Албанците се ПРАБУГАРИ-КУТРИГУРИ и АВАРИ?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе историја,лапсус.Ама историја и математика се две различни нешта.

Чл. 11
(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа-по расистичко здравје

Добро бе историја,лапсус.Ама историја и математика се две различни нешта.

Чл. 11
(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа-по расистичко здравје

??? Усештам афинитет ком този ЧЛ.11.
Кога сакаш да накараш некоj да те разбере,треба да говорите един и ист jaзик, а математиката е универсален такав.
Ако не се лажам,ти напиша,дека от моите ставови ти заклучи
"Заклучок:Македонец е мешавина од Бугар и Словен според тебе."
Како го направи на базата на казаното от мене,навистина незнам.

Е како направив заклучок,Македонец и Македонија ги спомнуваш само како географски поим-сега јасно ти е

Е како направив заклучок,Македонец и Македонија ги спомнуваш само како географски поим-сега јасно ти е

Как разбра дека ги споменувам САМО како географски поим?
Ти не читаш шо пиша.

Нема потреба од глумење лудило

Полесно е да видиш и да читаш това,което сакаш,а не това шо сум напишал.Преди да зборуваш и да обвинуваш прочети внимателно и тогаш ке разговараме.Аjде со здраве.

Не мислам да се натегам со такви како тебе,едно нешто ке ти разјаснам кога викаме Македонец се знае дека цел свет мисли на етнос а не на некој географски поим истото како и Бугар свати веќе еднаш.Тоа географски е измислица и негирање на една нација од соседите на РМ: Грција,Бугаријаи Србија и Албанија:toe:

Не мислам да се натегам со такви како тебе,едно нешто ке ти разјаснам кога викаме Македонец се знае дека цел свет мисли на етнос а не на некој географски поим истото како и Бугар свати веќе еднаш.Тоа географски е измислица и негирање на една нација од соседите на РМ: Грција,Бугаријаи Србија и Албанија:toe:

то е то брат
ама на кој да му кажиш

самите ние Македонците сме поделени
успеале да не поделат и во оваа држава
сите се против нас и ние на сите им шлукаме а меѓу нас очи си вадиме

ама нема да биди така во иднина
веќе се освестува народот Македонски

ако не поддржат Македонците од дијаспората нема сила која шо можи да ни се спротистави
5 пати поќе се од сите нас овде
сите заедно за Македонија
то е брат свето

деца на сонцето на мајката земја

Од толку „подмножества“, „множеството“ да си го наречам по неколкумина татар-канови... и јас би се убил.

. . .
Множествено число в албанскија се образува с добавјане на с'гласната „т”, както в древните източно-ирански езици, скитски, сарматски, сакски, согдијски!!
Пример: udha (п'т)- udhat (п'тишта).

Ова е индо-европеjска характеристика, и во слов. jазици jа има - руското "ребјата" ('момци'). Во бугарскиот исто - сите слова со -е на краj, добиват -та во множ. число (едно куче - многу кучета ('кучиньjа'), море - морета, едно Битуше - многу Битушета, ха-ха :)) и т.н.). На Балканот са документирани и слични имена на словенски/словенизирани племена - хрвати, сагудати, кои може би оригинално са били ирански народи.

Мене ме интересира зошто темата се вика дека Албанците се Прабугари, а не дека Блгарите се потомци на Албанците.
И после ќе ми каже некој дека ние не сме знаеле што сме. Па вие Блгарчиња си ги барате гените насекаде само не во Блгарија. И вие после нас ќе ни кажувате кој сме. Бреее

Не се Тракијци и Паонци,но се вкрстени со Татарите,исто како и со Ерменците.
Инаку мислам дека ја завршивме темата со Албанците за кои науката е докажала дека потекнуваат од Албанските Белите Планини во близина на Рим.Вкрстуванјето со овие народи го прават подоцна кој по заслуга Јасон им доделува територија во Кавказиите во денежен Казакстан и Дагестан.Овде се додворуваат на Дарииевци персиските кралеви и ги остава таму каде се.
За возврат се и во војската на Дариј трети во битката на Гавгама со Александар Македонски.
Ке покучам да се обидам да го доставам доказот,од историчарите кои ги споменале.
Но зошто сево ова факт е дека треба заедно да живееме и да го цениме ова свето парче земја Македонија.

А зборот блгар индоевропски ли е?:kesa::nesvest::tapp:

поентата ми беше дека есето на овоj бугарин дето Битушето го цитира, не е написано професионално. Добар езиковед, индо-европеист или не, не би правел вакви елементарни грешки. Заклjучок - не може да му се верува много.

А зборот 'б'лгар' го оставете. За него има секакви, вкл. и германски, келтски и др. опити за етимологии. Видовте дека и за албанците, за етнонимот 'шкип', ако човек сака, може да направи и монголска, и некаква кавказка или ... или ирокезка етимологиjа. Игри, глупости са това.

Ова е индо-европеjска характеристика, и во слов. jазици jа има - руското "ребјата" ('момци'). Во бугарскиот исто - сите слова со -е на краj, добиват -та во множ. число (едно куче - многу кучета ('кучиньjа'), море - морета, едно Битуше - многу Битушета, ха-ха :)) и т.н.). На Балканот са документирани и слични имена на словенски/словенизирани племена - хрвати, сагудати, кои може би оригинално са били ирански народи.

Тема на Кајгана:

Снимка: му го убиле кучето, ги бркал 65km со 180 на саат...
:pos2:

За другото си прав. И.Т. Иванов не е учен, макар да има некои попаденија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom