Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Кај More buying options ,Portable guy испорачува и кај нас или грешам нешто ?

Испотачува да за $40 и испорака од 10 до 20 дена, на тој начин ќе платиш и ддв 18% и царина 15% над на целосната цена на часовникот+испораката кога ќе стаса во мкд

• Ми се допаѓа
Reactions: J +

ако ти го пише саатот испод 45 евра нема да плаќаш царина .. и да не те тупат другите дека ќе платиш .. имам зимано таблет што коштал 110$ па царина ништо немам платено ;)

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Па добро да му **** ******* испорачуваат овие Амазон за Македонија, да ти **** држава глупа, никој не не смета за ништо, ко црна дупка сме :tapp: Пробав за 4-5 книги, ништо живо не можи за мкд. Дали ако пробам од англиската или германската ќе можи?

Па добро да му **** ******* испорачуваат овие Амазон за Македонија, да ти **** држава глупа, никој не не смета за ништо, ко црна дупка сме :tapp: Пробав за 4-5 книги, ништо живо не можи за мкд. Дали ако пробам од англиската или германската ќе можи?
Нови или стари книги? Од Амазон директно може, а од други продавачи што продаваат преку Амазон не може :)
--- надополнето: 24 април 2013 во 15:22 ---
http://dx.com/
дали некој има порачувано од овде ?
Братучед ми има порачувано, му стигнуваат работите.

Нови или стари книги? Од Амазон директно може, а од други продавачи што продаваат преку Амазон не може :)
--- надополнето: 24 април 2013 во 15:22 ---

Братучед ми има порачувано, му стигнуваат работите.
без никакви други дополнителни трошкви така

Без никакви, ама зависи и која сума порачуваш, над 45 евра може да те царинат тука.
Абе какви 45 евра.... за стара книга, со цена од 15 долари ми вика: estimated shipping and handling 19 долари :eek:

Абе какви 45 евра.... за стара книга, со цена од 15 долари ми вика: estimated shipping and handling 19 долари :eek:
Не беше тоа за тебе... книга на старо не можеш да купиш од Amazon.
Пробај од Betterworldbooks.com или abebooks.com (abebooks.it)...

Пробај од германската, мислам дека доставуваат во Македонија.
Начекав некни 30 дена trial период за Amazon Prime и си искористив бесплатна достава со DHL, ми стаса за неполни 24 саати пакетот (во Германија да напоменам). А има и за германски студенти некоја промоција за Prime гледам, 1 година пробен период, а после тоа за 15е годишно членарина ако сакаш да продолжиш.

Ааа, значи Амазон само нови книги продавал :eek: Е тоа не го знаев досега...добро, можда и со право се поскапи, и работите и шипинг и се...ај ќе пробам на европскиве претставништва шо услови има, мада не верувам нешто поинаку да е...а инаку најдов некои страни кои продаваат книги на старо, ем шо испорачуваат секаде, ем каде-каде се поефтини :D

Луѓе де од искуство кажете Амазон дали прифаќа Visa Electron од Тутунска?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom