ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Извини друже, за да се јавам ми требаат две раце.
Идеме напред.

Исто гледам и нова функција на Android, се рекламира експлицитно кога ќе ја пуштиш галеријата на S3. Еве ќе го тагнам и -={K-O-R-U-N}=- за да ја проба:

За да зумираш слика, ставаш два прста на екранот и го влечеш накај тебе. Пошто ова е попрецизно и попрактично од користење на истите два прста за зумирање каде сакаш на сликата, без да мораш да го зимаш телефонот во рака и да го држиш со две раце.
Ако ништо друго, бар е тотално оригинално. :ROFLMAO:

П.с. тоа што како слеп за стап се фати да го браниш ужасниот фан-бој дизајн на S4 треба да ти е доказ за нешто... :)
Извини друже, ти требаат на тебе две раце за да се јавиш?
Мене не.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Извини друже, ти требаат на тебе две раце за да се јавиш?
Мене не.
Извини друже, али врска си немаш од мобилна технологија.
Баш заради ова го посетувам форумот, аргументирани и концизни постови од луѓе кои се разбираат во технологијата.
Едниот што не разликува fake render ми вика дека ЈАС не се разбирам од технологија, а другиот што тотално ја утнува поентата секој пат и сеуште мисли дека е во право.

Опасен тандем сте, мора да признаам.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 14:07 ---
Јас во Бугарија го видов С3 црниот, и многу ми се допадна.
Bonus round: експертското познавање на Marick14 - видел S3, ама не бел, ЦРН, во живо во продавница. All my post are invalid, јас немам видено црн во живо...

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Баш заради ова го посетувам форумот, аргументирани и концизни постови од луѓе кои се разбираат во технологијата.
Едниот што не разликува fake render ми вика дека ЈАС не се разбирам од технологија, а другиот што тотално ја утнува поентата секој пат и сеуште мисли дека е во право.
поентата е дека не ти требаат две раце за да се јавиш, и поентата е дека дури и 3.5 инчните смартфони (ака чипичани) како и секој друг смартфон, лугето во најголем дел од времето ги користат со две раце.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Ајфонот е далеку попрактичен за употреба. Глеам горе нешо препуцавања за користење со 2 раце... епа станува збор за телефон а не за лаптоп, така би требало да е практично користењето со една рака. Кај поновиве андроиди со гооооолем екран тоа е невозможно, треба со една рака да го држиш телефонот а со друга да чачкаш.
Неодамна добив iPhone 4S, презадоволен сум од брзината, камерата, дисплејот, звукот, едноставноста за користење. Ниту еднаш не ми крашнал телефонот, пу пу да не го урочам :D

А за љубомора, нема потреба зашто да љубомориме, зашо нели по логика на нештата, ако го имаме најскапото, можеме да го имаме и поефтиното...

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
ако го имаме најскапото, можеме да го имаме и поефтиното...
E барем еден ај корисник до сега да го немаше овој комплекс...

Патем, не, го немаш најскапото, твојот 4с е далеку од најскап. Уште ве лажат дека ај... e нешто посебно за посебно одбрана група на луге. Извини што ти кршам филм.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Најискрено - еден LG Optimus G e Феликс Баумгартнер за iPhone 5.. Да да, драги мои Crapple фанови кои и да сте, LG имаат бољи телефон од вас

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309

Патем, не, го немаш најскапото, твојот 4с е далеку од најскап. Уште ве лажат дека ај... e нешто посебно за посебно одбрана група на луге. Извини што ти кршам филм.
Хахахахахаха ај ок, љубоморам, немав ја до пред еден месец андроид :facepalm:
А за другото што го напишав, што ќе кажеш?

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Хахахахахаха ај ок, љубоморам, немав ја до пред еден месец андроид :facepalm:
А за другото што го напишав, што ќе кажеш?
Никој не вели дека љубомориш, туку дека редно време е да се престане со филмањето.
А за кое друго што да кажам? Дека си бил презадоволен од ајфон? И јас сум презадоволен од мојот андроид.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Никој не вели дека љубомориш, туку дека редно време е да се престане со филмањето.
А за кое друго што да кажам? Дека си бил презадоволен од ајфон? И јас сум презадоволен од мојот андроид.
Не за тоа, туку за тоа како е поедноставно да се ракува со ајфон отколку со андроид. Ем софтверски, ем практично, со една рака го држиш и бараташ, за разлика од андроид кај шо ти требаат 2 раце :)
--- надополнето: 10 декември 2012 во 23:08 ---

И жити се, кој телефон е поскап од ајфонот? -.- Не дека се чаталам нешо, само прашувам...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Не почнувајте војни без потреба. Секој со своите потреби и вкус. На секој различно му лежи некоја платформа. Лично преферирам андроид (тоа и имам), ама и iOS си има некои предности.
Премногу е расправано и излитено е веќе. Никој од нема да му го смени мислењето на другиот со тоа што ќе се инаетиме тука.

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
И жити се, кој телефон е поскап од ајфонот? -.- Не дека се чаталам нешо, само прашувам...
Чекај, абе ти си бил сериозен со тоа дека ајфон е најскап. :facepalm::facepalm::facepalm:
Еве.
http://www.gsmarena.com/apple_iphone_5-4910.php

http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_d1_xl_u9500e-5002.php
http://www.gsmarena.com/huawei_ascend_d_quad_xl-4569.php
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_v-4958.php
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_acro_hd_so_03d-4773.php

Сруги ме мрзи да барам.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Океј е, само прашав.

И пак го избегнуваш моето мислење за практичноста на големината, очигледно сум во право :)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Океј е, само прашав.

И пак го избегнуваш моето мислење за практичноста на големината, очигледно сум во право :)
Одговорено е и предходно тоа.
Имам sensation и galaxy nexus, и на двата немам никакви проблеми со правење на основни операции како одговарање на повик, вртење број, проверка на меил, фејсбук, твитер, тапаталк... со една рака.

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Одговорено е и предходно тоа.
Имам sensation и galaxy nexus, и на двата немам никакви проблеми со правење на основни операции како одговарање на повик, вртење број, проверка на меил, фејсбук, твитер, тапаталк... со една рака.
Машала рака ќе да е тоа :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom