Албанскиот радикален исламизам во подем

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Не би рекол дека исламскиот радикализам е во подем напротив сега се многу повеќе либерални Албанците за разлика од пред ајде 20 години, зборувам за Албанци како етнички поим значи се однесува насекаде на куглава.

Може да се каже дека национализмот на Алабанците е во подем посебно по суевереноста на Косово каде митот за голема Албанија повторно се активира и ги загреа и онака вжештените глави.

Не би рекол дека исламскиот радикализам е во подем напротив сега се многу повеќе либерални Албанците за разлика од пред ајде 20 години, зборувам за Албанци како етнички поим значи се однесува насекаде на куглава.

Може да се каже дека национализмот на Алабанците е во подем посебно по суевереноста на Косово каде митот за голема Албанија повторно се активира и ги загреа и онака вжештените глави.

Вчера некои албанци студенти, дел од протестантите извикувале “смрт за каури“, а каури е отомански збор за христијаните. Студентите се најпрогресивната сила во секое општество, а имало пароли во стилот на некој исламистички митинг.

Некој да изрече парола “смрт за каурите (христијаните)“ е многу сериозна и опасна закана за македонското општество и знак дека радикалниот ислам е присутен и во Македонија. И не знам до кога ќе се правиме сите наудрени дека нема радикален исламизам меѓу некои Албанци, а на јавни собири, јавно, извикуваат “смрт за каурите (христијаните)“!

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=122889&EditionID=1827
„Јован Бигорски е Албанец“, „Вештачка нација“, „Смрт за каури“, „Вратете се зад Карпатите“, „Илирида“... се дел од паролите што можеа да се слушнат на вчерашниот протест на невладината „Илирикум либертас“, Студентскиот парламент на ДУТ и на Унијата на студентите на Штуловиот универзитет, кој се одржа во Тетово, со барање да се повлече „Македонска енциклопедија“.
Во слична атмосфера се очекува да поминат и денешните протести на НДУ на Хисни Шаќири, кои почнуваат во 14 часот пред ТЦ „Чаирчанка“, од каде што протестантите ќе се упатат пред зградата на Владата. Поголемите албански партии не дадоа поддршка на денешниот протест.

Вчера некои албанци студенти, дел од протестантите извикувале “смрт за каури“, а каури е отомански збор за христијаните. Студентите се најпрогресивната сила во секое општество, а имало пароли во стилот на некој исламистички митинг.

Некој да изрече парола “смрт за каурите (христијаните)“ е многу сериозна и опасна закана за македонското општество и знак дека радикалниот ислам е присутен и во Македонија. И не знам до кога ќе се правиме сите наудрени дека нема радикален исламизам меѓу некои Албанци, а на јавни собири, јавно, извикуваат “смрт за каурите (христијаните)“!

http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&ArticleID=122889&EditionID=1827
„Јован Бигорски е Албанец“, „Вештачка нација“, „Смрт за каури“, „Вратете се зад Карпатите“, „Илирида“... се дел од паролите што можеа да се слушнат на вчерашниот протест на невладината „Илирикум либертас“, Студентскиот парламент на ДУТ и на Унијата на студентите на Штуловиот универзитет, кој се одржа во Тетово, со барање да се повлече „Македонска енциклопедија“.
Во слична атмосфера се очекува да поминат и денешните протести на НДУ на Хисни Шаќири, кои почнуваат во 14 часот пред ТЦ „Чаирчанка“, од каде што протестантите ќе се упатат пред зградата на Владата. Поголемите албански партии не дадоа поддршка на денешниот протест.
pa Amerika Usa nato Eu se kauri a oni gi pomagaat znaci nema veze toa lupaat gluposti studentarija nepismena.

pa Amerika Usa nato Eu se kauri a oni gi pomagaat znaci nema veze toa lupaat gluposti studentarija nepismena.

Америка ги помага, ама кај нив кога планираат исламистички терористички напади на американски цели, ги апсат.
Предвидувањата се дека ќе доживеат иста судбина како Авганистан. И афганите ги обучуваа и поддржуваа цели 30 години, а пред 10 години почнаа обратна приказна со нив за 360 степени.

По американската судска пресуда за дебарските Албанци, како дел од радикална исламистичка група за планирање терористички напади на воени бази во САД, се појави уште еден скандал со Албанци во САД т.е. сомнение за помагање терористички акции на радикални исламистички групи во САД и странство.

Радикалниот исламизам кај некои Албанци резултира со нетрпеливост кон христијаните, без разлика дали се во САД или Македонија, се распламтува. Премногу нападно се бунат некои Албанци што МАНУ напишале дека се новодојденци во Македонија и дека некои народи ги нарекувале нив арнаути, но кога турците како муслимани ги нарекуваат арнаути, не им пречи.

Она што најмногу загрижува е дека некои Албанци, кои се радикални исламисти се свртија и против САД, 90% христијанска држава, која најмногу и безрезервно ги поддржуваше во последниве две декади.

Од вестите на СИТЕЛ...
КОСОВСКИ АЛБАНЦИ ПОМАГАЛЕ ТЕРОРИЗАМ ВО САД
Даниел Патрик Бојд и Хисен Шерифи се наоѓаат меѓу седуммината уапсени во август во Северна Каролина под сомнение дека планирале напади во странство, како и за давање материјална поддршка на терористи. Според најновото обвинение, тие двајца исто така планирале и напади врз американскиот воен персонал во база во Вирџинија.

Американското обвинителство нагласи дека Бојд бил инструктор за обука во терористички кампови во пакистан и Авганистан од 1989 до 1992 година, додека Шерифи е роден на Косово со постојан престој во САД.
Извор: СИТЕЛ ТВ, 28.09.2009, 09:19
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=D17AEFB79FC12E4FABF336C185090FD8

Apapapaaaa sega ja istupi RuKot totalno.

Ima be li Administrator koj moze da Likvidira ovie sto vo forumot Otvarat temi samo za mrznja, i koi mislat deka se pametni.

Mozes samo da sikterdisash so vakvi temi. :baeh::baeh::baeh:

Stari potezi novi budalastija.

haha dzabe ti e se...:tapp:

Ako izvikale smrt za kauri se znae deka mislele na makedoncite...a da vi kazam pak za nas albancite: Verata sekoj ja drzi za sebe a koga se raboti za nekoj interes ili potreba togas za albancite nema vera site se soedinuvaat!!

Ako izvikale smrt za kauri se znae deka mislele na makedoncite...a da vi kazam pak za nas albancite: Verata sekoj ja drzi za sebe a koga se raboti za nekoj interes ili potreba togas za albancite nema vera site se soedinuvaat!!

Па ти се сметаш за дел од групата на нецивилизираните Албанци?Штета, ме разочара, наместо младината албанска да се образува, младината албанска чекори по патеките на нивните прадедовци кои го тероризирале македонското население тука.Ќе напишам повторно, секоја чест на исклучоците.

haha dzabe ti e se...:tapp:

Американците друго кажуваат. Според американците, тројца македонски Албанци сакале да извршат терористички напад врз америчка база, а при тоа да “умрат каури (христијани)“, во случајов американски војници, кои главно се христијани како нас Македонците.

Albanian immigrants get life in plot to hit US base

REUTERS
CAMDEN, N.J., April 28 (Reuters) - Two Muslim Albanian brothers were sentenced to life in prison on Tuesday for a plot to kill soldiers on a U.S. Army base, which prosecutors said was inspired by the idea of holy war against the United States.

Dritan Duka, 30, and Eljvir Duka, 25, each were handed life sentences without the possibility of parole. A third suspect and brother, Shain, 28, was due to be sentenced later on Tuesday.

During an eight-week trial, prosecutors called the men "radical Islamists" and said they discussed killing as many soldiers as possible in their planned attack, which was never carried out.

http://www.reuters.com/article/latestCrisis/idUSN28335625

Па ти се сметаш за дел од групата на нецивилизираните Албанци?Штета, ме разочара, наместо младината албанска да се образува, младината албанска чекори по патеките на нивните прадедовци кои го тероризирале македонското население тука.Ќе напишам повторно, секоја чест на исклучоците.

haha ne si me razbral...ne se smetam za del od nekoja grupa...jas samo prosto kazav JAS SUM ALBANEC!

haha ne si me razbral...ne se smetam za del od nekoja grupa...jas samo prosto kazav JAS SUM ALBANEC!

Убаво ако си Албанец, него зошто не го осуди тој инцидент во Приштина; наместо тоа ти напиша нешто сосем трето:
kazam pak za nas albancite:...interes ili potreba togas za albancite nema vera site se soedinuvaat!!...
Ако ти не се сметаш за дел од некоја група досега ќе го осудеше овој инцидент, наместо тоа ти напиша нешто сосем трето, ти се стави во групата на овие нецивилизирани Албанци.

Убаво ако си Албанец, него зошто не го осуди тој инцидент во Приштина, наместо тоа ти напиша нешто сосем трето:

Ако ти не се сметаш за дел од некоја група досега имаше да го осудиш овој инцидент, наместо тоа ти напиша нешто сосем трето, ти се стави во групата на овие нецивилизирани Албанци.

Pak velam gresno sme se razbrale!!

Ne zboruvav voopsto za toj cin vo Pristina...tuku zborot mi bese celokupno...neli za tie lugje edna mala grupe ne treba da se osudi cel narod....bidejki sme protiv takvite!

I da toj cin ostro go osuduvam,veruvaj i poveke od tebe!

Pak velam gresno sme se razbrale!!
I da toj cin ostro go osuduvam,veruvaj i poveke od tebe!

Без разлика, Приштина ја земав како пример и таму се палеше знаме и се правеа ред други работи, можеби во Тетово не се палеше знаме но се извикуваа некои пароли кои не доликуваат на едни цивилизирани луѓе, таквите пароли им доликуваат на едно ............ и ........... малцинство кое не заслужува да биде дел од оваа држава.И добро е што го осудуваш, тоа е веќе друго, значи не чекориш по патеките на твоите прадедовци!

Без разлика, Приштина ја земав како пример и таму се палеше знаме и се правеа ред други работи, можеби во Тетово не се палеше знаме но се извикуваа некои пароли кои не доликуваат на едни цивилизирани луѓе, таквите пароли им доликуваат на едно ............ и ........... малцинство кое не заслужува да биде дел од оваа држава.И добро е што го осудуваш, тоа е веќе друго, значи не чекориш по патеките на твоите прадедовци!

Ja zboruvav za toa deka naslovot na temata e pogresen...

A moite pradedovci od kaj znaes kako cekorele!!??

Не ми изгледа дека си зборел за насловот...

Pak ne me razbiras....

Ti me citirase za taa recenica kade sto rekov deka za Albancite nema vera koga.....

A taa recenica ja napisav tokmu za naslovot na temata!

Na na bitshuanec mu kazav dzabe mu e so forsiranjeto deka ke bidat navredeni USA i EU bidejki se znae za kogo bile izvicite!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom