Африкански Куп на нации Ангола 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Gogi-ManUtd
  • Време на започнување Време на започнување
Осеќам оти Того ќе се вратат :)..

Иначе јас сум за БСК :icon_mrgr

Нели гледаш дека зборам со цинизам. Навивам за Челзи, па нормалн сакам да испаднат, за да се врата назад ;)

Не е сеедно. Пратен е во Ангола. Само не се знае дали ќе ги изигра сите натпревари. Може и да не заебат ко лани...
Нема да игра, верувај.
Освен ако целосно се опорави од повредата.

Осеќам оти Того ќе се вратат :)..

Иначе јас сум за БСК :icon_mrgr
Ви туфка од Дрогба а? :smir:

Мои фаворити: БСК и Камерун
Најдобар стрелец ---> Дрогба

Мои фаворити: БСК и Камерун
Најдобар стрелец ---> Дрогба
Зашто мислам дека ќе биде Ето најдобар стрелец... незнам некако мислам дека битка ќе има токму меѓу овие 2ца и Ето ќе земе прво :pipi:

Angola umreni kucinja .. za 3 minuti primaa 3 gola .. od 4:0 vodstvo 4:4 .. bog da cuva .. ova ke bide smesno prventstvo ..

Добро што беше ова? :|

Среќа сателитска само гледам во последно време па го начекав натпреваров, го видов циркусов, таква радост немав видено :pos2:

Добро што беше ова? :|

Среќа сателитска само гледам во последно време па го начекав натпреваров, го видов циркусов, таква радост немав видено :pos2:

I jas se raduvav .. posledna mi bese na tiketot .. Kec na Angola ..:pipi::nesvest:

Ова е више смешно него ли рај за очи, сериозно, иако не го гледав мечот, а кога сме кај тоа, Еуроспорт пренесуваат или јок ?!

п.с. Мада после оноа со Того, не ни имам некои планови да го гледам ова првенство, може полуфинале-финале и толку, ако имам прилика нормално по кабловскава :)

Хаха гледам на livescore за 11 мин. 4 гола разлика прокоцкале нцнццнцн

Ова е више смешно него ли рај за очи, сериозно, иако не го гледав мечот, а кога сме кај тоа, Еуроспорт пренесуваат или јок ?!

Да сите натпревари ќе се пренесуваат на Eurosport и Eurosport 2.

Инаку за натпреварот не знам што да кажам, не знам дали е ова за смеење или за плачење.

Очекував натпреварот да биде израмнет, Ангола има голема предност како домаќини, но Мали има поквалитетна репрезентација со играчи како: Кеита, М.Диара, Кануте и други. Но првото полувреме Ангола беше подобра и постигна 2 гола за 4 минути. Второто полувреме нападнаа жестоко Мали, но без резултат. Само 1 шанса. Следуваа 2 пенали за Мали, кои успешно ги реализираа. 4-0 и натпреварот беше фактички завршен. До 79 минута беше тој резултат, а во наредните 15 минути се случи невозможното. Се започна со голот на Кеита во 79 минута. После тоа играта се смири и се сведуваше кон крај, но во 88 минута мрежата повторно ја затресе Кануте. Но, сепак не се гледаа ни најмали шанси дека Мали ќе изедначи. Беа досудени 4 минути продолжени, во кои се гледаше мирен крај, но во 93 минута Кеита по втор пат постигнува гол. Имаше уште 1 минута надеж за Мали. Па богами 10 годишни деца да играа на местото на Ангола ќе издржеа 1 минута. Е Ангола не издржа. Јатабаре во таа минута постигна гол и беше 4-4. Секоја чест за репрезентација на Мали што успееа да се вратат од мртвите, но Ангола... она е веќе срамота. Ми падна жал за нивниот тренер, кутриот ќе го стегнеше срцето, не можеше да поверува дека примија 4 гола, впрочем и никој на стадионот не можеше да поверува дека се случи тоа, сите беа во шок. Е тоа беше накратко возбудливиот натпревар меѓу Ангола и Мали. Поголемиот дел од навивачите на Мали си заминаа уште кога беше резултатот 4-0, па не видоа што се случи. Тешко кој од нив поверува кога слушнаа. :)

Инаку коментаторот на Еуроспорт кажа дека репрезентацијата на Того била на аеродромот во тој момент припремајќи се да се врати во Того, но некој од таму присутните изјавил дека е можно да се вратат и да играат на Купот. Ако е тоа така утре треба да играат со Гана, па ќе видеме што ќе биде.

После ова денес планирам да го гледам цело првенство, речиси цело... мислам дека ќе има уште многу интересни натпревари. :wink:

Уфф,каков натпревар..4-0 до 79мин и за 13-14 минути 4-4 :vozbud: Зверови...

Јас немам посебен фаворит на овој собир за црнците.
Така да мојот глас ќе го дадам за:
ТЕРОРИСТИТЕ ТЕПААА, И ТАТО ПОЗДРАВИ ГО!:salut:

ГИ ИЗГУБИВ ПАРИТЕ НА СМРДЛИВАТА АНГОЛА НЕКА МИ ГО ИСПУШАТ КУРОТ ТИЕ ЦРНЧИШТА ИЗДРКАНИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom