Android 4.4. KitKat

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Имам Alcatel One touch idol со 4.1 JellyBean.
Е сега прашањето ми е, дали ќе може да го упдејт во 4.4 или не ?

И ако може, би ве замолил да ми кажете како.

Ви благодарам однапред.

Со оглед дека си на 4.1, биди среќен ако има 4.3 апдејт, за 4.4 многу тешко. Инаку како што ти кажаа горе со root access може да инсталираш custom 4.4 rom. :)

Со оглед дека си на 4.1, биди среќен ако има 4.3 апдејт, за 4.4 многу тешко. Инаку како што ти кажаа горе со root access може да инсталираш custom 4.4 rom. :)

А има некои шанси да можам да го апдејт до 4.4 ?

За жал сеуште нема custom ромови за Idol како што гледам на XDA форумот , може само да го рутираш во моментов.

Не се разбирам многу, ќе може да ми кажеш што ќе се случи ако го рутирам ? Што се придобивките ?

Глупаво е прашањево, ама изгубен сум тотално во ова

Фала ти

Не се разбирам многу, ќе може да ми кажеш што ќе се случи ако го рутирам ? Што се придобивките ?

Глупаво е прашањево, ама изгубен сум тотално во ова

Фала ти

Значи со други зборови ако го рутирам, ќе можам да си инсталирам 4.4 мануелно, без потреба да чекам од алкател да пуштат Update ?

Да.
Ќе рутираш ќе инсталираш cwm recovery и во fastboot ќе инсталираш CustomROM со Android верзијата која ја сакаш. Само најдобрите CustomROM-ови не го поддржуваат твојот уред ( CyanogenMod и AOKP).

Ќе можам ли да направам апдејт 4.4 на Sony Xperia L ???

Korisnici na s4,note 2 i note 3 nekoe info za kitkat imate?Mene seushte mi nema stignato update,a veke vlegovme Februari.

Korisnici na s4,note 2 i note 3 nekoe info za kitkat imate?Mene seushte mi nema stignato update,a veke vlegovme Februari.

Има за Ноте 3, вчера го апдејтував мојот на 4.4.2.Кликни Check for updates, ќе ти го симне апдејтот 389.97 МВ е, нема ништо да ти избрише, ама можеш за секој случај да си направиш бекап на нешто побитно.

Поздрав :-)

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Има за Ноте 3, вчера го апдејтував мојот на 4.4.2.Кликни Check for updates, ќе ти го симне апдејтот 389.97 МВ е, нема ништо да ти избрише, ама можеш за секој случај да си направиш бекап на нешто побитно.

Поздрав :)

Note 3 SM-N9005 Anroid 4.3 [ The latest updates have already been installed ] нема за овој.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Ke ima za s4,note 2 i note 3 sigurno ali koga ne se znae.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom