и 2 гигабајти рам? Извини, кажи ми една third party апликација која е оптимизирана за тоа на Андроид? :)
Koj cica pari? Apple so iPhone 4 i 4s, razlika Siri. Daj 600 evra sa 4, pa posle uste 600 za 4s za siri.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 22:45 ---

--- надополнето: 2 јули 2012 во 20:32 ---

Како бе Моторола не е добар и конкурентен,а 4.1 им поддржуваат 5 модели,а конкурентни и добри се LG,Alcatel,ZTE..... Стварно не те разбирам,а и сумњам дека сам се разбираш.

Za BMW-to muabetot ti e tapa.
Zosto spomnuvas kompanii kako Alcatel, Zte, itn... pravat eftini telefoni so android, ok.
Napravi i ti telefon, mozes slobodno da mu stavis android i tvoja rabota e posle dali ke pustas update. Do kompaniite e. Si kupil djubre od tablet, nema update. Zemi Asus, Galaxy Tab... i ke dobies update i custom romovi. Poentata e Androidot e free i moze koj saka, sto saka da pravi so nego, zatoa go ima i na djubre telefoni i tableti...e sega tvoj izbor e sto ke kupis.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
Бидејќи користиш уреди од двете страни :))) кажи ми зошто е подобро рутиран андроид одколку Jailbroken iPhone? Да не ме сватиш погрешно, не те напаѓам, туку сакам некој да ми објасни. До сега не сум сретнал некој пообјективен да ми објасни, се некои плиткоумни хејтери/фанови со аргументи - ЗАТОА ШТО ТАКА! :)
извини друже не можам да објаснам тоа е исто како на пример:јас читам библија веќе скоро четири години колку споро толку четири години ми требаше да сфатам и да разберам,а другата страна вие сте научени од вашите родители или од попови што возат скапи џипови кое е спротивно од библијата и учењето и делата на Исус и потоа јас ви кажувам точно онака како што е пишано според библијата на некој начин критики додека вие ми кажувате спротивно од критики кое сте научиле од вашите родители и попови што пее и нема врска со библијата се додека не проучувате и да разберете и ќе видете како ќе смените мислење и ќе разберете ЗОШТО Е ТАКА а не ЗАТОА ШТО ТАКА.
Слично како и андроид и иос се додека пробате двете страни и да искусите и ќе знаете ЗОШТО Е ТАКА а не ЗАТОА ШТО ТАКА само разликата е што андроидот зависи за кои смартфон се работи бидејќи некои смартфони се добри и лоши додека иос не зависи од ајфон кое е одлична изработка туку зависи од човекот како го употребува iOS-от:);)

Kajgana Shop

На врв Bottom