Adobe After FX

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
Едно прашање: Сакав да инсталирам Adobe Master Collection CS4 (пред се за After Effects) ама во тек на инсталацијата ми вика please insert Adobe Master Collection CS4 cd to continue with installation. A iso-to ми е веќе во виртуалниот драјв од каде што ја покренав самата инсталација. После го прекинав, пробав од почеток и вика error и не може ни да почне. Решение? Или да си симнам посебно само After Effects?

Многу интересен програм, многу ми се допаѓа и сакам нешто да поднаучам, само сеа незнам , јас го имам CS4 а гледам има и CS5. Нема некоа голема разлика ??? Сакав да прашам и некој да ми даде добри туториали , ама прво да ми каже дали CS4 или CS5 да го учам. Имам креативност и многу ми е интересно да си правам вакви филмчиња.
Благодарам однапред.

Многу интересен програм, многу ми се допаѓа и сакам нешто да поднаучам, само сеа незнам , јас го имам CS4 а гледам има и CS5. Нема некоа голема разлика ??? Сакав да прашам и некој да ми даде добри туториали , ама прво да ми каже дали CS4 или CS5 да го учам. Имам креативност и многу ми е интересно да си правам вакви филмчиња.
Благодарам однапред.
Нема разлика скоро исти се цс5 е подобар и подобро ке се снајдеш(според мене)...За туторијали чичо гугл и бате јутуб се тука :)

Благодарам однапред.
CS5 e само за x64 така да ако имаш x64 OS и хардвер тогаш симни си CS5 ако не симни постара верзија, Ако знаеш било која верзија од after effects ќе знаеш и другите. Секоја нова верзија од Adobe е подобар затоа што има нови алатки што прават работата да е побрза и подобра што овозможува корисникот да биде по креавитевен.

CS5 e само за x64 така да ако имаш x64 OS и хардвер тогаш симни си CS5 ако не симни постара верзија, Ако знаеш било која верзија од after effects ќе знаеш и другите. Секоја нова верзија од Adobe е подобар затоа што има нови алатки што прават работата да е побрза и подобра што овозможува корисникот да биде по креавитевен.
Креативен*

Дали и покрај тоа што немам познавања на 3d max и Maya можам да направам нешто интересно во Афтер Ефектс ?

Дали и покрај тоа што немам познавања на 3d max и Maya можам да направам нешто интересно во Афтер Ефектс ?

Јас мислам дека можеш..според туториал нешто ке склопеш....

Направив тест видео за Muzzle Flash(Линк кога ќе дојдам дома).
Имам креативност само немам камера и актери,другарот на видеото дури смешно му беше дека се преправа дека пука со вистински пиштол,а уствари тоа е играчка на дијаболи.
Ако некој планира да прави некое така акционо клипче,обавезно да си симне Action Essentials.Има звучни ефекти,димни ефекти,рикоше и некои 2-3 туторијали.Овој пакет се купува од страната на Videocopilot или старомодно од вашата омилена страна за торенти

--- надополнето ---

Имам многу желба да го работам Adobe After Effect , али искрено нз од каде да почнам со учење... :S
statusQuO ме бендиса ИНТРОНО од 4 сек. - aМа три ипол часа :-o
Зато филмојне со години ги праеле... :P

Најдобриот можен начин за што полесно да научиш After Effects (јас на галено си го викам "AFTER DEFECTS" ) :P е предходно да поднаучиш Photoshop , креирање на Alpha chanel во него, работа со леери и сечење на позадини. Не е лошо доколку поднаучиш нешто од основите за тоа како се креираат видео фајлови, што е видео секвенца...
Е дури потоа би ти препорачал да почнеш со учење на After Effects зашто во спротивно ќе се судираш купишта проблеми поради недоволно фундаментално познавање на областа во која што овој софтвер се користи.

--- надополнето ---

Пријателе драг, CS 5 работи исклучиво под Windows 7 x64! Ако се обидеш со Windows XP x64, нема да можеш да го инсталираш. За Vista не сум сигурен, но нема ни потреба да се обидувам зашто сметам дека тој систем воопшто не е ок за професионална употреба.

System req za After effects CS5

•Intel® Pentium® 4 or AMD Athlon® 64 processor (Intel Core™2 Duo or AMD Phenom® II recommended); 64-bit support required
•64-bit operating system required: Microsoft® Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise with Service Pack 1 or Windows® 7
•2GB of RAM
•3GB of available hard-disk space plus 2GB of space for optional content; additional free space required during installation (cannot install on removable flash-based storage devices)
•1280x1024 display with OpenGL 2.0-compatible graphics card*
•DVD-ROM drive
•QuickTime 7.6.2 software required for QuickTime features
•Broadband Internet connection required for online services

Пријателе драг, CS 5 работи исклучиво под Windows 7 x64! Ако се обидеш со Windows XP x64, нема да можеш да го инсталираш. За Vista не сум сигурен, но нема ни потреба да се обидувам зашто сметам дека тој систем воопшто не е ок за професионална употреба.
Сите компании дигнаа раце од XP па затоа мислев дека нема потреба да спомнам дека AE CS5 не работи со Windows XP x64 (ако воопшто некој го користи тоа ).

--- надополнето ---

Да не биде празен муабет. Пробав и се инсталираше но не стартува софтверот вика дека треба понова верзија на Windows. Но со малку истражување читав дека исто и за AE CS4 официјално од страна на adobe не бил компатабилен со xp но сепак работел совршено. ( немам пробано така викаа на многу страници.). И така најдов едно решение од 640kb што прави AE CS5 да работи со XP x64. Имајки предвид дека се работи добро освен додатокот MediaCore значи дека AE CS5 работи на XP само е програмиран да не стартува на XP на некој начин да ги натера луѓето за Upgade нешто слично како wlm2011( не гледам причина зошто да не работи на xp мснто.).

2rop0np.jpg

Инаку сликата е од виртуелна машина.

ПОМОШШ! ми треба некој туторијал за Adobe after effect за изработка на нешто вакво треба за изработка на реклама сакам да биде нешто поубаво..плс ако некој може да ми даде линк..фала многу! :salut:
---едитирано од модератор---
не сме ќори

Вака ми треба некој ако има искуство во Adobe After FX
да ми направем Earth Zoom на градот штип....јас имам проблеми со РС-то и нешто не го бива ни програмо...па ако може некој нека помогне....јас имам проџект фајлс од Earth Zoom на сан франциско....само треба да ги замени сликите ке му се најде....па ако може некој нека помогне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom