Ајде малку реално согледување...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ovaa vlada nisto ne napravi , odnosno napravija nekoi programi ( za koi bea potroseni povise pari za da se reklamirat nego za da se investira nesto).
Citam na vesnik se veli Crna Gora bara 10.000 rabotnici od koi potenciajni se onie od Makedonija, i velam u p.m. kaj stignavme da odime na pecalba vo Crna Gora ? Vlezeni ste vo eden depresiven nacionalizam , i mi se gadi da ve citam vise.
Makedonija ima najgolema nevrabotenost u Evropa (posle Kosovo). A vie se fakate na nekoi proekti cija vrednost e 1 milion evra ili 10 milion evra. Vi se molam sto e ova ??
Zarem ne gledate deka namerno se forsira nacionalizmot za da se izmanipulira narodot, koj se poveke se gusi vo ovaa 17 godisna koma.
Taka e dodeka site drugi okolu nas se cisti a nie ete 70 godini macime so albanskiot nacionalizam separatizam i sto ti uste ne , sekoags breme tovar ke go ima na Makedonskite pleki.Kriza kriza i samo kriza od kogo toa doavagja ? sekako od arnautite i od nikoj drug. esto ubavo ke bese da si bevme cisti bez malcinstva kako nasive komshiii.Ama toa e.Nitu bugarija ,albanija srbija bosna romanija crna gora , hrvatska , koj uste da nabrojuvam , nese nisto vo podobra pozicija od nas mislam na ekonomska.Dodeka nie i politicka precka i ekonsmska imame tokmu od albancite i tie se po mene najgokemiot tovar za sevkupniot prosperitet.:toe: sekako tuka se starite dushmani bugari grci i srbi.

Taka e dodeka site drugi okolu nas se cisti a nie ete 70 godini macime so albanskiot nacionalizam separatizam i sto ti uste ne , sekoags breme tovar ke go ima na Makedonskite pleki.Kriza kriza i samo kriza od kogo toa doavagja ? sekako od arnautite i od nikoj drug. esto ubavo ke bese da si bevme cisti bez malcinstva kako nasive komshiii.Ama toa e.Nitu bugarija ,albanija srbija bosna romanija crna gora , hrvatska , koj uste da nabrojuvam , nese nisto vo podobra pozicija od nas mislam na ekonomska.Dodeka nie i politicka precka i ekonsmska imame tokmu od albancite i tie se po mene najgokemiot tovar za sevkupniot prosperitet.:toe: sekako tuka se starite dushmani bugari grci i srbi.

Арно се вклопи во постот на Дарданиа.

Уште да е паметен па да ти понуди начин да живееш во чиста држава... Тоа деновиве може да се реши галантно, во некој замок ко Рамбује.

sekernarada.jpg

Вакви ке им бидат плакатите за избориве а :pos::pos::pos:

епа нека им е со среќа почетокот на кампањата:vozbud:

ЈАС САМО НЕЗНАМ каде ќе се бега наредните два месеца...

Па тоа политичките кампањи се погубни за ментално здравје и убиваат I.Q у исто време бе другари...
Гласајте за нас...
Гласајте за нас...
Гласајте за нас...
:baeh:

Уби Боже..:toe:
Ќе мора да го скријам негде даљинското од онаа кутијата што шири нервоза и се вика телевизор.
...не ги поднесувам сите оние `финти` (додуше мислам и дека ми ја навредуваат интелигенцијата) на партиските полтрончиња и пропагатори.
...Ми се гади уствари кога боље ќе размислам од предизборни `препукувања`...
и се повише оние потпаролите(читај папагалите) на двете партии ми личат на две јатрви од иста куќа што у точно предвидено време искачаат на балкон и се караат пред цело маало. :toe:

...дај леба ви...оканете се више еднаш од тој глуп муабет и дајте ни на раат како луѓе и на нас да живееме.
И се се надевам...дека ќе дојде ден у кој што рецимо бар како у Словенија и ние ќе гласаме у Недела...
а претходно ќе има само претставување на личностите и програмите на партиите...
онака..по два три збора,без многу верглање у празно како на пример:
-Рада е хермафродит.
-Кољо не може да каже р пошто уште дур бил мал Бране му дошол и му дал еден така добар воспитен ќотек што му останала говорна маана.
-Кондарко е педер (а е...гарант!)
-Влатко Ѓорчев има вошки.
маааа дааајјјјј одморете.

И се у тие кампањите ме подсеќа на оној муабет на Рамбо (Амадеус) кога кажуваше како за време на стартот на војната имал прилика и (несреќа) како граѓанин на Херцег Нови да фаќа и српска и хрватска државна телевизија...
Гледав вика јас добри недела дена...и станав и го фрлив телевизорот во море.
Шта уради црни Антоније...каже матер.
Спасио сам и вас и мене од пропаганде.
Од тога човек начисто полуди.
:vozbud::vozbud::vozbud:
:toe:А на вас...што сепак ќе решите да го оставите телевизорот вклучен овие два месеца...
`срдечно` ви пожелувам `добар помин`кој што у одсуство на српска и хрватска телевизија со иста мера ќе ви го приуштат углавном Канал 5 и Сител.
Fuck you all.
а да...
еве ви го и Рамбо:

ЈАС САМО НЕЗНАМ каде ќе се бега наредните два месеца...
Па тоа политичките кампањи се погубни за ментално здравје и убиваат I.Q у исто време бе другари...
Гласајте за нас...
Гласајте за нас...
Гласајте за нас...
:baeh:

Уби Боже..:toe:
Ќе мора да го скријам негде даљинското од онаа кутијата што шири нервоза и се вика телевизор.
...не ги поднесувам сите оние `финти` (додуше мислам и дека ми ја навредуваат интелигенцијата) на партиските полтрончиња и пропагатори.
...Ми се гади уствари кога боље ќе размислам од предизборни `препукувања`...
и се повише оние потпаролите(читај папагалите) на двете партии ми личат на две јатрви од иста куќа што у точно предвидено време искачаат на балкон и се караат пред цело маало. :toe:

...дај леба ви...оканете се више еднаш од тој глуп муабет и дајте ни на раат како луѓе и на нас да живееме.
И се се надевам...дека ќе дојде ден у кој што рецимо бар како у Словенија и ние ќе гласаме у Недела...
а претходно ќе има само претставување на личностите и програмите на партиите...
онака..по два три збора,без многу верглање у празно како на пример:
-Рада е хермафродит.
-Кољо не може да каже р пошто уште дур бил мал Бране му дошол и му дал еден така добар воспитен ќотек што му останала говорна маана.
-Кондарко е педер (а е...гарант!)
-Влатко Ѓорчев има вошки.
маааа дааајјјјј одморете.

И се у тие кампањите ме подсеќа на оној муабет на Рамбо (Амадеус) кога кажуваше како за време на стартот на војната имал прилика и (несреќа) како граѓанин на Херцег Нови да фаќа и српска и хрватска државна телевизија...
Гледав вика јас добри недела дена...и станав и го фрлив телевизорот во море.
Шта уради црни Антоније...каже матер.
Спасио сам и вас и мене од пропаганде.
Од тога човек начисто полуди.
:vozbud::vozbud::vozbud:
:toe:А на вас...што сепак ќе решите да го оставите телевизорот вклучен овие два месеца...
`срдечно` ви пожелувам `добар помин`кој што у одсуство на српска и хрватска телевизија со иста мера ќе ви го приуштат углавном Канал 5 и Сител.
Fuck you all.
а да...
еве ви го и Рамбо:
Да си ми жив и здрав!:smir:

Ти кажа братот...земи енциклопедија,вака испаѓаш глупав.:toe:
Го викам ова дека може меѓу другото да ни се повторат некои работи од времето кога СДСМ владееја без опозиција,самоволие и анархија,грабежи и сл....
За силна држава,здрава и силна опозиција е must have!
И сега шо праиме?ВМРО ќе тепа на избори не оти е премногу јак,туку оти СДСМ е мизерија.Пред два месеци ја напишаа првата програма во историјата на партијата!!!!!!
А беа на власт!
Поздрав до тебе и не ми реплицирај ако немаш што здраво да кажеш.:helou:

Sto kaza Bratot? Nisto!! Ti so kaza? Pak nisto. Znaci vasite odgovori se sveduvaat na nisto drugo osven licni navredi. Jas nema da padnam na vase nivo, a vasite navredi i diskvalifikacii se samo odraz na vasata kultura i nedostatok od argumenti.I da se dobjasnam. Mojot post "E prvpat gleam opozicija da unisti nekoja drzava, ova kje treba da se zapise vo nekoja
enciklopedija" e vo kontekst na toa da vo sekoja drzava pozicijata e taa sto ja ima vlasta, pozicijata e taa sto ima nadmokj vo parlamentot i na kraj pozicijata e taa sto nosi odluki. Znaci, ako opozicijata ovde moze da ja unisti drzavata toa mora da se zapise vo nekoja politicka enciklopedija kako nov poim "unistuvanje na drzavata od strana na opozicija".
E sega malku za tvoeto objasnuvanje. Ti velis "да ни се повторат некои работи од времето кога СДСМ владееја без опозиција,самоволие и анархија,грабежи и сл...." so sto Jas se slozuvam 100 % , i bas zaradi toa imam mislenje deka vo edna drzava i opozicijata snosi odgovornost za svoite postapki, no odgovornosta na vlasta e daleku pogolema.

I na kraj edno doobjasnuvanje za "Bratot".
Jas prijatele nikogas, pa ni sega, ne sum bil clen na nituedna partija, i na kraj pamet ne mi ide da branam partiski stavovi, tuku si gi branam moite licni stavovi, ti se dopagjalo toa tebe ili ne. Opoziciono sum orientiran sega, kako sto bev i opoziciono orientiran i pred dve godini koga SDSM bese na vlast i pred osum godini koga VMRO bese na vlast, a znaes zosto. Zatoa sto mi e preku glava od demagogiite na nasive bedni politicari da ja omalovazuvaat
inteligencijata na makedonskiot covek, i 17 godini da ni vikaat deka na nas od godina vo godina ni e se poarno, a vsusnost vo realnost tokmu sprotivnoto ni se slucuva. 17 godini i ovie ili onie mu go iznapolnia mozokot na narodot so raznorazni gluposti demagogii i lagi. Da ne bidam skeptik, i po 17 godini perenje mozok od nasive politicari, jas sepak gledam izlez. A toa
e "Evropska Unija", kaj sto se cenat vistinskite vrednosti, kaj sto se neguva demokratijata i kaj sto uspehot na eden covek ne se meri so partiska kniska , tuku so obrazovanie, inteligencija, i doblest. Ete "Bratot" na kratko da ti objasnam cii mislenja i stavovi jas zastapuvam.

Еден виц само за да се надоврзам на твојот пост погоре:

Учителката:
- Кога ќе речам дека сум БИЛА убава, тоа е минато време.
Кога ќе речам дека СУМ убава, тоа е.. ???

- ЛАГА учителке.

giggle.gif

I na kraj edno doobjasnuvanje za "Bratot".
Jas prijatele nikogas, pa ni sega, ne sum bil clen na nituedna partija, i na kraj pamet ne mi ide da branam partiski stavovi, tuku si gi branam moite licni stavovi, ti se dopagjalo toa tebe ili ne. Opoziciono sum orientiran sega, kako sto bev i opoziciono orientiran i pred dve godini koga SDSM bese na vlast i pred osum godini koga VMRO bese na vlast, a znaes zosto. Zatoa sto mi e preku glava od demagogiite na nasive bedni politicari da ja omalovazuvaat
inteligencijata na makedonskiot covek, i 17 godini da ni vikaat deka na nas od godina vo godina ni e se poarno, a vsusnost vo realnost tokmu sprotivnoto ni se slucuva. 17 godini i ovie ili onie mu go iznapolnia mozokot na narodot so raznorazni gluposti demagogii i lagi. Da ne bidam skeptik, i po 17 godini perenje mozok od nasive politicari, jas sepak gledam izlez. A toa
e "Evropska Unija", kaj sto se cenat vistinskite vrednosti, kaj sto se neguva demokratijata i kaj sto uspehot na eden covek ne se meri so partiska kniska , tuku so obrazovanie, inteligencija, i doblest. Ete "Bratot" na kratko da ti objasnam cii mislenja i stavovi jas zastapuvam.
Man ju are so F***ing Rajt:bravo:

Еден виц само за да се надоврзам на твојот пост погоре:

Учителката:
- Кога ќе речам дека сум БИЛА убава, тоа е минато време.
Кога ќе речам дека СУМ убава, тоа е.. ???

- ЛАГА учителке.

giggle.gif
Едно прашање може?Дали сметаш дека си објективен ?:music5:

Едно прашање може?Дали сметаш дека си објективен ?:music5:

Rазвитокот на општеството не го одредуваат објективни законитости туку субјективни фактори: волјата, идеите, личностите.

Форумов не сте го зачнале вие априлските членови во функција на предизборието, а тоа самото ја отцртува вашата “објективност“ во размислувањата.

Sto kaza Bratot? Nisto!! Ti so kaza? Pak nisto. Znaci vasite odgovori se sveduvaat na nisto drugo osven licni navredi. Jas nema da padnam na vase nivo, a vasite navredi i diskvalifikacii se samo odraz na vasata kultura i nedostatok od argumenti.I da se dobjasnam. Mojot post "E prvpat gleam opozicija da unisti nekoja drzava, ova kje treba da se zapise vo nekoja
enciklopedija" e vo kontekst na toa da vo sekoja drzava pozicijata e taa sto ja ima vlasta, pozicijata e taa sto ima nadmokj vo parlamentot i na kraj pozicijata e taa sto nosi odluki. Znaci, ako opozicijata ovde moze da ja unisti drzavata toa mora da se zapise vo nekoja politicka enciklopedija kako nov poim "unistuvanje na drzavata od strana na opozicija".
E sega malku za tvoeto objasnuvanje. Ti velis "да ни се повторат некои работи од времето кога СДСМ владееја без опозиција,самоволие и анархија,грабежи и сл...." so sto Jas se slozuvam 100 % , i bas zaradi toa imam mislenje deka vo edna drzava i opozicijata snosi odgovornost za svoite postapki, no odgovornosta na vlasta e daleku pogolema.

Абе дете...многу ме нервираат вакви краткогледи како тебе...

Како прво не јади л**на за тоа болдираното....оти ако ти текнува на 2001 ќе увидиш дека може опозицијата да ја клекне на колена позицијата со инициран конфликт!!!!
(при крајот на 2007год. Матоши излезе јавно во собранието и пред сите кажа за чии интереси се бореле и од кого биле иницирани и поддржани,а на крајот сепак изиграни и со загуби од луѓе)

Како второ...јас ако сум на власт со 40пратеника мои...и усте 21 дополнителни од кои 11 се продолжена рака на опозицијата,нормално е дека нема да можам со леснотија да ги донесувам законите...

Ама пошто ти си уште дете и каналот на парламентот ти е сменет со cartoonnetwork...така да нема јас што тебе да ти објаснувам....оти ако сакаш да бидеш објективен треба прво да знаеш што зборуваш а не да зборуваш нешто што си слушнал а недослушнал!!!

Абе дете...многу ме нервираат вакви краткогледи како тебе...

Како прво не јади л**на за тоа болдираното....

Ама пошто ти си уште дете и каналот на парламентот ти е сменет со cartoonnetwork...така да нема јас што тебе да ти објаснувам....оти ако сакаш да бидеш објективен треба прво да знаеш што зборуваш а не да зборуваш нешто што си слушнал а недослушнал!!!

Абе чичо. Mnogu me nerviraat takvi dolgogledi kako tebe sto ne pogledale nisto drugo osven sobraniski kanal, pa najverojatno od tamu ja vlecat i kulturata sto sega ja prodavaat po forumi. Btw,http://www.google.com/search?hl=en&...isions_inline&resnum=1&ct=broad-revision&cd=5 imam mnogu logicen odgovor na tvojata konstatacija, no tvojot nacin na obrakanje ne go zasluzuva moeto vnimanie.

Абе чичо. Mnogu me nerviraat takvi dolgogledi kako tebe sto ne pogledale nisto drugo osven sobraniski kanal, pa najverojatno od tamu ja vlecat i kulturata sto sega ja prodavaat po forumi. Btw, imam mnogu logicen odgovor na tvojata konstatacija, no tvojot nacin na obrakanje ne go zasluzuva moeto vnimanie.

Абе дете ти кажав дека ти не си за форумов...поготово не за делот политика...

Имаш 20 подфоруми...забава..ова она...оди таму постирај не замарај тука со некои политички демагогии,а уствари си толку усоршен на политички план што дури еден факт неможеш да изнесеш за 17години постоење на државава!!!!

Rазвитокот на општеството не го одредуваат објективни законитости туку субјективни фактори: волјата, идеите, личностите.

Форумов не сте го зачнале вие априлските членови во функција на предизборието, а тоа самото ја отцртува вашата “објективност“ во размислувањата.
Аман бе
Кажи пречам ли ти ?
И шо си има веза кога сум зачленан?
И не сум од никооо партиска инсталација :salut:цццц:tapp:
Па не ми одговори на прашањето:nenene:
само сакаш да ме дискредитираш:nesum:
И пак имаш прерасуди на моето мислење?
Ново прашање дали се сметаш за демократ?

Моќта на мислата е во силата на аргументот и кој што напишал, а не кој последен напишал, а објективноста е релативна работа, зависи кој како и од која страна ја посматра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom