Акции на СЈО (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Grmys
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо. Јас сум вмровец, кој не го интересира вистината, туку само партијата да остане на власт. Ти од друга страна, денес звучиш исто ко мене. А викаш дека си неутрален. Чудна работа...
има разлика, до сега В-МВР-О беше партиски штаб, тоа јасно на нелегалнно прибавените снимки од министерката се слуша од нејзина уста, исто како и бројни изјави за прикривање убиства, прикривање факти за собраќајки со смртни последици, обмана на странските дипломати и слични незаконски работи.
Со право може да се сомнева во тогашното рководство на МВР
Ова денес е друго со друго раководство кое не стравува да поднесе пријава против министер, замисли пријавен заменик министер од актуелна власт!
јас сакам држава каде владее правда и право и каде моето работно место или учество на тендер не зависи од тефтер на некој министер или од трчање по митинзи и контрапротести, сакам земја каде ќе бидам горд да живеам а не да гладам како градоначалник кој пред 10 години возеше лада самара денес е сопственик на компании фирми и станови од стотици иљади евра.
како шо ми беа мрск периодот на бранко кога и гласав против нив така ми е мрско и ова шо денес се случува а упте помрско ми е криење прикривање лажење мамење.на очигледни криминали и неправди

има разлика, до сега В-МВР-О беше партиски штаб, тоа јасно на нелегалнно прибавените снимки од министерката се слуша од нејзина уста, исто како и бројни изјави за прикривање убиства, прикривање факти за собраќајки со смртни последици, обмана на странските дипломати и слични незаконски работи.
Со право може да се сомнева во тогашното рководство на МВР
Ова денес е друго со друго раководство кое не стравува да поднесе пријава против министер, замисли пријавен заменик министер од актуелна власт!
јас сакам држава каде владее правда и право и каде моето работно место или учество на тендер не зависи од тефтер на некој министер или од трчање по митинзи и контрапротести, сакам земја каде ќе бидам горд да живеам а не да гладам како градоначалник кој пред 10 години возеше лада самара денес е сопственик на компании фирми и станови од стотици иљади евра.
како шо ми беа мрск периодот на бранко кога и гласав против нив така ми е мрско и ова шо денес се случува а упте помрско ми е криење прикривање лажење мамење.на очигледни криминали и неправди
Многу трогателна приказна. Затоа никогаш нема да добиете избори. Зошто кога и од авион се гледа што сте, вие се срамите да си ја признаете партиската припадност. И порадо би напишале ѕид патетики, отколку да кажете машки дека поддржувате политичка опција. И очекувате други да гласаат за вас...

Многу трогателна приказна. Затоа никогаш нема да добиете избори. Зошто кога и од авион се гледа што сте, вие се срамите да си ја признаете партиската припадност. И порадо би напишале ѕид патетики, отколку да кажете машки дека поддржувате политичка опција. И очекувате други да гласаат за вас...
не се тревожи, се додека си чесен поштен не даваш лажниизјави и не се дружиш со арамии и апаши нема за шо да стравуваш

не се тревожи, се додека си чесен поштен не даваш лажниизјави и не се дружиш со арамии и апаши нема за шо да стравуваш
Не стравувам од ништо. И немам проблем ниту да се дружам со арамии и апаши, ни да давам лажни изјави. Додека луѓето со кои се дружам разбираат што значи лојалност.

Не стравувам од ништо. И немам проблем ниту да се дружам со арамии и апаши, ни да давам лажни изјави. Додека луѓето со кои се дружам разбираат што значи лојалност.
лојалност кон што?

Кон себе, сопственото семејство и луѓето што им значат. Во тој редослед.
тоа би значело следно:
Циле, битолски бизнисмен, на нелегално прибавените снимки за криминалите на власта, кога му рекоа дека нгови работници гласале против власта веднаш рекол “кажи кои се - веднаш ќе ги отпуштам“
по твоја дефиниција то е лојалност према себе семејството и луѓето кој им значат.

Јас не можам да прифатам такви норми и така да ги учам децата да “биди лојален кон себе или семејството нема врска дали правиш криминал или не“

тоа би значело следно:
Циле, битолски бизнисмен, на нелегално прибавените снимки за криминалите на власта, кога му рекоа дека нгови работници гласале против власта веднаш рекол “кажи кои се - веднаш ќе ги отпуштам“
по твоја дефиниција то е лојалност према себе семејството и луѓето кој им значат.

Јас не можам да прифатам такви норми и така да ги учам децата да “биди лојален кон себе или семејството нема врска дали правиш криминал или не“
Па зависи колку добива од останувањето на ВМРО-ДПМНЕ на власт. Ако добива многу, или губи многу од обратното, јас би го сметал за исклучително глуп човек, ако стави некакви прикаски пред себеси. Ако не добива или не губи ништо, тогаш е глуп човек што си создава непријатели непотребно.

Па зависи колку добива од останувањето на ВМРО-ДПМНЕ на власт. Ако добива многу, или губи многу од обратното, јас би го сметал за исклучително глуп човек, ако стави некакви прикаски пред себеси. Ако не добива или не губи ништо, тогаш е глуп човек што си создава непријатели непотребно.
тие принципи за лојалност од сопствен интерес не ми се пријатни, во турско пример то би било “дал да одам со четите и да се акам по планини и семејството и јас да сме во смртна опасност без заработка, ил да пријавам војводата и четата на турскиот ага па да добијам 100 алтани...“
или во комунистичкото “дал да му се приклучам на овие шо се залагаат за самостојна Македонија па да дојдам во опасност да изгубам и работа и да одам в затвор и изгубам се шо имам, ил да ги пријавам во УДБА па да си живеам рает јас и семејството со погодности“

Не ми е јасно како успејаа вака да го зомбифицираат толку народ, луѓево како да се непресметливи, неспособни за расудување.

Им продадоа басна дека албанци го бркале низ град, па сега пробуваат да ја спинуваат снимката со која си само направија уште повеќе штета.
Уште една прикаска меѓу другите за мир и спокој на сендвич масата.

Гледаш одстрана и се чудиш, загрижувачки е на што се се спремни.

Не ми е јасно како успејаа вака да го зомбифицираат толку народ, луѓево како да се непресметливи, неспособни за расудување.

Им продадоа басна дека албанци го бркале низ град, па сега пробуваат да ја спинуваат снимката со која си само направија уште повеќе штета.
Уште една прикаска меѓу другите за мир и спокој на сендвич масата.

Гледаш одстрана и се чудиш, загрижувачки е на што се се спремни.
Ептен им го испраа мозокот, страшна работа. Размислуваат со мозокот на латас, страшно.

тие принципи за лојалност од сопствен интерес не ми се пријатни, во турско пример то би било “дал да одам со четите и да се акам по планини и семејството и јас да сме во смртна опасност без заработка, ил да пријавам војводата и четата на турскиот ага па да добијам 100 алтани...“
или во комунистичкото “дал да му се приклучам на овие шо се залагаат за самостојна Македонија па да дојдам во опасност да изгубам и работа и да одам в затвор и изгубам се шо имам, ил да ги пријавам во УДБА па да си живеам рает јас и семејството со погодности“
Ако читаш биографии на војводи, комити, такви што се залагале за нешто или нешто друго, таму има многу повеќе прагма од што официјалната историја кажува. Ама тоа е друга тема.

Rece covekot sto opravduva zadolzuvanje za plati i penzii.
Каква допирна точка има ова со муабетот. Ти да знаеш што јас оправдувам и посакувам косата има да ти се крени.[DOUBLEPOST=1478215624][/DOUBLEPOST]
Од сите проблеми во државава што ги набројав ти се фати за кој сум гласал?
Боже мој... дефинитивно не вреди...
Абе жената да ти ја........ ќе речиш ако.. барем ММРО ми ја онаквој.
Страшно...
Уште се палите на овој виц, година и пол помина кога комуњарите го пуштија во оптек.
А дека не ја сфати поентата на постот не ја сфати, тоа е повеќе од очигледно.[DOUBLEPOST=1478216137][/DOUBLEPOST]
Па не е до толку радикално како што велиш туку повеќе накај тоа да си одберат свој фаворит и да дадат насоки кои што без разлика кој ќе биде избран ќе мора да ги почитува.

Кога еден народ константно бира криминалци и лудаци на владетелски позиции, кур го боли за корупција и криминал и спремен е да убива и гине за партија, јасно е дека на тој народ и на таа држава им треба надзор од старател за да се спречи самоуништување и отварање на нов чир во Европа.

Да поедноставиме вака. САД и ЕУ се единствена пречка зошто Груевски нема отворено логори и печки за неистомислениците и нема ставено 10 метарска златна статуа од него и Боркица на плоштад која ќе ротира со движењето на сонцето.

Плус му требаат нивните пари за да не крахира државата.
Значи добро те разбрав.
Ти се залагаш да имаме марионетска влада.
Ами по некоја случајност вака во турбулентни времиња и геополитички превирања ако наместо под влијание на Вашингтон или Брисел подпаднеме под влијание на Москва , Пекинг или Анкара и тогаш ќе ја оправдуваш марионетската влада или тогаш друга песна ке пееш ?
Другиот дел не вреди ни да се коментира.

Последно уредено:
Од Специјалното јавно обвинителство за МКД.мк демантираат дека една расправа, како што соопшти Судот, е одложена заради „приватна прослава на обвинителката Јанева“, која веројатно се однесува на свадбата на нејзината ќерка, туку поради тоа што кривичниот суд не му ги давал доказите на СЈО.

Има докази за случајот Тендери, има и за другите само ти се правиш будала, си мислиш дека толкав криминал за 1 месец се решава. Иначе каде беа прво предметите? Од каде беа земени? Не се прај многу, предметите беа во ЈО ама не ги работеа. Кого го бранеа?

Еве ви пак.

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=E5766B76DB219C49969952A06EB7A302

Што не е точно од ова? Ќе го тужите весникот за лага?

Да вака звучи лошо коа ќе го кажеш, ама тој амбасадор е единствено што ве стопира од апсолутна власт. Хипотетички ако Македонија не е под голема странско влијание што би ве спречило утре да не лупнете у логори и истребите,со таа контрола на државата што ја имате:icon_lol:? Лошо е кога човек има апсолутна власт и не одговара пред никој,Бејли не одговара пред нас ама барем одговара пред некој,што нема да биде случај кај Грујо.
Секоја држава треба да се брани од надворешни и внатрешни непријатели ако сака да опстани како таква. Опозицијата по дифолт не е и не би требало да е внатрешен непријател туку вољата на одреден процент од населението кое не го дели мислењето со мнозинството. Затоа постојат и изборите нели ? Зошто некој би ве пикал во логори или требел. Да не си малце параноичен?
Од друга страна пак оние кои се огрешиле и се одлучиле за насилна промена на легално избрана власт и вољата на мнозинството, активно соработувале со странски држави за рушење на уставниот поредок или активно се залагаат за странска интервенција се знае како треба да завршат. Исто како што би завршиле и во најголемите демократии на светот. Тие не се опозиција, така да не ги мешај тие работи.
Ете веќе кога почнавме со хипотетички сценарија, да се околностите поинакви ти како би сакал да се постапува со тие луѓе? Како би ги нарекол ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom