Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Дали би имало царина за куфер димензии 40х30цм тежок 5 килограми?

да забораид да кажам чини 20 евра

Дали би имало царина за куфер димензии 40х30цм тежок 5 килограми?

да забораид да кажам чини 20 евра

За куфер онаков за патување за алишта со рачка се царини со 16% јас порачав дојде жив здрав само ме изгореа со поштарината бидејки како што кажа ти 5 кила овој беше 3,94 и уште 16% царина и 18% ддв и испадна сирот скоро 9000 а истиот го имав во ексима за 7200 ама нема везе :pos2: кога прашав во пошта зошто царина ми рекоа куфер ко куфер се царини , а исто така за акт ташни, кожни куфери, школски ташни, аташе куфери се наплака 20% царина + 18% ддв основица

Е фак бре зашо да небива од mturk да купуваш од amazon.co.uk или amazon.de многу поефтино е ебате

Не само што е поевтино туку и многу повеќе работи се праќаат до Македонија...

Фчера порачав денеска ми испратија меил дека е пратено, the long wait can begin i'll be counting..

Табличката ми стигна, а ми пишаа дека ќе биде најдоцна до 19ти.. Вака е супер.

DSCN0979.jpg

Арно ама се разочарав кога го видов пликот... Аман до кога вака бе???
DSCN0980.jpg

Зошто кај адресата има и Македонија и Грција????Ова сигурно одело преку Грција и зато е напишано она ФИРОМ.

хех стара финта. ако ја нема Македонија пиши Mаcedonia Greece и најверојатно ќе ти стигне пратката откако ќе ја препратат од Грција.

хехе да да стара финта што успева ама НИКОГАШ нема да ја направам пак бидејки пред година дена порачав постер од еден сајт кај што ја немаше Мк и нормално стаив Србија по комшиска линија и поминаа 6 месеци не стигна и ај викам Грција и за 20 дена ми стигна ама со дополнителни трошоци за препраќање за препакување за лежарина и постерот од 13$ стана 85$. :uvo:

Па добро бе мајку му стара и на http://www.bodybuilding.com/ ја немат МК,ама се си поплнав во формуларот и само држава стадов Хрватска.Одма после предавањето на нарачката им пуштив маил дека сум ја згрешил државата и да корегираат во Македонија.Корегираа и пратката ми стигна фино лепо за 2-3 недели.
Не знам како ви се става она Macedonia Greece.:tapp:
ЏипМКД не знам шо си толку изненаден кога сам си ја напишал таа адреса.

цццц
колку плати поштарина?

прееска порачав 3 од амазон блузони се надевам ке стигнат не оштетени бидејќи минатиот пат царинициве кога отварале да видат што има и кога го препакувале ми го захефтале левиот ракав од јакната :uvo:

Па добро бе мајку му стара и на http://www.bodybuilding.com/ ја немат МК,ама се си поплнав во формуларот и само држава стадов Хрватска.Одма после предавањето на нарачката им пуштив маил дека сум ја згрешил државата и да корегираат во Македонија.Корегираа и пратката ми стигна фино лепо за 2-3 недели.
Не знам како ви се става она Macedonia Greece.:tapp:
ЏипМКД не знам шо си толку изненаден кога сам си ја напишал таа адреса.

so bodybuilding lesno se razibra. duri i sami se nudat da ti pisat druga poniska vrednost na robata za da ne platis carina.
barem taka bese porano, sega neznam.

Арно ама се разочарав кога го видов пликот... Аман до кога вака бе???

Прв пат гледам вакво нешто. Никогаш, на никоја пратка досега од амазон или некои други онлајн ретаил сајтови не сум видел вакво нешто. Секогаш си ја пишувало убаво адресата.

Освен ако одела преку Грција, па тие таму гејците да направиле нешто. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom