Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Android 5 е одамна излезен за м8.А има ли некој инфо за HTC One M8? Кога треба да очекувам апдејт?
Android 5 е одамна излезен за м8.
Ако не ти е стигнат тебе тогаш имаш телефон од регион кај кого касни апдејтот или ти е брендиран од т мобиле или слично.
(Ако е т мобиле мк ќе се убиеш од чекање и може никоаш да не добиеш ОТА апдејт)
Можеш мануелно да апдејтувашотклучи бутлоадер
Напраи s-off
Симни си фирмвер
И флешни го мануелно.
Имаш туторијали по интернетов за сите горенаведени процедури.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Има веќе андроид 5.0.1 за твојот за некои региони во Европа. Провери си за кој регион/земја е твојот S4, инсталирај апликација Phone info Samsung. После види тука, дали има или нема, во зависност од регионот/земјата.S4 I9515 ќе добие ли некогаш лолипоп ама гадови се овие од самсумг гниди !!
Што не чини? Кај мене работи мнооогу подобро на лолипоп..Катастрофа на ноте 3 има ли шанси да го вратам на 4.4.2?
S4 I9515 ќе добие ли некогаш лолипоп ама гадови се овие од самсумг гниди !!
Даунлодирај 5.0.1 фирмвер од Sammobile од некој друг регион, флешувај преку Odin 3.09 и ќе имаш официјален Lollipop. Factory reset и clear cache, обавезно.
А бе какво губење гаранција. Официјален е софтрверот, од Samsung, ништо не губиш. Дури ако ставиш, на пример од Полска, побрзо ќе ги добиваш следните апдејти и фиксови. Земи од Play strore инсталирај Phone info Samsung и види за кој регион/земја ти е телефонот.Да да, знам дека може преку флешување.
Инаку има пуштено Лолипоп во Полска веќе за i9515.
Вчера мислам дека беше пуштен официјално и во Холандија.
Јас го чекав со Software Upgrade преку телефон до сега, па ќе почекам уште некое време...пошто не се брзам до толку. Башка нејќам да ми летне гаранцијата
Единствено што ме чуди е што им одзема многу време на Самсунг да го спроведат сето ова, ама па кога ќе видиш, подобро така, од него 1000 багови да има после.