Android корисници (проблеми, прашања, совети)

The Ocean

Money. Power. Glory.
Член од
4 февруари 2016
Мислења
140
Поени од реакции
66
Screenshot_2016-07-04-13-16-32.png До сега не сум апдејтирал софтвер, па ме интересира ова за Андроид 6 е, или?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.332
Поени од реакции
15.503
Ако сакаш пиши на кое место да го најдам и што добивам а што губам со шеската.

Имам слободни 3 гига интерна меморија, така да не сум од тие кои во секој момент им треба секој килобајт повеќе простор.

дали се добива нешто на брзина, или спротивно поради пообемни апликации и да се забави работењето на телефонот?

Кој знае нешто повеќе нека пиши:oleee:

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Ако сакаш пиши на кое место да го најдам и што добивам а што губам со шеската.

Имам слободни 3 гига интерна меморија, така да не сум од тие кои во секој момент им треба секој килобајт повеќе простор.

дали се добива нешто на брзина, или спротивно поради пообемни апликации и да се забави работењето на телефонот?

Кој знае нешто повеќе нека пиши:oleee:
Го имаш на sammobile.com, излезен е за Индија, Шри Ланка и Португалија.
Го немам лично телефонот и не можам да ти кажам како ќе се однесува со 6ката, останува на тебе ако сакаш да го пробаш.
Можеш да го флешнеш преку Odin, ама ако не сакаш да чепкаш, ти преостанува да чекаш OTA апдејт на телефонот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.332
Поени од реакции
15.503
Ok fala za sovetot. Ednaš veće "flešnav" eden Leago pa sega sum malku popretpazliv:pos:

Т

Триптико

Гостин
Е, ај тогаш објасни зошто телефони за европски/азиски пазар се слични, но никогаш исти во перформанси? Зошто Самсунг што го носат правен за индиски пазар, таму е супер, овде губи мрежа?
Уште ова: мојот телефон од Вип, со firmware од Т-хоме Хрватска и работи подобро од нашиот Т-хоме (флешував наш Т-хоме, англиски, бугарски и руски - проблеми правеше англискиот во некои делови од телефонот, а рускиот губеше мрежа на периоди).
Кога различни од ист континент и слични мрежи даваат различни перформанси, замисли од целосно различна мрежа што ќе прави.

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Е, ај тогаш објасни зошто телефони за европски/азиски пазар се слични, но никогаш исти во перформанси? Зошто Самсунг што го носат правен за индиски пазар, таму е супер, овде губи мрежа?
Уште ова: мојот телефон од Вип, со firmware од Т-хоме Хрватска и работи подобро од нашиот Т-хоме (флешував наш Т-хоме, англиски, бугарски и руски - проблеми правеше англискиот во некои делови од телефонот, а рускиот губеше мрежа на периоди).
Кога различни од ист континент и слични мрежи даваат различни перформанси, замисли од целосно различна мрежа што ќе прави.
Друго е моделот да е наменет за друг пазар, а сосем друго е на интернешнл модел да му ставиш фирмвер од Пакистан. Зошто мојот телефон работи перфектно со фирмвер од UAE?

Т

Триптико

Гостин
Друго е моделот да е наменет за друг пазар, а сосем друго е на интернешнл модел да му ставиш фирмвер од Пакистан. Зошто мојот телефон работи перфектно со фирмвер од UAE?
Овде нема таков модел. Барем јас не сум сретнал. Или се европски модели, или индиски (барем за Самсунг знам).

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Овде нема таков модел. Барем јас не сум сретнал. Или се европски модели, или индиски (барем за Самсунг знам).
Ако веќе знаеш за Самсунг G920F, G925F, G930F, G935F какви модели се?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Т

Триптико

Гостин
Ако веќе знаеш за Самсунг G920F, G925F, G930F, G935F какви модели се?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
За цела планета, ама дали ги има баш тука, не знам. Кога веќе го тупиме, F верзијата во USA има послаб LTE прием на AT&T од A. Зошто "глобалната" е послаба од специфичните за операторите? Си има зошто производителите прават посебни серии по региони и посебен софтвер за истите. Инаку ќе имаше еден модел и тоа е тоа, нели? :)

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
За цела планета, ама дали ги има баш тука, не знам. Кога веќе го тупиме, F верзијата во USA има послаб LTE прием на AT&T од A. Зошто "глобалната" е послаба од специфичните за операторите? Си има зошто производителите прават посебни серии по региони и посебен софтвер за истите. Инаку ќе имаше еден модел и тоа е тоа, нели? :)
Врати се назад, го изврте муабетот, ми објаснуваш за модели. Значи друго е да има тој модел за амерички пазар а да го користи тука, па да му прави проблеми, а друго е да има глобал модел и да му флешне фирмвер од индија кој е за неговиот модел. Единствено што може да изгуби е фирмверот да не е bloatware free, па да има еден куп глупи апликации.

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.558
Поени од реакции
2.924
Незнам за Андроидиве али другар кога беше во САД си зеде Lumia 950, а гратис си доби и 950 XL, бидејќи имаа промоција од Microsoft. Еве сега е во МК, и со телефон купен во САД овде нема никаков проблем со 3G/4G мрежата на Телеком. Поради вакви работи целосно се откажав од Андроид - bloatware, спор после неколку месеци користење (па мора ресет да се прави) па еве што уште не...
Многу се искомплицираа Андроидиве де фирмвер за таму де за таму. И што сега, ако имам телефон купен од овде и одам на некое време незнам некаде во Азија треба мобилен да менувам со фирмвер за реон Азија за да можам да ја користам мрежата таму? Глупости.

Не дека и Windows се идеални особено во однос на апликациите (особено верувам поради Google апликациите, па и Snapchat донекаде) но верувам и тоа ќе се среди со време.

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Дечки, имам ZTE 2 KISS MAX и му направив фабрички рестарт и одкога го вклучив не отвара плеј стори во никој случај. Ме гаси и носи на почетна страница на телефонот. Чаре некое?

Kajgana Shop

На врв Bottom