Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Зависи до тежината на пакетот....вредноста... и зависи која пошта ја избираш нормално.. од многу работи зависи ... :D

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Mислам дека некој прашуваше еднаш за нарачување на Kindle. Изгледа ова е од неодамна, има намалена верзија што ја праќаат worldwide (вклучувајќи ја и Македонија).

Ако може некој од мтуркџиите да провери дали кога ќе нарачува производ, во payment method постои опцијата "Pay using your Amazon Payments balance".
Тоа го користев кога нарачував пред 6-7 месеци, ама сега ја нема таа опција.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Нешто им е изменето, и кај мене го нема тоа, ама прошлава недела баш нарачував нешто и исто вака беше дур не префрлив пари од мтурк на амазон, а тогаш директно ме однесе да платам со тие пари. Да не префрлам сеа пари да проверам, ќе паднам у искушение да ги потрошам, ама сигурен сум дека може да се плати од мтурк.

Само, читав коментари за овој киндл, и некако беа не баш наклонети, и имаа најдено многу маани на новава верзија. Повеќе од еден месец е пуштен интернационално, и бев загреан да го земам, плус и доста ефтин е споредено како беше до скоро, ама ме пишмани, кој ќе се нервира со ситници.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Нешто им е изменето, и кај мене го нема тоа, ама прошлава недела баш нарачував нешто и исто вака беше дур не префрлив пари од мтурк на амазон, а тогаш директно ме однесе да платам со тие пари. Да не префрлам сеа пари да проверам, ќе паднам у искушение да ги потрошам, ама сигурен сум дека може да се плати од мтурк.

Само, читав коментари за овој киндл, и некако беа не баш наклонети, и имаа најдено многу маани на новава верзија. Повеќе од еден месец е пуштен интернационално, и бев загреан да го земам, плус и доста ефтин е споредено како беше до скоро, ама ме пишмани, кој ќе се нервира со ситници.
За какво префрлање се работи, мислиш на gift certificate?

Член од
30 ноември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
А може ли некој да ми каже дали има порачано патики од amazon.com и како иде царинењето на облека..

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Може некој да ми каже како оди порачката со гифт сертификат? Имам 27 фунти на amazon.co.uk, прв пат купувам, најдов реселер кој испорачува во Македонија но ми бара мастер кард или некоја друга картичка...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Може некој да ми каже како оди порачката со гифт сертификат? Имам 27 фунти на amazon.co.uk, прв пат купувам, најдов реселер кој испорачува во Македонија но ми бара мастер кард или некоја друга картичка...
mislam deka gift certificate moze samo na oficijalniot sajt da se koriste, ne moze na reseller-i.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
mislam deka gift certificate moze samo na oficijalniot sajt da se koriste, ne moze na reseller-i.

Сертификатот веќе е активиран на amazon.co.uk можам да проверам дека имам 27 фунти. Но ако сакам нешто да порачам ми бара картичка.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Па стави картичка, дебитна Visa Electron од тутунска функционира, а веројатно има картички и од други банки што ги прифаќаат.

Кај најде gift certificate? Некој ти го подари?

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Па стави картичка, дебитна Visa Electron од тутунска функционира, а веројатно има картички и од други банки што ги прифаќаат.

Кај најде gift certificate? Некој ти го подари?
Ајде ќе пробам...
А цена за превоз зема нахнадно? Или вклучена е тука? Појма неам ништо од ова прв пат порачувам не можам да се снајдам :)

Собрав поени на beterz.com за топка и ми дадоа подарок плус гифт сертификат. :)

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
А може ли некој да ми каже дали има порачано патики од amazon.com и како иде царинењето на облека..

Јас од Амазон америчкиот си купив патики.Патиките беа 70 долари,уште 25 платив за shipping до Македонија .Платив со балансот од мтурк.Ми стигнаа по три недели,ги подигнав во пошта и платив 200 денари толку.

resellerот се вика RUZE Shoes.Тие праќаат од кај нас. Имам и од Karmaloop купено дуксер и кај нив shippingot е 25 долари.

By the way,пишувајте ги продавачите на Амазон кој праќаат работи до кај нас со разумна цена.Чисто да не не лутаме низ Амазон кога бараме нешто!

Член од
8 јануари 2009
Мислења
53
Поени од реакции
0
знаете ли некоја фора да ги правиме и овие задачиве што се us only?? многу јаки пари има тука...ако има некоја фора да сокриеме ип адреса или нешто слично да ги обереме :pos2:

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
знаете ли некоја фора да ги правиме и овие задачиве што се us only?? многу јаки пари има тука...ако има некоја фора да сокриеме ип адреса или нешто слично да ги обереме :pos2:
Веројатно тука игра улога со која земја си го отворил акаунтот, мислам дека не е до ип адресата.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
ip adresata sigurno proveruvaat ali sepak pisis drzava koga se registriras.
ako pisis lazni podatoci posle pa kako ke naracuvas.

Kajgana Shop

На врв Bottom