Ај на чај!

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Vistinsko uzivanje,izvor na zdravje,odmor i osvezuvanje.
Samo eden filgjan chaj i dobivas mir,relaksiranje,ozdravuvanje,ako si bolen,lezet ako si zdrav.
Kakov chaj pies?
Kako go spremas?
Koj chaj ti pravi najkeif?

kaj tebe be mistik moze li ::))))
inache pijam chaj od lipa obozavam :))

Ti prvo kazi kakov preferiras,lesno e posle.:)
Jas najmnogu sakam chaj od kamilica,bez nikakvi dodatoci.Mi mirisa na vrtipop,na prolet,na detstvoto. Lekovit e,a i vo sekoja prilika go sakam spremen bas od zbiran pa susen vrtipop,a ne od kesicka.
No,ke napravime isklucok i eve aj na chaj vo staro "Li". Tamu e definitivno najdobro mesto za chajanka.:)

Во старо "Ли" е кул!

Инаку, онака по дома најчесто цугам од липа или планински.

Порано пиев премногу често чај, за доручек и вечера обавезно, оваа зима само неколку пати, во кафич па немам којзнае од кога нарачано. Ај стварно на чајанка деновиве! ;)

Obozavam caj posebno sega koga e tolku ladno i stud v koski imam . Pijam caj koj e poklon od Sandra , Lovemix, crn caj so vkus na tropski ovosja , hopla , vanila i nekoe malo cvetce .Mnogu e vkusen :) Tenkju Sanni banni*

Јас па не сакам чај со марифети и додатоци, сакам чај, не специјалитети со чај.

Руски чај (т.е. турски) кај нас така го викаат.... оној што е со мало чајниче за чајот и поголем чајник за водата.... доста е јак.... убаво "дрма" од сабајле :icon_lol: .... но откако ја тргнавме печката на дрва не се вари кај мене на работа....:icon_mad:

Eko1 напиша:
Руски чај (т.е. турски) кај нас така го викаат.... оној што е со мало чајниче за чајот и поголем чајник за водата.... доста е јак.... убаво "дрма" од сабајле :icon_lol: .... но откако ја тргнавме печката на дрва не се вари кај мене на работа....:icon_mad:
Сум го пиел и тоа у чајџилница! :)

Мистичен напиша:
Сум го пиел и тоа у чајџилница! :)

Ај наредниот пат кога ке дојдеш на "езерски регион" ке ти сварам своеручно. :icon_lol: Посебно е ефективен во летно време овој чај.... некако поиздржлива станува топлината.

ПС: Не само за Мистик..... било кој сака.... бујрум :icon_lol:

jas nejkam caevi bas,bas...pijam samo nane koa me boli stomak :)

Мајчина душица ми е најбољи чај. Овошни не сакам.
А без чај не можам на планина . . . и кога сум болен :)

Јас сум многу голем љубител на чај можеби и затоа и никогаш нема да пропијам кафе.
Нане ми е закон највкусен и скоро секој ден по една шољљ си пијам само да бидеме јасни моите шолји се по плалитар или како што сака мајка ми да рече нокшири :)
Инаку после нане најмногу сакам мешан планински, и камилица и слез се интерсни али одамна не сум ги пиел а мајчина душица премногу смирува, а овошните не ми се интересни пошто поубаве овошјето свежи да се јаде а не да се суши и да се прави чај од него, значи преферирам чеави од билки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom