Аца Лукас на САЕМ - 22.11.2008

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
Баш беше добро,немав проблеми со тепачки немав проблеми со повраќања бевме големо убаво друштво единствено што имав проблем е што клучот од кола го заборавив во кола а колата заклучена па морав у 1.30 или 2 да одам до дома по резервниот:nesvest: ама ок беше се на се топ вечер.

концертот беше супер , феноменална атмосфера ... јбг пијани дечишта и чкарт фаци има сегде така да тоа не ме спречи да си поминам феноменално

Еј, вие што кењате сте искомплексирани будали...Ако немаш ништо паметно да кажеш фино-лепо прескокни ја темата или воздржи се да кажеш...Некој праша дали ми е срам што сум отишол ?? Од што срам, од пијани малолетнички ??? Па тоа секаде го има, јбг, вчера таму се погодиле ...Секој со своето, ај сеа ја ќе кењам по другите теми за музиката што им се свиѓа на Трн,Џену или Фантом ...Нееее, ја иам толеранција и респект за вкус, космополитизам се вика тоа...

За концертот сеа малце...Пред Аца имаше некоја сојка со еден бенд што као демек загреваа, не беа лоши ,ми погодија неколку песнички...Внатре крцаше,све беше пуно, на скали стоеја луѓе , не знам кој е капацитетот на саем али над 5,6 илјади имаше сигурно...Аца беше на сцена негде 2 саати и 20 минути и покрај своите пееше и неколку песни од Тома Здравковиќ, а моментот не вечерта беше кога си ги сменија улогите со бубњарот...Аца седна да лупа а овој пееше и тоа од Рибља Чорба песната Остани (џ)ѓубре до краја и од Електрични Оргазам Игра рок ен рол цела Југославија...Пола од песните му ги знаев(за видно чудо)...

Иначе, при крај пееше 2 балади кои не ги знам, и само се вртам и глеам позади мене како една типка плаче...Лелелелејјј, и тоа баш онака се унела у текстот, рика на цел глас јеботе , 30 години има а плаче на песна од Аца Лукас...

Се на се добар провод, имаше лоши фаци али јбг, секаде ги има ....

Сега си слободен да си го испратиш аватарот во спомен и дуга сјечања.:pop:

Сега си слободен да си го испратиш аватарот во спомен и дуга сјечања.:pop:

Aх, ја кога идев на журки со Виклер и Бед Копи ти дома легнуваше у 22.30 така да не ми збори за жанрови на музика, стилови итн...Што појше -тоа подобро...Ти ако слушаш еден вид музика не значи дека и другите мора тоа да го прават и да бидат затуцани у памет..:smir:

Прв пат идам на Аца Лукас и одлично си поминав:helou:

Одамна имав желба да отидам на концерт на Аца и мислам дека концертот беше супер. Бев некаде во средината и таму немаше тепачки и слични глупости, а пијаници кои прават проблеми има секаде така да глупаво е да се збори за тоа. Имаше доста од песните што не ги знаев, ама сепак најпознатите песни се испеаја и ми направија мерак, траеше 2.20 мин што е сосема доволно. Другите турбо пејачи нема да ги посетам ако дојдат, доста ми беше Аца.

Не бев на концерт ама не гледам што е толку трагично што некој бил.Приватно не ја слушам неговата музика,ама има бре луѓе што го ценат човеков,значи намалете малку со вреѓење,не е се што вие сакате најдобро(не одговарам ако некој се пронајде во постов):smir:

Јес да веќе помина концертот, ама да ја земеме следнава претпоставка: Неколку дена до концертот на Аца Лукас, имате само 300 денари. Прашањето е: Дали ќе купите карта за Аца Лукас или за Таксират?

Јес да веќе помина концертот, ама да ја земеме следнава претпоставка: Неколку дена до концертот на Аца Лукас, имате само 300 денари. Прашањето е: Дали ќе купите карта за Аца Лукас или за Таксират?

Зависи кој Таксират....

Таксират лани и овој што е оваа година се многу различни работи...Ако е ко тој лани сигурно дека за Таксират, ако е од оваа година тогаш Аца има предност...Сакале тоа да го признаете или не на Аца Лукас имаше најмногу луѓе од сите журки на кои ја сум бил на Саем(не вклучувајќи го Тоше)....

Точно, не е до кванитетот туку е до квалитетот али публиката е мерило на успехот ( барем ја така знам)...:toe:

НА КОНЦЕРТОТ ВО МЕТРОПОЛИС АРЕНАТА

Рамбовката и убиствените рефрени на Аца Лукас го стресоа Скопје

7B38D73078F5124BB5B9C17ABA0CAFC8.jpg
Баладата, која му ја донесе победата на последниот грандов фестивал "Упали светло" го означи почетокот и крајот на речиси тричасовниот концерт на една од најголемите српски турбофолк ѕвезди Аца Лукас. Првиот солистички концерт во Скопје во Метрополис арената, се разбира, не броејќи ги настапите низ клубовите, мина во исклучително добра атмосфера. Публиката во преполната сала наизуст ги отпеа темите од најновиот албум, но и старите веќе добро познати хитови.
На репертоарот на Лукас, кој на сцената се однесуваше слободно како да си пее во сопствениот двор, се најдоа и неколку теми од негови колеги. Со цигара и омилениот пијалак во раката, рамбовка и препознатливиот знак - мрсната коса, Лукас им порача на душманите дека не му можат на ништо, а на запалените скопјани дека се "до јаја".
Како и да е, концертот сосема го оправда она - спектакл и предновогодишен подарок за фановите, меѓу кои овојпат доминираа познатите фаци. Составот на неколкуилјадната публика во Арена - претежно тазеполнолетни девојки, кои по двата биса и спуштањето на завесата се обидуваа да се докопаат до можеби најконтроверзната пејачка ѕвезда од соседството. Најмногу среќа имаа полуголите и најупорните.
"Многумина сакаат да ме закопаат, да ме нема, но морам да им кажам дека уште долго ќе ги мачам", им порача Лукас на душманите, а на скопјани им вети нова средба, овојпат на отворено.
(А.Т.)
Фото: Д. Андоновски

Вечер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom