Пикасо бе брате македонски албанец тоа ви го наметна Вавилонската Курва Европа која и до ден денес таа е проблемот која сака нашата територија да биде Албанија,зошто не сакаш да разбереш,а си толку интелегентен и верувам дека ја знаеш и ти вистината што ја дебатираме само гордоста не ти дозволува да си признаеш.
Те молам сигурно знаеш што значи поимот ,,ЏАБИР,,за кој во моите вени тече дел од таа крв,па разбрав која е вистината за сето ова што го дебатираме,и токму ја застапувам таа вистна.
Мислам дека знеш дека Џабирите се албанци и платеници на Рим и на Папата и Ватикан уште многу одамна.Денес сум среќен што го сакам ова парче земја Македонија и не му служам на никого ниту на Рим,ниту на Втикан,Бристол,Виена,Белград,особено за времето на Карагоргевич и кралството на С.Х.С.Париз,Лувр,Лион....................
Но сепак секој си знае за себе,и негово право е да го каже она што од внатре го тера,независно дали е вистина или не,јас човече сепак те поштуван како мој сограганин кој дели иста судбина,на ова свето парче земја кое се вика Македонија,и никако друкчије независно дали им се свегало тоа на Вавилонската Курва или не.
Моите дедовци доста дадоа жртви за оваа курва,јас не благодарам,ниту моето поколение утре,да се борат за туги интереси,ке се борам за Македонија ако некој ми го загрози идинтитетот.
Абе каква курва, какви црни камења бе!
Не лупајте, ослободисе, кажи и да на науката, да на просветителството, да не она што се нарекува НАУКА!
Доаѓа некни оној философот, Англичанец кој работи во Америка, му го забораив името, сите рипаат како прлиња, зошто? Затоа што зборува лошо за Грците.
И неговиот труд е лажен?
Индоктринирано момченце, nice try, ама попусто, НАУКАТА ТЕ ПОБИВА!
Нишо, држи се ти до мене, остај другите.
Не можи така, оти средовековни момци, патеписци и историчари, и зналци, пишуваат дека Арбаните се Илирско племе!
Не е така како шо мислиш ти.
Некој кој попаметен од тебе, за да го покрие тој факт, мора да каже дека Арбаните или Албаните се Македонци, како инаку ќе потврди дека Ѓорѓија Кастриот е Македонец.
Ти текнуе? Не море не ти текнуе. Поарен си коа аргументираш артилерија Русија версус Америка.
Византискиот Хроничар Halkokondili-Халкокондил, кажува дека: "Овие јунаци што се викаат Арбани, се Македонски народ"...
Според Кариес, Арбан е Семитски поим, па преведно на Албански значи, Работник на нива, АР-Нива (иако со ар се означуива и златото), Бан-Гега дијалект прај или работи, Bere-Тоска дијалект прај, Баној-Унифицирано живеам АРБАНОЈ... АР-АГР
АР
Пак исти пост од страна наназад!
Пикасо бе брате македонски албанец тоа ви го наметна Вавилонската Курва Европа која и до ден денес таа е проблемот која сака нашата територија да биде Албанија,зошто не сакаш да разбереш,а си толку интелегентен и верувам дека ја знаеш и ти вистината што ја дебатираме само гордоста не ти дозволува да си признаеш.
Те молам сигурно знаеш што значи поимот ,,ЏАБИР,,за кој во моите вени тече дел од таа крв,па разбрав која е вистината за сето ова што го дебатираме,и токму ја застапувам таа вистна.
Мислам дека знеш дека Џабирите се албанци и платеници на Рим и на Папата и Ватикан уште многу одамна.Денес сум среќен што го сакам ова парче земја Македонија и не му служам на никого ниту на Рим,ниту на Втикан,Бристол,Виена,Белград,особено за времето на Карагоргевич и кралството на С.Х.С.Париз,Лувр,Лион....................
Но сепак секој си знае за себе,и негово право е да го каже она што од внатре го тера,независно дали е вистина или не,јас човече сепак те поштуван како мој сограганин кој дели иста судбина,на ова свето парче земја кое се вика Македонија,и никако друкчије независно дали им се свегало тоа на Вавилонската Курва или не.
Моите дедовци доста дадоа жртви за оваа курва,јас не благодарам,ниту моето поколение утре,да се борат за туги интереси,ке се борам за Македонија ако некој ми го загрози идинтитетот.
Абе не мешај политика.
И ти си креација на оние момци, кои со задоцнување после 20 години "државотворност", ја национализираа историјата и политиката, ова Фрчко го нарекуваше Антиквизација, јас го нарекувам ВМРОИЗАЦИЈА.
Имате доста теории, но имате и доста некохерентности.
Тоа кај Албанците го нема. Тоа кај Бугарите го нема. Тоа кај Грците го нема. Тоа кај Србите го нема!
Тоа го има само кај вас, имено да су чукате и да мерите муда со Кафказка Албанија, а на крај да кажете дека Албанци се викале Македонците во средовековие, се со цел да го покриете тој отскриен дел од вашето историско тело.
Тоа не поминува туку така.
И со тоа што сакате да ги поништите генетските истражувања како невалидни или како невистинити, со тоа објавувате војна на цела светска научна јавност.
Со тоа и самиот идентитет го негирате, кој де факто исто така имплицира автохтоност, само различен етнос од албанскиот.
Како се викале Албанците за време на историјата, ама ич не ми чуе, да не развиваме таква дискусија, оти има напорни момци кои не разбораат, а оние кој разбираат па му ја фршнаа вчера на моите прашања и не одговорија, претпоставувам знаете зошто.
Генетиката кажуе дека Албанците, или мноштво од Албанците се постари од 7500 години, исто така ќе кажам една третина вика дека од секогаш биле тука, носителите на I хаплогрупата, други пак се дојденци, кој ги еба не се повеќе од 10%.
Ако ја негираме науката, онда се негираме самите себеси.
Јасен сум или не ?
Европа ни ги намести гените, да и ние Албанците и вие Македонците за кои Петар Поповски вика де факто сте Албанци и Албанците Македонци, онда ние му тураме кур на науката пријателе. Јас нема причина да не и верувам на науката.