Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Т

Триптико

Гостин
mi treba pomos vo vrska so ALCATEL OT 20.04C
IMEL:014253009459776
koga ke ja uklucam vip kartickata mi bara mrezen kod.
ПОМОШ!!!!
Заклучен е на друга мрежа. Декодирај го!

Инаку, до пред малку си играв со телефонот (пиши-бриши) и изгледа најновиот Playstore троши МНОГУ батерија (околу 30 и нешто % за 2-3 саати, без да биде вклучен). Го избришав целосно и Youtube не работи без него :confused: Логика :tapp: Морав да го инсталирам како системска апликација (симни од нет, Cut - Paste во system/app) и шипак :mad: Ни Youtube, ни Google Play не работат. После копирањето, се мести User/Owner Read, Write...а другите само Read. И рестарт на тел нормално. Е, не било баш толку "нормално" :eek: На веќе инсталирана, со повторно инсталирање од system/app си работи како што треба. Ова, како мал туторијал за рутирани телефони и чепкала како мене :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.332
Поени од реакции
15.503
Мислиш за Playstore или за Google Play . Пошто без Google Play јутјубот не работи. А маркетот мислам и неможи да се избриши целосно(евентуално како што викаш на рутиран телефон)

Т

Триптико

Гостин
Мислиш за Playstore или за Google Play . Пошто без Google Play јутјубот не работи. А маркетот мислам и неможи да се избриши целосно(евентуално како што викаш на рутиран телефон)
Истото е :) Целосно е Google Play Store.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Многу бавно ми се полни батеријата и тоа за 5 часа само 20%
Пробав со друг полнач, го ресетирав телефонот и се среди, а после неколку полнења пак бавно. Кога е на полнач и почнува да се полни, ако во тоа време ми стигне порака на фб или вибер полнењето се прекинува.

Т

Триптико

Гостин
Многу бавно ми се полни батеријата и тоа за 5 часа само 20%
Пробав со друг полнач, го ресетирав телефонот и се среди, а после неколку полнења пак бавно. Кога е на полнач и почнува да се полни, ако во тоа време ми стигне порака на фб или вибер полнењето се прекинува.
Види usb порт на телефонот (чист, кородиран, нешто боја сменил...), полни неколку пати со друг полнач (може да е кабел, може самиот адаптер), можно е батеријата да не ја бива (не знам колку држи наполнета)...и, за почеток, не мора баш вибер, фб и остали глупости да ти бидат вклучени 24/7. Па дури и на полнач. Испразни го до 5%, исклучи го и така полни. Ќе видиш колку ќе му треба. Следно полнење исклучи wifi и 3/4G и полни (исто од 5%). Ако е во ред, некои апликации работат во позадина и влечат повеќе од што прима телефонот струја.

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Може не е соодветна тема, ама да даде некој линк за симнување на gps апликацијава iGO за Андроид ? Поточно ми треба за таблет со резолуција 800x1280..

The Ocean

Money. Power. Glory.
Член од
4 февруари 2016
Мислења
140
Поени од реакции
66
Neli j3 e podobar? Deka 2016 godina e
J5 и J3 се скроз исти, само што на J3 камерата е малку послаба. J5 веќе го нема во Телеком, а нема ни да го има. За во Вип не знам. Јас го земав J3 пред некој ден и сега-засега океј си се покажува.

Член од
8 јануари 2015
Мислења
150
Поени од реакции
43
J5 и J3 се скроз исти, само што на J3 камерата е малку послаба. J5 веќе го нема во Телеком, а нема ни да го има. За во Вип не знам. Јас го земав J3 пред некој ден и сега-засега океј си се покажува.
И јас го земав и моментално пишувам од него...се е океј солидна батерија добра камера мана му е само што има малце интерна меморија ама се средува со мемориска и тоаа.

Член од
29 март 2013
Мислења
162
Поени од реакции
25
Дали некој знае зошто на лг г3 сеуште немам андроид 6?

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.124
Поени од реакции
341
Има апдејт за андроид 6 за Samsung Galaxy Grand Prime?

Kajgana Shop

На врв Bottom