ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Korun, Mac, Scofield, момци јас немам намера да се натегам со вас и да докажувам кој телефон е подобар. Сите имаме избор, сме собрале некој денар и си купуваш тоа што ти прави мерак, ако згрешиш следниот пат земаш нешто друго, тоа е.

Темава излезе се фаќаме за глупости за да докажеме која платформа е подобра, а не сме си ги смениле мислењата меѓу себе ама ич, и таман работа некој на форум да ти смени мислење, секој сам си го формира.

Јас лично од мое искуство знам дека мене iOS ми е досаден и не би го земал. Не ве навредувам вас со тоа, вие може гледате нешто друго во оперативниот систем што мене не ми значи. Во друга прилика ќе образложам повеќе. Поздрав до сите, уживајте си во смартфоните и не се замарајте ако ви прави мерак сопствениот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Kupuvas iPhone od 600 evra i nemas bluetooth koj go imaat najeftinite "djubrinja" od Nokia, Samsung...
Ustvari imas, ama samo za headset ;).
1. Не сум луд да давам 600 евра за мобилен
2. Имам блутут (не само за слушалки)
3. Реално кажи ми, кога последен пат си користел блутут? И пак реално, колку често користиш блутут ти и тие околу тебе? ;)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 00:50 ---
Korun, Mac, Scofield, момци јас немам намера да се натегам со вас и да докажувам кој телефон е подобар. Сите имаме избор, сме собрале некој денар и си купуваш тоа што ти прави мерак, ако згрешиш следниот пат земаш нешто друго, тоа е.

Темава излезе се фаќаме за глупости за да докажеме која платформа е подобра, а не сме си ги смениле мислењата меѓу себе ама ич, и таман работа некој на форум да ти смени мислење, секој сам си го формира.

Јас лично од мое искуство знам дека мене iOS ми е досаден и не би го земал. Не ве навредувам вас со тоа, вие може гледате нешто друго во оперативниот систем што мене не ми значи. Во друга прилика ќе образложам повеќе. Поздрав до сите, уживајте си во смартфоните и не се замарајте ако ви прави мерак сопствениот.
Барам некој да ми покаже и докаже што е толку добро и во кој андроид уред, за да си земам во иднина. Не зимам ајфон затоа што е ајфон (не сум ретардиран или американец), туку зимам затоа што има (и ќе има) се што ми треба и тоа со многу тракатанци и потенцијал.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Барам некој да ми покаже и докаже што е толку добро и во кој андроид уред, за да си земам во иднина. Не зимам ајфон затоа што е ајфон (не сум ретардиран или американец), туку зимам затоа што има (и ќе има) се што ми треба и тоа со многу тракатанци и потенцијал.
Абе ви се праи паметен тука, а уствари земал Zephyr и ставил Pepsi logo и менито демек во 3D му се вртат страните и ајфон ова ајфон она... :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе ви се праи паметен тука, а уствари земал Zephyr и ставил Pepsi logo и менито демек во 3D му се вртат страните и ајфон ова ајфон она... :D
Не добиваш лајк, џабе :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Андроид се знае, по можност Samsung Galaxy S2 :)
Во видеово ќе видите коj смартфон навистина вреди:

Коjа е логиката да направите смартфон од стакло само за да биде џиџан и да се палат разгалени луѓе кога при еден пад ќе ви се напраи аjФонот парче?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Андроид се знае, по можност Samsung Galaxy S2 :)
Во видеово ќе видите коj смартфон навистина вреди:

Коjа е логиката да направите телефон од стакло само за да биде џиџан и да се палат разгалени луѓе кога при еден пад ќе ви се напраи аjФонот парче?
Добро друже, ти ако планираш да ги рокаш телефоните земи си од старине нокии најдобро. Иначе и овој тест не е меродавен, имаше после ревизија каде што S2-ката си иба матер при првиот пад....

S

Sheldon Cooper

Гостин
Добро друже, ти ако планираш да ги рокаш телефоните земи си од старине нокии најдобро. Иначе и овој тест не е меродавен, имаше после ревизија каде што S2-ката си иба матер при првиот пад....
Па не е тоа поентата. На сите ни се случува да ни падне телефонот од џеб несакаjки. Се знае дека при кршливост стаклото победува додека пластиката минимално се оштетува. Плус Samsung S2 има Gorilla Glass - извонредно отпорен на гребнатинки.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па не е тоа поентата. На сите ни се случува да ни падне телефонот од џеб несакаjки. Се знае дека при кршливост стаклото победува додека пластиката минимално се оштетува. Плус Samsung S2 има Gorilla Glass - извонредно отпорен на гребнатинки.
Тоа герила стакло прво е имплементирано кај iPhone, така да пред да фалиш нешто види дали и другиот го има.

Проблемот кај 4ката и 4с-от е задното стакло, ама не верувам дека тоа е единствената причина заради која би купил некој Андроид. :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
И iPhone 4 и iPhone 4S имаат Gorilla Glass, мене лично сто пати ми има паднато и тоа на плочки и апсолутно ништо не му е. :)

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Знате што кажа извршниот директор на Apple... Почекајте го Iphone 5, ќе го посрамоти Samsung Galaxy S3... И да андроид е боље од IOS се додека IOS не го џеилбрејкуваш и инсталираш Cydia (мада и така не е боље)...

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Наброј еден андроид телефон кој поддржува повеќе од 2 верзии на оперативен систем. :)
И зашто не ми кочи ајфонов (3GS) да му се сневиди, а треба да кочи. Видиш, ме заебале.

И уште нешто да те прашам. Прво излага апликација за ајфон па (можно е) после да излезе за андроид. Зашто така? Зашто не обратно?
И Самсунг Омниа 2 подржува 2 оперативни системи, но не одеднаш. :D
--- надополнето: 10 јули 2012 во 11:40 ---
И iPhone 4 и iPhone 4S имаат Gorilla Glass, мене лично сто пати ми има паднато и тоа на плочки и апсолутно ништо не му е. :)
Плочките да не ти се гумени? :pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom