@Inglourious Basterd а на која анкета мислиш од ИРИ што Бејли им рекол да не ја објават, од кој месец?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно, не те боли кур за Оливер, ама затоа те боли кур за мене. Уште еден примерок на таа прочуена објективност и бесконечна храброст...[DOUBLEPOST=1478265048][/DOUBLEPOST]Ме боли и за Оливер и за Заев. Двајцата бараат шанса да ја вратат нормалата во државата.
Пошто никој друг во моментов нема капацитет да ги бутне криминалците од власт, а истовремено и да (проба) да води држава, на став сум дека треба да им се даде таа шанса.
Ако утре забегаат ко баграта што ти ја подржуваш - исто ќе треба да заглават со судови и повторно да се даде шанса на некои нови дечки, без разлика дали ќе бидат тогаш од ВМРО, ЛП, ЛДП или незнамкои.....
Почеток на октомври.@Inglourious Basterd а на која анкета мислиш од ИРИ што Бејли им рекол да не ја објават, од кој месец?
Абе, да не те навредам, ама не ме боли ни за тебе.Точно, не те боли кур за Оливер, ама затоа те боли кур за мене. Уште еден примерок на таа прочуена објективност и бесконечна храброст....
За него ДПМНЕ-то е партија на светцити, ангели, чесни итн., а во опоцизијата се апашите, злобните, алчните, сатаната, курви, педери, соросоиди итн.Абе, да не те навредам, ама не ме боли ни за тебе.
Само ме иритира тој ваш ебачки став дека никој од вмро никогаш не е крив, освен , нели, началникот кога пренесе пиштол преку граници (званично). Ама пошто се извини, (се извини бе!), тоа не се важи.
Мило ми е што не те боли. Тоа е здраво. Сега, да го сведеш болењето на кур за Сашо, на исто ниво како за Оливер и за мене, многу поубаво ќе се чувствуваш во животот.Абе, да не те навредам, ама не ме боли ни за тебе.
Само ме иритира тој ваш ебачки став дека никој од вмро никогаш не е крив, освен , нели, началникот кога пренесе пиштол преку граници (званично). Ама пошто се извини, (се извини бе!), тоа не се важи.
хахаха, тешка будала е политико.
Може пак се извинил ?
СУДОТ НЕ МУ ГО ОДЗЕДЕ ПАСОШОТ НА МИЈАЛКОВ ЗА „ТРЕЗОР“
Судија на претходна постапка од Основниот суд Скопје 1 денеска го одби барањето на Специјалното јавно обвинителство за одземање на пасошот на поранешниот шеф на Управата за безбедност и контраразузнавање Сашо Мијалков, кој е осомничен во случајот на СЈО „Трезор“ и вчера беше на распит во Судот. Барањето на СЈО за предложената мерка за претпазливост е неосновано, соопшти Кривичниот суд.
Судот го одби барањето на СЈО за одземање пасоши и на други двајца осомничени во случајот „Трезор“, поранешниот шеф на кабинет на Мијалков, Тони Јакимовски, и поранешниот помошник-министер во МВР Небојша Стајковиќ. За првоосомничениот во „Трезор“, Горан Грујовски, барањето на СЈО за притвор беше одбиено претходно.
да ти се посерам на нашата полиција составена од криминалци а кој се поврзани со други криминалци и заедно роварат...Еве Горан да ви долови како стана животот по ваш терк и зошто повекето нормални навиваат за СЈО:
Продолжете вие да си играте мајтап со Диме Спасов. Не е за мајтап. За бес е. И за страв е. Оти сообраќајките на Диме, бегањето од полиција, менувањето на исказите ..., е само одраз на 10-годишното владеење на ВМРО
Еве ја шемата:
– На клучни места ќе стават неспособни маргиналци и приватно и професионално неизживеани типчиња, чија единствена способност била да бидат слепо верни на лидерот ....
– Како функционери, ним им е дозволено да ги возат нашите коли. И тоа не една, туку четири наши коли. Да трошат бензин со наши пари. Ние да им ги плаќаме петочните излегувања....
– Со наши пари ни продаваат конзервативна идеја, светост на бракот, ни кажуваат в што е здраво да јадеме, нè убедуваат дека треба да имаме деца и колку треба да направиме..., а во петок на полноќ со партиски другарки и другари ги резимираат проектите во нашите коли. И бегаат од нашата полиција.
– Тие се морални, пожртвувани, и многу се храбри, ама во петок на полноќ ако направат белја, бегаат и си ги оставаат партиските другарки на немилост на лошите чичковци. Оти само нивниот живот е вреден.
– Кога ќе ги фатат дека направиле белја, ќе се јават кај своите потчинети да ја преземат вината. Ќе ги тераат да лажат за нив.
– Ќе ги уценуваат газдите на медиумите за да спречат објавување на веста. На тие што објавиле ќе им се заканат дека ќе ги тужат. Оти судиите им се запишани во тефтерчињата.....
– Ќе си нарачаат интервју на телевизија што добива тендери за градежништво. Партијата ќе им напише изјава, тие ќе го набубаат материјалот,...
– Два дена ќе се кријат и нема да се јавуваат во полиција, за да не може да им земат крв и урина за тестирање ...
– Камерите работат само за нив. За убиството на Мартин Нешковски и прегазената Фросина на Партизанска камерите беа расипани. Системот „Безбеден град“ само за нив функционира.. ...
– А прашањето како снимка од безбедносна камера се најде на телевизија е глупаво, откако дури и снимка од посебни истражни мерки од Кабинетот на премиерот се најде на Јутјуб.
Продолжете да се чудите до каде сè може да одат. И продолжете да не ве интересира политика, оти нели, сите се исти и нема за кого да се гласа. И смејте му се на детето што си игра министер. Оти, тоа дете носи одлуки за нашите животи. И за животите на нашите деца.
Ако во повеќето ја вбројуваш опозицијата се лажеш,бидејќи опозицијата нема ни 15%,додека позицијта има 28%,остануваат 20% кои за никој не би гласале и 37% неутрални кои знаејќи ги лагите,криминалите,.......на опозицијата сигурно не би гласале за неаЕве Горан да ви долови како стана животот по ваш терк и зошто повекето нормални навиваат за СЈО:
Продолжете вие да си играте мајтап со Диме Спасов. Не е за мајтап. За бес е. И за страв е. Оти сообраќајките на Диме, бегањето од полиција, менувањето на исказите ..., е само одраз на 10-годишното владеење на ВМРО
Еве ја шемата:
– На клучни места ќе стават неспособни маргиналци и приватно и професионално неизживеани типчиња, чија единствена способност била да бидат слепо верни на лидерот ....
– Како функционери, ним им е дозволено да ги возат нашите коли. И тоа не една, туку четири наши коли. Да трошат бензин со наши пари. Ние да им ги плаќаме петочните излегувања....
– Со наши пари ни продаваат конзервативна идеја, светост на бракот, ни кажуваат в што е здраво да јадеме, нè убедуваат дека треба да имаме деца и колку треба да направиме..., а во петок на полноќ со партиски другарки и другари ги резимираат проектите во нашите коли. И бегаат од нашата полиција.
– Тие се морални, пожртвувани, и многу се храбри, ама во петок на полноќ ако направат белја, бегаат и си ги оставаат партиските другарки на немилост на лошите чичковци. Оти само нивниот живот е вреден.
– Кога ќе ги фатат дека направиле белја, ќе се јават кај своите потчинети да ја преземат вината. Ќе ги тераат да лажат за нив.
– Ќе ги уценуваат газдите на медиумите за да спречат објавување на веста. На тие што објавиле ќе им се заканат дека ќе ги тужат. Оти судиите им се запишани во тефтерчињата.....
– Ќе си нарачаат интервју на телевизија што добива тендери за градежништво. Партијата ќе им напише изјава, тие ќе го набубаат материјалот,...
– Два дена ќе се кријат и нема да се јавуваат во полиција, за да не може да им земат крв и урина за тестирање ...
– Камерите работат само за нив. За убиството на Мартин Нешковски и прегазената Фросина на Партизанска камерите беа расипани. Системот „Безбеден град“ само за нив функционира.. ...
– А прашањето како снимка од безбедносна камера се најде на телевизија е глупаво, откако дури и снимка од посебни истражни мерки од Кабинетот на премиерот се најде на Јутјуб.
Продолжете да се чудите до каде сè може да одат. И продолжете да не ве интересира политика, оти нели, сите се исти и нема за кого да се гласа. И смејте му се на детето што си игра министер. Оти, тоа дете носи одлуки за нашите животи. И за животите на нашите деца.
СПРЕМНИ ЗА НЕКРОЛОГда ти се посерам на нашата полиција составена од криминалци а кој се поврзани со други криминалци и заедно роварат...
... мешаш баби и жаби, едно е злоупотреба на службени возила или големи сметки во кафеани, сосем друго е гангстерска полиција...
Мрачни ликови за мрачни сценарија
![]()
По моја логика, сите што НЕ го дале гласот за власта - се опозиција. Дали биле за сдсм па ги рачунаш во тие 15%, дали пример за Стојанче ама не освоиле доволен квантум, дали на никој не веруваат (на никој, пази, па ни вмро!) - се е тоа опозиција, да бидеме на чисто....Ако во повеќето ја вбројуваш опозицијата се лажеш,бидејќи опозицијата нема ни 15%,додека позицијта има 28%,остануваат 20% кои за никој не би гласале и 37% неутрални ....