Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Се јавив во пошта имам некој таму и тие тврдат дека кај нив на тракингот ништо не излегува за овој број. Исто на сајтот за следење на Македонски пошти проверувале и тие. А кај мене ете излегува. Уште ми кажаа дека последниот месец била лудница во поглед на пратките од странство пошто неколку контејнери пристигнале и не знаат кај им е главата, затрупани биле во пратки.

Се јавив во пошта имам некој таму и тие тврдат дека кај нив на тракингот ништо не излегува за овој број. Исто на сајтот за следење на Македонски пошти проверувале и тие. А кај мене ете излегува. Уште ми кажаа дека последниот месец била лудница во поглед на пратките од странство пошто неколку контејнери пристигнале и не знаат кај им е главата, затрупани биле во пратки.
цело време си лежат и сега малку зорт и они да видат

здраво
нарачав цд плеер за во кола од алиекспрес 140 долари но продавачот на пакетот напишал вредност 20 долари и сега ми бараат фактури за да го царинат радиото дали ке имам проблем со тоа што тој напишал друга цена на пакетот
Да, ќе имаш проблем. Ќе ти бараат да им ја приложиш трансакцијата од aliexpress. А таму пишува дека е 140 долари.

Не е реален јас имав ваков сличен број и пишува испорачано во Велес , а јас Скопје. По две недели ми стигна дури.

И порано се случуваа вакви лажни тракинзи, еден ке нарача од Македонија и ке му пратат вистински тракинг број а уште 10 други нарачки од Македонија кинезот им го праќа истиот број и сите го пратат истиот број и секој си се надева мислејки дека е неговата пратка а пратките на останатите уствари вистина патуваат не е дека не пуштил кинезот но без тракинг пратење, значи старата финта пак е актуелна.

Да, ќе имаш проблем. Ќе ти бараат да им ја приложиш трансакцијата од aliexpress. А таму пишува дека е 140 долари.

Нема да имаш никаков проблем, ке си платиш давачки на реалната цена од 140 и се ке биде ок а тоа дека си лажел со напишаната вредност од 20 долари не им е гајле и не се одговара за лагата. Е сега има и друга финта на некои им помина на некои не.. Ако имаш порачано друга роба од али во вредност од 20тина долари, ја праќаш таа трансакција во извештајот од банката обично стои дека е платено на АлиЕкспрес а не точно на кој продавач па со среќа.

@goalien1 Да, како што кажа @total, нема да имаш проблем во смисол да те казнат или нешто, туку дека ќе треба да платиш царина и ддв на произдводот. Тоа ќе ти биде уствари проблемот.

Гледав еден производ.
Адреса е за пример.
Прашањето ми е :
Дали треба да отворам ESCROW сметка да платам со картица или може со картицата што е внесена во алиекспрес да се плати?
Постојат продовачи кои настојуваат да се врши плаќање преку ESCROW.

Гледав еден производ.
Адреса е за пример.
Прашањето ми е :
Дали треба да отворам ESCROW сметка да платам со картица или може со картицата што е внесена во алиекспрес да се плати?
Постојат продовачи кои настојуваат да се врши плаќање преку ESCROW.
Можеш да платиш со било која картичка, мене до сега никој не ми побарал ESCROW. (а често нарачувам и опрема и електроника и милион глупости)

Ова сега што излезе со вирусот у кина, дали ке ги стопираат пратките?

Започна кинеска нова година, 14тина дена ја слават, ни пратки ни бутур за тоа време

Започна кинеска нова година, 14тина дена ја слават, ни пратки ни бутур за тоа време

знам за нова година, ама да не пратат некој вирус навака со тоа пратките па да ги блокираат на царина?

Малку офтопик
Знае некој колку време ги чуваат пратките во царина пред да ги вратат назад кај продавачиве на алиекспрес?

знам за нова година, ама да не пратат некој вирус навака со тоа пратките па да ги блокираат на царина?
FB_IMG_1580674177276.jpg

На ФБ групиве што се балкански за IPTV box уреди и за Аndroid Kodi читав коментар дека се стопирани пратки од Кина затоа што и авионите не полетуваат заради вирусов. Колку е точно не знам.

Последно уредено:
Дали знае некој што е проблемот ова што ми се појавува???

alieks.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom