Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Може некој да ми пушти линк од тоа листата со царинарење на пратките?

До сеа користев Виза од НЛБ ..Да не знае некој/а дали ги прима картичките од Уни Банка?

Може некој да ми пушти линк од тоа листата со царинарење на пратките?

Нема фиксна царина, кај нас се е на " лепи очи " ..
Иначе, у глобала треба да се применува воа: 15% од вредноста на производо, + 18% ддв ( или 5% зависи од стоката шо ја увезуваш ) .. воа важе за пратка декларирана над 45еу

29 долари со достава во просек од 18 до 32 дена. Не се плаќа царина за тој износ.
а достава се доплаќа ли?
и кога ќе го порачам треба да идам у пошта да си го земам или ќе ми стигне дома?
ќе ми извинете ама до сега немам ништо порачувано од интернет,немам појма како идат работите.

а достава се доплаќа ли?
и кога ќе го порачам треба да идам у пошта да си го земам или ќе ми стигне дома?
ќе ми извинете ама до сега немам ништо порачувано од интернет,немам појма како идат работите.
Па ти кажав де, 29 долари комплет со достава. Е сега, верувам дека ќе треба да си го подигнеш од пошта затоа што е поголем пакет, ќе ти пристигне известување на домашната адреса дека за тебе е пристигнат пакет и ќе треба да го подигнеш најверојатно во рок од 5 работни денови од наведениот датум на известувањето.

За тие што не сте информирани пред да нарачувате да си знаете дека од јануари годинава нашиве од царина го сменија правилникот, и сега пратките за царинење се поместија од 50 евра на 22 евра :facepalm:
Значи се плаќа данок на пример за маска за телефон, уби боже држава удираат по слободна трговија ќе полнеле буџет...

За тие што не сте информирани пред да нарачувате да си знаете дека од јануари годинава нашиве од царина го сменија правилникот, и сега пратките за царинење се поместија од 50 евра на 22 евра :facepalm:
Значи се плаќа данок на пример за маска за телефон, уби боже држава удираат по слободна трговија ќе полнеле буџет...

Нема врска ..порачав телефон пред 2 недели, на пратката ми пишеше $40 ( 30ЕУ ) ништо не платив ..

Абе тоа се е ветер и магла, не им се знае нив крајот, пред месец дена ми стаса пакет со цена од 60$ па не платив ниту денар.

Абе тоа се е ветер и магла, не им се знае нив крајот, пред месец дена ми стаса пакет со цена од 60$ па не платив ниту денар.

Па добро правилникот е сменет можда не знаеме како станал тој сабајле ама големи се шансите да платиш неколку луѓе што прашав јас пошто дознав од други, платиле тука од Скопје е сега јас немам нарачувано од лани. И сега замисли купуваш нешто од 25 евра фактички одиш на ризик дали ќе платиш или не, царината наша се врати по стара патека како ќе им дувне така прават.

We're writing to let you know that we are having difficulty processing your payment for the above transaction. We suggest that you double-check the billing address, expiration date and cardholder name that you entered; if entered incorrectly, these will sometimes cause a card to decline. There is no need to place a new order as we will automatically try your credit card again. *

Пробав да порачам од Амазон и ми го даде ова. Што е проблемот?
Пробав да порачам со Виза картичка,од оние шо можеш да вадиш пари од банкомат,незнам како на друг начин да ви ја објаснам :)
Проверив се ми е точно напишано и информациите од картичкатат што ми ги бараа и адресата.

Си разгледував нешто на amazon.com и гледам може да си внесеш МК адреса, првпат го гледам ова. Има ли некој порачувано нешто и дали се плаќа царина ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom