Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене на S5 екстра работи, после вториот апдејт на 5.0. Со првиот апдејт, точно е, ја трошеше батеријата за неполн ден. Сега, неверојатно, со нон стоп вклучен мобилен интернет, e-mail, разговори, вибер, сурфање и нон стоп (освен кога спијам :D) приклучен Gear часовник трае два дена. Project Volta во 5.0, конечно, одлично функционира.
Да не зборам дека е многу побрз него ли на KitKat.
Еве скриншот :

Прегледај го приврзокот 119521

So Gear 2 uste ne e sreden, so lolipop uste pravi problem konektiranjeto, so 4.4.2 nema nikakov problem.

So Gear 2 uste ne e sreden, so lolipop uste pravi problem konektiranjeto, so 4.4.2 nema nikakov problem.
Јас имам Gear 1 со Tizen OS, а нa Galaxy S5 последниот Lollipop (BOD3) и немам никакви проблеми со конектирање, одлично работат и саатот и мобилниот. Презадоволен сум.

Имам Sony Xperia Z и не ми иди ажурирање за 5.1 lollipop шо можи да е проблемо и како можам да го ажурирам на 5.1?

Zdravo!
Mi treba sovet za root na HTC Desire 310 (Android OS, v4.2.2 Jelly Bean) i kako da go azuriram do 5.0 Lollipop.

Веќе неколку месеци има и постои проблеми со Youtube апликацијата,а тоа е непуштање на видеа,сецкање,луп состојба и аудиото во позадина да си работи ок. Дали е решен овој проблем веќе или ќе се чека за жал уште. Ќе ве молам за предлози за други аплилации добри каде би можел барем да гледам јутуб видеа. Оргиналнава апликација им е срање и покрај машинеријата од вработени шо имаат.:LOL:

Мала помош...после секој направен повик ГПСот ми се активира...чаре?

кажете ми програмчево што е Clean Master, добро ли е како ли е ? Ја еве сеа го форматирав телот и го имав ама сега се мислам дали да го ставам зашо некои викаат дека многу рам зафаќало и го успорувало уредот....Според мене добро програмче ти наоѓа нели тие глупости што ти се,ти го бустнува ова она ама незз ств... Ваши мислења и ставови околу ова?
фала :)

По последниот апдејт на гугл хром, кога треба да пишувам тастатурата не ми се појавува или ќе се појави по 10 секунди.
Пробав и со swift, но пак исто. На тапаталк нормално си работи.
Друг некој со ваков проблем?

кажете ми програмчево што е Clean Master, добро ли е како ли е ? Ја еве сеа го форматирав телот и го имав ама сега се мислам дали да го ставам зашо некои викаат дека многу рам зафаќало и го успорувало уредот....Според мене добро програмче ти наоѓа нели тие глупости што ти се,ти го бустнува ова она ама незз ств... Ваши мислења и ставови околу ова?
фала :)
Не ти треба, поновите андроид софтвер верзии имаат споствен менаџмент на рам и кеш меморијата.

Не ти треба, поновите андроид софтвер верзии имаат споствен менаџмент на рам и кеш меморијата.
Имам Galaxy core plus
PLATFORM OS Android OS, v4.2 (Jelly Bean)
CPU Dual-core 1.2 GHz
Сеа нез колку овој е таков да му ебам матер ?!

Имам Galaxy core plus
PLATFORM OS Android OS, v4.2 (Jelly Bean)
CPU Dual-core 1.2 GHz
Сеа нез колку овој е таков да му ебам матер ?!
Мое мислење, не ти треба. Тој телефон и така е хардверски слаб, само ќе го успориш повеќе т.е. ќе го оптеретиш не потребно. Плус и батерија повеќе ќе ти троши. Можеш еднаш месечно (рачно) да си ја чистиш кеш меморијата, ако осетиш големо успорување.

Мое мислење, не ти треба. Тој телефон и така е хардверски слаб, само ќе го успориш повеќе т.е. ќе го оптеретиш не потребно. Плус и батерија повеќе ќе ти троши. Можеш еднаш месечно (рачно) да си ја чистиш кеш меморијата, ако осетиш големо успорување.
aham...ok onda fala ti mnogu :)

Здраво, од вчера почна да ми прави проблеми телефонот, htc desire 500, не сакаше да се вклучи па морав да му направам hard reset. Потоа пак се уклучи и се беше како што треба се додека не пробав пак да го вклучам и исклучам. Значи го натиснам power копчето за вклучување, се вклучи екранот и пишува htc и тука заглави и не сака понатаму, дали некој знае како да го решам проблемот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom