Android 4.4. KitKat

• Креатор на темата Креатор на темата HristijanWR10
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха на HTC One веќе апдејтирав за 4.4.2 кит-кат :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk

Значи колку е гадно да чекаш најнов апдејт на Самсумг и сета причина заради ТачВизот ... ај се надевам од идна година Гугл конечно се концентрира само на Андроид чисто со цел фокус и енергија ... Ја шитнаа Моторола ... нема веќе омилен произведувач ... Престануваат со Нексус серијата целосно со нови серии да излегуваат ... Само Гугл Плеј Едиции ќе имаа :) Тоа е многу добро ... ќе нема тачвиз од Самсумг,ќе нема од Хтц она својот блоатвер ... ајде ќе видиме :D

Sekoj den proveruvam seushte nema :mad:

Sent from Note 3 using Tapatalk

Не е можно, пуштен е апдејтот (4.4.2) за Македонија. Чудно, од кај го имаш купено и кој модел го имаш ??
Види тука :

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

ako probuvas na netot od mobilniot operator,tesko deka ke ti go dade apdejtot da go simnes.Sedni nekade kade sto ima besplatno wi-fi (park,kafic,kladilnica) ukluci go wifi-to vlezi i ke ti go dade apdejtot.Jas taka napraviv koga izleze 4.4.2 za Nexus i odma se simna i se instalirase,a probuvav preku internetot od mobilniot operator (vip) ne pravese nisto,mi kazuvase deka nema update.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Е па значи тие со посилниот Snapdragon 800 чипсет веќе го имаат добиено, за тие со Еxynos 5 (како твојот) сега е пуштен апдејтот. Кај да е, ќе го добиеш. Знаеш како се шири, регион по регион.

Е па значи тие со посилниот Snapdragon 800 чипсет веќе го имаат добиено, за тие со Еxynos 5 (како твојот) сега е пуштен апдејтот. Кај да е, ќе го добиеш. Знаеш како се шири, регион по регион.

Пред 2-3 недели го пуштија во Русија.Затоа прашувам ептен бавно оди.Не ми се чека.

Note 3 N9005XXDMUJ7 купен од Оне. Добил некој aпдејт 4.4.2.

За S4 уште нема апдејт :place:

За S4 уште нема апдејт :place:

Има симни го од sammobile фирмверот и флешни го преку один стави го телефонот во Download mode и во один PDA или во поновиот один во AP за 5 мин имаш kitkat

Има симни го од sammobile фирмверот и флешни го преку один стави го телефонот во Download mode и во один PDA или во поновиот один во AP за 5 мин имаш kitkat
Со оглед на тоа што не знам што е один, ни AP, мислам дека е подобро да не правам сама вакви маневри да не добијам цигла.
Има ли некаде каде што го прават ова и колку кошта?

Со оглед на тоа што не знам што е один, ни AP, мислам дека е подобро да не правам сама вакви маневри да не добијам цигла.
Има ли некаде каде што го прават ова и колку кошта?

еве ти од тука симни го один http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/help/guide-odin-flash-guide-t1671969

Симни го фирмверот од sammobile за твојот модел точно кој модел го имаш на S4 кога ке се симне го одзипуваш од winrar и добиваш екстензија на tar палиш один и во PDA го ставаш фирмверот один ке закочи на една минута и пак ке продолжи го ставаш телефонот во Download mode со (home+power+vol down) и си во download mode го приклучуваш на со кабелот и стискаш старт на один програмата во один треба само auto rebort и F Reset time да ти бидат штиклирани друго ништо не можеш да го направиш цигла ако флешуваш точен фирмевер за телефонот и плус не флешуваш пит фајл така да цигла нема шанси да го направиш ако чекаш OTA од самсунг отиде младоста :)

odin4c.jpg

еве ти и видео

Последно уредено:
Хаха на HTC One веќе апдејтирав за 4.4.2 кит-кат :D

Drugar i jas imam HTC One i go apdejtirav bez problemi ama posle primetiv deka vo mob. mi falat app. calculator i htc flashlight.. Dali kaj tebe gi ima i ako znaes sto moze da e problemot kaj mene ? :)

Drugar i jas imam HTC One i go apdejtirav bez problemi ama posle primetiv deka vo mob. mi falat app. calculator i htc flashlight.. Dali kaj tebe gi ima i ako znaes sto moze da e problemot kaj mene ? :)
По апдејтот ги има сите тие шо наброја,а кај ви фалаат и не знам што е проблемот ,но можно е да си исклучил тие апликации што требаше да бидат активни .Не ми го зборот не знам што може да е проблемот патем дали си направил рут ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom