Android 4.4. KitKat

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Фурам бе пријател, ако ти си задоволен со пластична играчка од $600+ Цепај си

Фурај си бе пријател, не викам не. Тоа за пластиката, можеби, но барем не го губам диоптерот на 4 инчен екран за тие пари. Ај, поцепај си сега и ти.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Фурај си бе пријател, не викам не. Тоа за пластиката, можеби, но барем не го губам диоптерот на 4 инчен екран за тие пари. Ај, поцепај си сега и ти.

Па за тоа постои таблет бе другар, ако не земи стави на уво 55 инчен телевизор и прави муабет, или чувај дипотер

Па за тоа постои таблет бе другар, ако не земи стави на уво 55 инчен телевизор и прави муабет, или чувај дипотер

Добро, мислев дека збориме за smartphone. :)

Samsung размислува да ги апдејтира и своите послаби модели на JB 4.4 KitKat. Моментално се испитува компатибилноста со истите.Затоа, кои од вас ги поседуваат овие модели стискајте палци. Како што се знае од предходно за Galaxy S 3 и 4, Note 2 и 3, апдејтот е предвиден за некаде од јануари 2014-та па натаму. :)

Извор : GSMarena

Ја да го прашувам нешто, читав али не сум сигурен... HTC Sensation ќе вози 4.4?

од пред два дена и јас со Кит Кат сум.На Нексус 4 си вози мазно,да ти е мерак да го малтретираш телефонот :D

Ја да го прашувам нешто, читав али не сум сигурен... HTC Sensation ќе вози 4.4?

Многу тешко. Aма може да му ставиш custom rom (CM 11.0) и некоја тема (Sense 3.6, 4.1, 5) и ќе добиеш нешто слично на официјалниот 4.4. Се што ти треба имаш тука. :)

Да прашам овде чисто за да си ја пробам среќата... Денеска направив апдејт на Nexus 4 од 4.4 на 4.4.2 и после бутирањето иконите се помали од претходно и никако неможам да ги средам бидејќи нема таква опција. Телефонот ми беше рутиран претходно, после апдејтот рутот се избриша. Го вратив назад на 4.3 со factory image од Google директно и кога се вклучи телефонот одма излезе апдејтот за 4.4 и почна да се симнува. Пак го инсталирав 4.4 па после и 4.4.2 и проблемот пак останува, ништо не се менува. Дали и некој друг го имаше овој проблем или сум единствениот?

Да прашам овде чисто за да си ја пробам среќата... Денеска направив апдејт на Nexus 4 од 4.4 на 4.4.2 и после бутирањето иконите се помали од претходно и никако неможам да ги средам бидејќи нема таква опција. Телефонот ми беше рутиран претходно, после апдејтот рутот се избриша. Го вратив назад на 4.3 со factory image од Google директно и кога се вклучи телефонот одма излезе апдејтот за 4.4 и почна да се симнува. Пак го инсталирав 4.4 па после и 4.4.2 и проблемот пак останува, ништо не се менува. Дали и некој друг го имаше овој проблем или сум единствениот?

Смени launcher, најди го KitKat Launcher Prime, супер е.
Имаш можност да менуваш големина на иконите внатре во менито и на самиот десктоп и можеш да криеш несакани апликации.

Смени launcher, најди го KitKat Launcher Prime, супер е.
Имаш можност да менуваш големина на иконите внатре во менито и на самиот десктоп и можеш да криеш несакани апликации.

Во ред е го средив ова, инсталирав GEL ( Google Experience Launcher ) што е за Nexus 5. Го имав на 4ката со AOSP 4.4 и затоа не бев навикнат на stock изгледот на иконите. Но сега е во ред. Фала за помошта во секој случај.

Имам Alcatel One touch idol со 4.1 JellyBean.
Е сега прашањето ми е, дали ќе може да го упдејт во 4.4 или не ?

И ако може, би ве замолил да ми кажете како.

Ви благодарам однапред.

Имам Alcatel One touch idol со 4.1 JellyBean.
Е сега прашањето ми е, дали ќе може да го упдејт во 4.4 или не ?

И ако може, би ве замолил да ми кажете како.

Ви благодарам однапред.

имаш минимум една опција а тоа е со рутирање да инсталираш AOSP Stock Android
втора опционална опција е да чекаш официјален апдејт од Алкател а за тоа мора прво да прогуглаш и да видиш дали ќе има

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom