Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ми треба мала помош. Земав LG GT540 од T-Mobile. Вчера земав ист телефон од еден другар ама купен од ВИП и ми беше ептен различен. Како прво јас немам влечечко мени (ако знае некој како да активирам, супер). Верзијата на мојот телефон е 2.1 Update 1. Дали има некој дадено апдејт или знае како да го средам DRAWER NOTIFICATION (влечечкото мени)?

Metono1[mkd];3988356 напиша:
Ми треба мала помош. Земав LG GT540 од T-Mobile. Вчера земав ист телефон од еден другар ама купен од ВИП и ми беше ептен различен. Како прво јас немам влечечко мени (ако знае некој како да активирам, супер). Верзијата на мојот телефон е 2.1 Update 1. Дали има некој дадено апдејт или знае како да го средам DRAWER NOTIFICATION (влечечкото мени)?
Иди во апликацијата Home selector и избери Android Home.

Сакам да ставам спотови на моб но не можам да ги преземам преку bluetooth не ги препознава . Симнав Rockplayer apk file на мојот PC а потоа го пренесов на мојот моб. Инсталирав но ништо не отвора , дали не е инсталирано или друго не знам .Помош?

го инсталираше .apk-то или само го симна ?

Go instalirav ama nisto ne otvora :icon_conf

Имаш усб кабел со телефонот, поврзиго на пц и префрлиси ги спотовите каде сакаш на картицата. Потоа оди во media player ќе одбериш видео и тука се.

Дечки слушам имало скајп за андроид и други програми кои се плаќаат, ги барав преку маркетот ги нема, одитов директно на страната на скајп за мобилен пробав да данлодирам неможеше, барам помош како да инсталирам програми.

Друго прашање ми е во врска со рутирање што се добива ако го рутираш дали е добро за телефонот, и може ли сам да го направам тоа

Иди во апликацијата Home selector и избери Android Home.

Не мислев за тоа мени, туку за taskbar-от што е на саатот горе неможам да го завлечам надоле. 1-2 ми успева ама многу тешко, пробав на верзија 1.6 на еден другар оди перфект. Кај мене е 2,1 Update1 и е катастрофа.

Btw како да го повратам повторно LG Home? Andorid Home, не ми се допаѓа..

Дечки слушам имало скајп за андроид и други програми кои се плаќаат, ги барав преку маркетот ги нема, одитов директно на страната на скајп за мобилен пробав да данлодирам неможеше, барам помош како да инсталирам програми.

Друго прашање ми е во врска со рутирање што се добива ако го рутираш дали е добро за телефонот, и може ли сам да го направам тоа

Со рутурањето стануваш админ на телефонот, и токму тоа ти треба за да можеш да го гледаш цел маркет. Вратисе на 1-ва страна Princ има објансето како.

Metono1[mkd];3990602 напиша:
Не мислев за тоа мени, туку за taskbar-от што е на саатот горе неможам да го завлечам надоле. 1-2 ми успева ама многу тешко, пробав на верзија 1.6 на еден другар оди перфект. Кај мене е 2,1 Update1 и е катастрофа.

Btw како да го повратам повторно LG Home? Andorid Home, не ми се допаѓа..

Побарај во settings display calibration така нешто и ќе го направиш, после тоа ќе ти работи одлично. А за да се вратиш на LG Home влези во менито и барај едно иконче како куќарка пишува Home Selector и ќе го одбериш LG Home.

Ако може помош околу тоа каде да ги префрлам апликациите и како да ги инсталирам?
Xperia X8 е у питање.

Како се гаси edge на Desire? :)

Има некој сетинг што не го гледам, или пак исто како на iPhone, намерно не ставаат таква опција?

Ако може помош околу тоа каде да ги префрлам апликациите и како да ги инсталирам?
Xperia X8 е у питање.

како мислиш да ги префрлиш?

Како се гаси edge на Desire? :)

Има некој сетинг што не го гледам, или пак исто како на iPhone, намерно не ставаат таква опција?

Во settings барај mobile network и деселектирај го, би требало да е тоа тоа.

како мислиш да ги префрлиш?

Во settings барај mobile network и деселектирај го, би требало да е тоа тоа.

Не е таму, ипак не сум дотолку изгубен. Го пуштив сетап-от, кој кога го упалив за првпат телефонот не се пушти...и таму ме праша дали Интернетот да користи само ви-фи или и дата-план иам. Си бираш Ви-фи и готова работа. :)

Не е таму, ипак не сум дотолку изгубен. Го пуштив сетап-от, кој кога го упалив за првпат телефонот не се пушти...и таму ме праша дали Интернетот да користи само ви-фи или и дата-план иам. Си бираш Ви-фи и готова работа. :)

Држи го подолго копчето горе за гасење на телефонот и излегува едно мени. Тука можеш да избереш дали да се уклучува на интернет од мобилната мрежа или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom