Ако имате заостанати сметки, извршител ќе ви ја собере покуќнината

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Затoa посотојат Блендирани врати :pos2: и ѕидови по 3 метра :D:pos2:

Затoa посотојат Блендирани врати :pos2: и ѕидови по 3 метра :D:pos2:

Еве решение за проблемот со блиндирани врати:

glat2ub4.jpg

Gospod neka nie na pomos vo ovie vreminja koi doagjaat, a i nemu sme mu teski so nasive gluposti koi gi napraivme.
\Kako e trgnalo ke ima po se izgleda so ovie izvrsitelite malce potegni no i malce mi go povleci!!!:baeh: :baeh: :baeh: :baeh: :salut:

ocekuvam brojot na izvrsitelite da se namali drasticno vo narednite meseci :)

Што е со спорни побарувања? Која е процедурата овде?

Што ако ми стигне сметка од 1000 евра за кои сигурно знам дека не се реални.

Другата страна инсистира да си ја платам и притоа започнува постапка за присилна наплата.

Што подразбира оваа ситуација?

Што е со спорни побарувања? Која е процедурата овде?

Што ако ми стигне сметка од 1000 евра за кои сигурно знам дека не се реални.

Другата страна инсистира да си ја платам и притоа започнува постапка за присилна наплата.

Што подразбира оваа ситуација?

Podrazbira otvorena presmetka so ladno i ogneno oruzje i sekako revolucija i gragjanska neposlusnost!!
Se i seto ke ima doklku pomine ovoj zakon koj po se izgleda se spremaat da go glasaat.

Сите заостанати сметки за струја, вода, парно, или неуплатени рати за кредит, наместо преку суд, компаниите од Нова година ќе ги наплаќаат директно од граѓаните и фирмите, со извршител. Потребна ќе им биде само потврда од нотар дека сметките не се платени.

---Продолжува--- Извор А1 Телевизија.

Како би го коментирале ова рекетарство.

Сите заостанати сметки за струја, вода, парно, или неуплатени рати за кредит, наместо преку суд, компаниите од Нова година ќе ги наплаќаат директно од граѓаните и фирмите, со извршител. Потребна ќе им биде само потврда од нотар дека сметките не се платени.

---Продолжува--- Извор А1 Телевизија.

Како би го коментирале ова рекетарство.

Па срамота е за заостанати неплатени сметки да се оди на суд,всушност ова требаше многу одамна.Впрочем треба секому кој не си ги платил сметките државата да му ги скрати сите права кој му следуваат како граѓанин на оваа држава.Овде оние кој не платиле струја а порано и телефон со години,најчесто си купуваат нови автомобили,си уживаат со заштедите од по неколку илјади евра,си кркаат камати и слично.Има луѓе кој во банка имаат орочено по 100 000 евра а со години не платиле данок,струја,вода или некоја друга давачка.Голем плус за законов,само треба да се спроведува доследно и за секого подеднакво.:toe:

абе се нека земат...само компјутер не....ќе ги замолам ха...а да секако и модем не :pos2:

он топик...одличен закон само ќе видиме колку ќе се спроведува...извршителите ќе имаат премногу работа ...

Ако лицето кое е должник не поседува недвижен имот,автомобил,опинци, нема ни плави картончиња што правиме тогаш?
Ќе го продадеме како роб или на клада?

Јас ќе си имам куче (РОТВАЈЛЕР, ДОБЕРМАН). Па нека дојде да земе што му душа сака

Јас ќе си имам куче (РОТВАЈЛЕР, ДОБЕРМАН). Па нека дојде да земе што му душа сака

A bre Tockest ke ti go zemat rotvajlerot ni dve ni tri ne se zaebavaj skapo kuce e toa da im go dades ke treba duri edna godina struja da ne platis za da mozat da ti go zemat.:helou::wink::wink::wink::wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom