Ако имате заостанати сметки, извршител ќе ви ја собере покуќнината

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш ли дека таа предд и таа после ке бидат потолерантни спрема оние кои намерно не плаќаат и спрема оние кои што стварно не можат да платат? Ги подлеив луѓето на 2 категории,знам дека некои едвај преживуваат и тие ги оправдувам некако ама тие што и го дудлаат на паријата и мислат дека сега “нашите“ се на власт и ке прават што им прдне на долниот,нема оправдување,таквите веднаш на бесилка!

Па законов нема да смени ништо-мислиш дека партиските војници кои по пат на дудлање и лепење плакати се ,,здобиле,,со функција Извршител ќе им ја соберат покуќнината за неплатени сметки на своите колеги сопартијци,ќе замижат кога ќе врват пред куќата на ,,колегата,, и готово...

Па законов нема да смени ништо-мислиш дека партиските војници кои по пат на дудлање и лепење плакати се ,,здобиле,,со функција Извршител ќе им ја соберат покуќнината за неплатени сметки на своите колеги сопартијци,ќе замижат кога ќе врват пред куќата на ,,колегата,, и готово...

Не сум баш сигурен ама мислам дека од одземените работи плата добиваат и извршителите па сега тие нека прескокнуваат колку сакаат...:tapp:

Извршителите се приватници, и работат за сопствен профит во вид на т.н. награда за извршителот, во зависност од сумата и сложеноста на извршувањето.
Барем кај нив нема партија...

Не сум баш сигурен дека ке идат во Арачиново и Кондово да собираат покуќнина:violent1:

Не сум баш сигурен дека ке идат во Арачиново и Кондово да собираат покуќнина:violent1:
Јас, пак, сум сигурен дека ќе одат и таму.
Ако не Македонци, Албанци сигурно

Кога идеа екипи на EVN да им исклучат струја знаевме како поминуваа...со тепања,со закани,со пиштоли...а некој да им влезе дома да им земе нешто?:uvo::toe:

Богами за во Арачиново и Кондово треба големи ташаци...

db2624-big-balls.jpg

Богами за во Арачиново и Кондово треба големи ташаци...
Па нека дојдат и кај мојте комшии, не мора Кондово, па нек им земат ако можат. Ќе ги испратат како што е редот, ко на свадба со калаши. За да застане полицаец возило на јајапаша му треба бекап од алфи и посебни единици, не па местава што се погоре спомнати. Нефункционални закони у последно време, тоа чудо едно.
Гарант има начини да се наплати сето тоа поинаку, амаа не, како во феудализам, доаѓа и ти собира од дома.

За што ги измислија трансакциските сметки тогаш, не знам, ако не се дел во функција и на ова??

Па нека дојдат и кај мојте комшии, не мора Кондово, па нек им земат ако можат. Ќе ги испратат како што е редот, ко на свадба со калаши. За да застане полицаец возило на јајапаша му треба бекап од алфи и посебни единици, не па местава што се погоре спомнати. Нефункционални закони у последно време, тоа чудо едно.
Гарант има начини да се наплати сето тоа поинаку, амаа не, како во феудализам, доаѓа и ти собира од дома.

За што ги измислија трансакциските сметки тогаш, не знам, ако не се дел во функција и на ова??

Ако си вработен, и земаш плата, извршителот ќе донесе Решение со кое секој месец ќе ти се сопира по 1/3 од платата за наплата на долгот. Значи, од твојата трансакциона сметка, префрлува пари на сметката на доверителот се до наплатата на долгот, и трошоците на извршувањето.
Попис, процена и пленидба на имотот е последна опција при извршувањето.

Ако си вработен, и земаш плата, извршителот ќе донесе Решение со кое секој месец ќе ти се сопира по 1/3 од платата за наплата на долгот. Значи, од твојата трансакциона сметка, префрлува пари на сметката на доверителот се до наплатата на долгот, и трошоците на извршувањето.

Значи ќе куртулат оние 3-400 000 невработени.Можеби за нив извршителите ќе применат стара добра метода “удирање стапови“ пред да поминат на пленидба како последна опција.:pos2:

Значи ќе куртулат оние 3-400 000 невработени.Можеби за нив извршителите ќе применат стара добра метода “удирање стапови“ пред да поминат на пленидба како последна опција.:pos2:
Или со заклучок извршителот ќе утврди дека нема врз што да се извршува, и со тоа престанува долгот.
Предметите неопходни за едно домаќинство се изземени од извршување.

Да тоа ми е поентата, преку сметка да се одземе, наплати или казни, даде плата, награда или социјален надомест. Но доколку секое лице има една трансакциска, што во моментов не е случај.

Овој начин со одење дома и собирање, а во позадина полиција ме потсетува на добриот стар феудализам кога собирале данок со аскер.
Има начин да се наплати од секого дури и од невработените. И тие треба да имаат трансакциски. У ствари ако се стварно невработени, тогаш се социјални случаи, па дали треба од нив да се наплаќа не знам.

Povtoruvam jubilarno 5 pat : KONCEPTUALNA PERCEPCIJA...., nasite vladeteli....... Gwujo & tajfa aktuelni vo momentov NIKOGAS nemale sposobnost za takvo nesto.......sekoja vakva rabota da ja sogledaat harmonizirano vo odnos na se drugo...i STO E NAJVAZNO ..DA ZNAAT KADE ODAT I STO SAKAAT DA POSTIGNAT...
NIKOJ BE NEMA VIZIJA KAKVA MAKEDONIJA PRAVI eve ne poveke vo narednite 10 godini... :)

se se sveduva na NAJDOLEN KACAK-sluk... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom