Android L (5.0)

• Креатор на темата Креатор на темата kobrata
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте задоволни од новитетите во новиот андроид (L) оперативен систем?

• Вкупно гласачи
    74
Има некоја можност да се инсталира Android 5.0 на Sony Xperia E1 и М2???

^
Никаква можност за сега.

Во иднина(за два три месеца можда и ќе има некој кастм лолипоп ром за М2 ако некој портира РОМ или ако сони пушти официјален апдејт и ако сони го пушти кернел сорсот за лолипоп за М2 тогаш сигурно ќе има и кастм андроид 5 и официјален нормално)

А за Е1 нема шанси ,
според мене тој телефон си останува на моменталниот последен фирмвер засекогаш.

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk

А има ли некој инфо за HTC One M8? Кога треба да очекувам апдејт?

А има ли некој инфо за HTC One M8? Кога треба да очекувам апдејт?
Android 5 е одамна излезен за м8.
Ако не ти е стигнат тебе тогаш имаш телефон од регион кај кого касни апдејтот или ти е брендиран од т мобиле или слично.
(Ако е т мобиле мк ќе се убиеш од чекање и може никоаш да не добиеш ОТА апдејт)

Можеш мануелно да апдејтувашотклучи бутлоадер
Напраи s-off
Симни си фирмвер
И флешни го мануелно.
Имаш туторијали по интернетов за сите горенаведени процедури.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Htc one e8 update 5.02 samo sto dobiv no bez sense 7

Android 5 е одамна излезен за м8.
Ако не ти е стигнат тебе тогаш имаш телефон од регион кај кого касни апдејтот или ти е брендиран од т мобиле или слично.
(Ако е т мобиле мк ќе се убиеш од чекање и може никоаш да не добиеш ОТА апдејт)

Можеш мануелно да апдејтувашотклучи бутлоадер
Напраи s-off
Симни си фирмвер
И флешни го мануелно.
Имаш туторијали по интернетов за сите горенаведени процедури.

Купен е од Сатурн, Германија и не е кодиран на ниеден оператор. Затоа ме чуди што не ми нуди automatic update... Сепак фала :)

Нема врска што е некодиран.
Битен е регионот.

HTC па и Samsung пуштатаат апдејти по региони и не секој регион добива редовно апдејти.

Секој HTC телефон си има број по кој може да се види за кој регион е уредот и дали за тој регион има апдејт.

S4 I9515 ќе добие ли некогаш лолипоп ама гадови се овие од самсумг гниди !!

S4 I9515 ќе добие ли некогаш лолипоп ама гадови се овие од самсумг гниди !!
Има веќе андроид 5.0.1 за твојот за некои региони во Европа. Провери си за кој регион/земја е твојот S4, инсталирај апликација Phone info Samsung. После види тука, дали има или нема, во зависност од регионот/земјата.

Катастрофа на ноте 3 има ли шанси да го вратам на 4.4.2?

И јас го чекам моментот...сеуште ништо.
А најавено е дека ќе добие... :confused:
Даунлодирај 5.0.1 фирмвер од Sammobile од некој друг регион, флешувај преку Odin 3.09 и ќе имаш официјален Lollipop. Factory reset и clear cache, обавезно.

Даунлодирај 5.0.1 фирмвер од Sammobile од некој друг регион, флешувај преку Odin 3.09 и ќе имаш официјален Lollipop. Factory reset и clear cache, обавезно.

Да да, знам дека може преку флешување.
Инаку има пуштено Лолипоп во Полска веќе за i9515.
Вчера мислам дека беше пуштен официјално и во Холандија.
Јас го чекав со Software Upgrade преку телефон до сега, па ќе почекам уште некое време...пошто не се брзам до толку. Башка нејќам да ми летне гаранцијата :)
Единствено што ме чуди е што им одзема многу време на Самсунг да го спроведат сето ова, ама па кога ќе видиш, подобро така, од него 1000 багови да има после.

Да да, знам дека може преку флешување.
Инаку има пуштено Лолипоп во Полска веќе за i9515.
Вчера мислам дека беше пуштен официјално и во Холандија.
Јас го чекав со Software Upgrade преку телефон до сега, па ќе почекам уште некое време...пошто не се брзам до толку. Башка нејќам да ми летне гаранцијата :)
Единствено што ме чуди е што им одзема многу време на Самсунг да го спроведат сето ова, ама па кога ќе видиш, подобро така, од него 1000 багови да има после.
А бе какво губење гаранција. Официјален е софтрверот, од Samsung, ништо не губиш. Дури ако ставиш, на пример од Полска, побрзо ќе ги добиваш следните апдејти и фиксови. Земи од Play strore инсталирај Phone info Samsung и види за кој регион/земја ти е телефонот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom