Албанскиот радикален исламизам во подем

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Pak ne me razbiras....

Ti me citirase za taa recenica kade sto rekov deka za Albancite nema vera koga.....

A taa recenica ja napisav tokmu za naslovot na temata!

Na na bitshuanec mu kazav dzabe mu e so forsiranjeto deka ke bidat navredeni USA i EU bidejki se znae za kogo bile izvicite!

Добро, ако за тебе важи тоа дека не разбирам ок, секој си има право на свое мислење, на крај сепак се разбравме, ти ги осудуваш тие „извици“; деведесет и седум проценти од Албанците не!Сега во интерес на темата, се повлекувам зошто имаат право и други да коментираат на неа!

pa Amerika Usa nato Eu se kauri a oni gi pomagaat znaci nema veze toa lupaat gluposti studentarija nepismena.
А мислиш дека Американците баш ги заболе што некој извикувал глупи пароли?Абе кај има пари нив ги интересира кур ги боли за овде кој како извикувал.

Ако немало исламистички тенденции, зошто цркви и манастири се уништуваа во 2001 година? Кој уништува во 21 век цркви и манастири? Такво нешто видовме само кај Талибаните во Авганистан и во војната 2001 во Македонија и Косово.

Еве само пример на уништени заштитени средновековни цркви и манастири од 2001 година.

Црква Света Богородица, 14 век - Матејче

Matejce%20uck%20vrata.jpg
matej%20gorena.jpg
matejce%20petar.jpg

Црква Св. Ѓорѓи, с. Матејче -14 век

Пред конфликтот. За време на конфликтот уништена е црквата целосно.
gorgi_matej_izgled.jpg
gorgimatejcepred.jpg
gorgi_matej_apsida.jpg

Манастирски комплекс Лешок, с.Лешок - општина Теарце, 14 век
Миниран
lesok_srusen.jpg

Црквата на Балтепе, Тетово
Atana_baltepe.jpg

Сликите се преземени од Национален конзерваторски центар, Р. Македонија.

Битушанец срам те било! - Еве јас сега отворено ќе те наречам ТИПИЧЕН КАУРИН НЕБЛАГОДАРНИК. Секоја твоја тема има за цел да подгрее национални и верски тенденции,а Богами проткаена е и со тешки лаги и гледање на вистината од само една страна.

Како не ти е срам да се бламираш и да пишуваш, цитирам: "Ако немало исламистички тенденции, зошто цркви и манастири се уништуваа во 2001 година?" , a го прескокаш фактот дека над 70 џамии беа порушени истата таа година во Македонија. Од кого?

Значи имало и православни тенденции, бидејќи Џамии и други сакрални исламски објекти наголемо се палеа и уништуваа во 2001 година?

Понатаму прашуваш: Кој уништува во 21 век цркви и манастири?
Одговорот повратно ти следи: А кој пак во 21 век уништува Џамии и куќи на муслиманите? ВИЕ!

И кај се најде ти да ми зборуваш за Исламски радикализам и секоја твоја тема да биде насочена против муслиманите воопшто, кога живееш во место кое има 99% муслимани, место во кое 100% од вас христијаните сте вработени И ВИЕ ПАК СЕ ЖАЛИТЕ. Место во кое муслиманите ве чуваат како бубреже во лој, А ВИЕ ПАК ПЛУКАТЕ ПО НИВ. Место во кое од време сте биле шпијуни, подлизурковци, тесно поврзани со власта за ситни интереси, и никој пак НИШТО НЕ ВИ НАПРАВИЛ....има уште милион други работи да редам,ама ајде...

Замисли Битушанце, што ќе беше и што е со муслиманите во источна македонија каде се малцинство и застапени по еден или два %?

Ништо ,пепел и земја. Ги сотревте и културно и верски. Не можат да дишат.

А овде си зел за право да пишуваш за исламски радикализам. Срам те било!!!

Се колнам во Бога дека е чудно со вакви имбецили,како досега сме живееле сложно и братски.

Како не ти е срам да се бламираш и да пишуваш, цитирам: "Ако немало исламистички тенденции, зошто цркви и манастири се уништуваа во 2001 година?" , a го прескокаш фактот дека над 70 џамии беа порушени истата таа година во Македонија. Од кого?
Тие џамии што беа гаѓани и притоа оштетени или уништени во војната беа уништени заради тоа што од таму се пукаше со огнено оружје. Без исклучок пукаа ОНА. Не може некој од таму да убива Македонски војници а после да се жали зошто пукаат во него.

Бројката не знам од каде ти , е сигурен сум дека ти е преувеличена. А Македонските цркви што беа уништени беа уништени на подмолен , кукавички и терористички начин. Инаку не ми е целта да отварам стари рани ама не може се да се премолчи.

Битушанец срам те било! - Еве јас сега отворено ќе те наречам ТИПИЧЕН КАУРИН НЕБЛАГОДАРНИК. Секоја твоја тема има за цел да подгрее национални и верски тенденции,а Богами проткаена е и со тешки лаги и гледање на вистината од само една страна.

Значи имало и православни тенденции, бидејќи Џамии и други сакрални исламски објекти наголемо се палеа и уништуваа во 2001 година?

Понатаму прашуваш: Кој уништува во 21 век цркви и манастири?
Одговорот повратно ти следи: А кој пак во 21 век уништува Џамии и куќи на муслиманите? ВИЕ!

И кај се најде ти да ми зборуваш за Исламски радикализам и секоја твоја тема да биде насочена против муслиманите воопшто, кога живееш во место кое има 99% муслимани, место во кое 100% од вас христијаните сте вработени И ВИЕ ПАК СЕ ЖАЛИТЕ. Место во кое муслиманите ве чуваат како бубреже во лој, А ВИЕ ПАК ПЛУКАТЕ ПО НИВ. Место во кое од време сте биле шпијуни, подлизурковци, тесно поврзани со власта за ситни интереси, и никој пак НИШТО НЕ ВИ НАПРАВИЛ....има уште милион други работи да редам,ама ајде...

Замисли Битушанце, што ќе беше и што е со муслиманите во источна македонија каде се малцинство и застапени по еден или два %?

Ништо ,пепел и земја. Ги сотревте и културно и верски. Не можат да дишат.

А овде си зел за право да пишуваш за исламски радикализам. Срам те било!!!

Се колнам во Бога дека е чудно со вакви имбецили,како досега сме живееле сложно и братски.

Испаѓа по тебе дека битушанец бил крив што американската полиција уапсила неколкумина албанци, кои ги сомничи дека биле радикални исламисти, поради сомнение за планирање терористички напади врз САД и странство. Ова е втор таков скандал во САД, по ланската доживотна казна која ја изрече американскиот суд на тројца македонски Албанци, каде ги обвини САД за радикален исламизам и планирање на терористички напади на УСА база, за што пишуваа сите странски медиуми и сега не смеело да се пренесуваат такви информации тука? :pos2: Извини, ама јас не сум американски суд и американска полиција.

Како што гледаш, јас само пренесувам наслови од медиуми. Ако ти пречат информациите од медиумите и тоа од американските, тогаш тоа не е мој проблем.

Треба ли да се обвинат Ројтерс, ЦНН, ББЦ, Гласот на Америка дека ширеле верска и национална нетолеранција зошто пренесуваат дека САД осудила неколкумина албанци- радикални исламисти за планирање напади на американски воени цели???

И викај ме Каур, јас сум горд што моите претци се каури и не си ја продале верата. И како нормален христијанин, ниту еднаш не сум имал лоши мисли против било која вера, ниту пак јавно нешто сум напишал против било која религија, и ти ме обвинуваш за нетолеранција? Досега не ги обвини за верска и национална нетолеранција оние кои јавно извикуваа “смрт за каури“ и тоа се извикуваше два дена едно по друго.

П.С. Јас живеам многу далеку од Битуше. И каква врска имаат муслиманите од Македонија или воопшто муслиманите насекаде, со неколкумина Албанци, кои се обвинети за “света војна“ против САД?
И ти најде да збориш за соживот, а ми се нафрли со обвинувања само зошто сум пренел информации на медиуми? Каде е толерантноста?

Испаѓа по тебе дека битушанец бил крив што американската полиција уапсила неколкумина албанци, кои ги сомничи дека биле радикални исламисти, поради сомнение за планирање терористички напади врз САД и странство. Ова е втор таков скандал во САД, по ланската доживотна казна која ја изрече американскиот суд на тројца македонски Албанци, каде ги обвини САД за радикален исламизам и планирање на терористички напади на УСА база, за што пишуваа сите странски медиуми и сега не смеело да се пренесуваат такви информации тука? :pos2: Извини, ама јас не сум американски суд и американска полиција.

Ама испаѓа уште поглуп ако мисли дека со ова Америка ќе ги занејќи Исламско-екстремистите Албанци и ќе ги засака Православно-Македонците оти им биле лични.

Дете, семејства, цели семејства дигаат кредити во Америка, по 200 илјади 300 илјади долари и евра, да ги хранат Сенаторите, да мрсат! Со вакви идиотски пропаганди само ти ќе се надеваш, а твоите семејства на запад можеби ќе дадат 20 долари за државата.

Ви ја разбирам тагата, ама немате муда!

Zemajte finanisrajte taka se kupuva vestacki drzava moderno kazano.Koj so gjavolot tikvi sadi ke mu se aknat od glava.ke ve snajde i vas kako irak sto e deneska:):pop:

Omer El Faruk:
............„a го прескокаш фактот дека над 70 џамии беа порушени истата таа година во Македонија. Од кого?........“
Седумдесет џамии?!Па да беа срушени досега толку џамии, ти ќе се вратеше кај своите најблиски (православните).

Izvor: RTS, utorak, 13. okt 2009, 16:54 -> 17:02
Albanski imam uhapšen zbog poziva na džihad

Albanska policija uhapsila lokalnog imama u Draču pod optužbom da je podsticao džihad. Artan Kristo je ranije povezivan sa Al Kaidom.
Istraga o Artanu Kristu, poznatom i pod imenom Muhamed Abdulah, počela je još u julu, kada je policija počela da istražuje da li u porukama ovog imama, objavljenim na njegovom Internet sajtu, ima elemenata krivičnog dela, navodi se u saopštenju albanskog tužilaštva.

Radikalni islam je kod Albanaca bio prilično nepoznat do pre desetak godina, kada su u Albaniju, severnu Makedoniju i na Kosovo došle islamske humanitarne organizacije, čije su aktivnosti dovele do pojave vehabija, pristalica najkonzervativnije linije među muslimanskim vernicima.

...Poslednjih godina, međutim, iz arapskih država vratio se veliki broj mladih imama, čijim je dolaskom došlo do ozbiljnih promena u strukturi tamošnjih vernika, mada američki Stejt department, u nekoliko poslednjih izveštaja, navodi da je uspeh radikalnih islamista u regrutovanju Albanaca "ograničen".

Ipak, novi talas vernika izazvao je i borbu za prevlast u albanskoj Islamskoj zajednici.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...anski+imam+uhapsen+zbog+poziva+na+dzihad.html

Ухапчен ами како, ќе го ухапчат.

Тоа ти е уште еден автогол...

Ухапчен ами како, ќе го ухапчат.

Тоа ти е уште еден автогол...
Не мора да значуи дека си дал автогол.Да и во Афганистан ги апсат тие за радикален ислам, не само во Албанија.Самото тоа што се појавил таков лик кој повикува на џухад е пораст на радикалниот ислам.

Не мора да значуи дека си дал автогол.Да и во Афганистан ги апсат тие за радикален ислам, не само во Албанија.Самото тоа што се појавил таков лик кој повикува на џухад е пораст на радикалниот ислам.

Такви ликови има и меѓу Ромите, такви има и меѓу Македонците муслимани.

Изгледа Албанците се интересен социолошки феномен, и еве ќе ги испитуваме од сите агли.

Такви ликови има и меѓу Ромите, такви има и меѓу Македонците муслимани.

Изгледа Албанците се интересен социолошки феномен, и еве ќе ги испитуваме од сите агли.
Не мора испитување,само кажувам дека bitushanec не си дал автогол со тоа негово мислење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom