Ај сеа признајте си...

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Живеам со мајка ми и не ме тепа ама ептеееен често се дере...
Се сеќавам у 3то еднаш од прва смена на школо се вратив дома у 8 вечер :) Го јадев стапот :)

Хммм...за првиот ќотек не се сеќавам. Ама за првиот шамар од татко ми мн.добро се сеќавам. Сама си бев крива. Бевме кај баба ми и дедо ми. Се испокарав со сестра ми за глупости. Татко ми сакајќи да не смири, се замеша малку, а јас и на него се истурив. Милион пати ме замоли да прекинам, нормално да зборуваме, ама јас инает си водев, и по малку драматизирав, така да кога ми залепи една, ѕвездите ги избројав. И место да се смирам, не би била јас ако не издраматизирам. Што ти праи темпераментот ејјј... Станав и решена дома сама ќе си идам. Од Кисела Вода до Ново Лисиче(тогаш таму живеев). А јас 8-9 години. хаха лудача. На крај ме сопре татко ми, убаво разговаравме и ми се извини. Знаев дека не сакаше да ме удри, ама и знаев дека јас ги преминав сите могучи граници.

И вториот шамар што ми го има удрено он, беше неодамна...пред неколку месеци. Почина прабаба ми од Струмица и со мајка ми и баба ми отидовме таму. Ама јас бев само на погребот, и после тоа одма се вратив во Скопје, па со татко ми и сестра ми бевме кај баба ми(на татко ми мајката), која што беше болна. И пак истата приказна, се испокарав за нешто со сестра ми, го изнервирав и него, и го добив вториот шамар. По само 5 мин.дојде кај мене, ми се извини и ми кажа дека е мн. нервозен...баба ми и откриле рак и дека...уште малку...ќе почине:( Не можев да ги сопрам солзите...сами паѓаа. Болката од шлаканицата не беше ништо во споредба со тоа. Потоа ме викна баба ми, и ми збореше да не се карам со него. Не и кажуваа, ама знаеше дека умира...Ми збореше дека ме сака, дека сите ме сакаат...а јас само бледо ја слушав. Сакав да ја запамтам таква каква што беше во тој момент...

Тоа беше начиот последен разговор. Една недела подоцна...почина.:( Бог да ја прости. А шлаканицата...си ја заслужив!:toe:

татко ми ме нема допрено,мајка ми како помал ме има тепано ама оправдано сум бил многуу немирно дете,се тепав со други деца у школо кога идев и после доаѓаа дома кај мајка ми и се залеле и после кога ќе дојдев дома го кркав:pos2:

Само еднаш татко ми се засили по тилот да ме удри ама само ме допре, а тоа беше зошто заминав на спиење нај роднина и со братучед ми излеговме, па до 23ч не немаше да се вратиме, а бев малечка. И тие толку се изнервирале со мајка ми што дојдоа по мене, па не чекале не знаејќи каде сме...па нервози, вртења по телефони и кога се појавив пред нив, сакаше да ме удри, па се сожали и само ме изгушка и така. Па глумев после како сум заспана, само за да не ме вратат дома :pipi: и го слушав татко ми како ми вика, извини што те удрив ама ова никогаш ен ми го прави повеќе..Уф само колку ми беше жал..

како помал правев многу глупости и татко ми имаше еден стап со кој ме млатеше и еден ден го земав стапот го скршив и кога виде тоа татко ми најде многу подобар начин... каиш, продужен кабел, папуча итн итн :):)

Единствено ќотек што имам јадено (ако може да се нарече ќотек) е клоца од татко ми, не знам која беше причината ама знам дека два дена не можев да седнам.

како помалечка бев многу темпераментно и немирно девојче, му правев илјада проблеми дома, но не ме тепаа само ми викаа и тоа цело маало да слуша,а кога ке напраев некоја поголема беља ме затвараа у соба...:pos2:

Сум добивала шамари тоа кога се тепавме со сестра ми многу:violent1::vozbud:...а само мене после ме казнуваа :cry:

Се сеќавам пред 6 години можеби и повеќе, цел ден се карав со брат ми, и на крајот се степавме, ама она здраво тепање, црвенило и модрици по цело тело, и на крајот кога бев на "врвот на изнервираноста" почнав да го гушам и му направив 2 огромни модрици на вратот кои беа таму со недели...кога мајка ми ги виде, ми даде еден страсен шамар, али си го заслужив нормално...сега кога ке се сетам никогаш тоа не би му го направила, го сакам највеќе на свет, али јбг...било-поминало :pipi:

Pred 7-8 godini ...ukradov od doma 10 marki u toa vreme , za da odam na fliperi .koga dojdov doma me cekashe asalen kjutek so sukalo ......toa mi stoi u sekjavanje

HaHa i jas isto taka samo ne se sekjavam za kolku marki bese zbor znam deka gi castev site deca zetoni.I mene me cekaa asalni shamari a ne sukalo

мене дома ми викале само иначе ме немаат пипнато.Иначе еден другар татко му сигурно беше made in bardovci го тепаше со сајла

Многу ретко ме имаат тепано иако си го барав и уште си го барам. Мајка ми само се дере, а татко ми само ќе ме погледне разочарано што е полошо и од целиот ќотек на светот...

Па не памтам некоја одредена случка, не ме тепале мајка ми понекогаш ми удираше една "васпитна", како што би рекла она и толку. А татко ми никогаш ми нема дигнато рака...:toe:

Hmm.. pa mislam deka imav 10, 11 god negde.. Ja cuvav sestra mi doma koja e 9 godini pomala od mene i od pusta dosada vikam aj ke zemam ke si peglam alista.. ja pustam peglava, zemam obleka a sestra mi zaigrana do mene ni na kraj pamet deka ke posegne po peglata..abe dodeka da ja zemam maickata od krevet slusam vristenje od sestar mi..koa gleam pola race na pegla zalepeno :nesum: Sto ke praam, sestrami zajde od placenje, ja se ispaniciv, trcam po komsii prasuvam so da praam, pa i sto moze da napraam - dete od 10 god.. abe mislam deka u nesves ke padnev od strav :nesvest: Ete ti go doaga tatko mi od rabota, gleda cela raka na sestra mi vo belo, koa vide, koa me rastepa..hahahah si go okrkav kako nikogas do sea, a mama koa vide, da ne praime muabet.. ama ja veke natepana si bev pa taka da ona nemase potreba od toa :pos2: ufff sreka toa sto mi bese prvo i posledno tepanje u zivot :)

На првиот ќотек незнам....па немало нешто онака екстремно до тој случај да ме изнатепаат...ама никогаш нема да заборавам мајка ми првпат кога ми мавна шамар ...бев прва година средно и штотуку дозна дека пушам цигари и јас наместо да и признаам ја шетав по тавани и така...ме плесна фацата мислам ми ја измести...и после тоа уште една година се убедувавме и на крај жената виде невиде си го прифати фактот дека пушам и еве сеа ја зезам на секое кафе и она да пафне некоја со мене :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom