Аца Лукас на САЕМ - 22.11.2008

• Креатор на темата Креатор на темата bowl
  • Време на започнување Време на започнување
дали ја испеа Кафана На Балкану??

Што вкус е жити се, женски да се тепаат, да лупаат по шанкови и неандерталски да се однесуваат?
Тоа се женски, било каде да идат пијани, тоа го праат. Сведок сум бил на тепачка пред колосеум, така да оваа музика не е тоа што го предизвикува тоа. Остај те ги тие што идат пијани и праат проблеми, тоа е сегде, сељаци си се сељаци, што искачаат во град само за да напраат проблем.

Најдобри беа плакатите низ град: Аца Лукас - солистички концерт. Човек ќе си помисли уметник од светски ранг. Хозе Карерас ја немаше честа да има такви плакати.
Затоа што не е ни блиску до популарноста на Аца, на балканот. ;)

Ме интересира дали ги напрај Ако су твоја уста отров сипала,Нешто против болова,и Кафана на балкану???????За да знам дали да се нервирам што не бев...:)

И сеа ќе си речите,што диџеј овај за Ацета Лукас што се нервира......еееее ко го слушав јас Ацета,не знаев што е миксета:):):)

Ме интересира дали ги напрај Ако су твоја уста отров сипала,Нешто против болова,и Кафана на балкану???????За да знам дали да се нервирам што не бев...:)

И сеа ќе си речите,што диџеј овај за Ацета Лукас што се нервира......еееее ко го слушав јас Ацета,не знаев што е миксета:):):)
Болдираните да, за првата незнам :smir:

Што вкус е жити се, женски да се тепаат, да лупаат по шанкови и неандерталски да се однесуваат?

Е аман сега и ти, ако се степале 2-3 луѓе, голема работа, секаде се случува тоа. Сега има, од Дељадровце, Кондово и Волково, ама не е како што си преставуваш, дека масакар се случува таму.:helou:

Слушам имало голема тепачка надвор пред влезот?Полиција нешто она ова?

Ги испеа трите што ги набоја.А за тоа дали да ти е криво не знам зошто не беше како што очекував.Имало и подобри концерти Аца

Ги испеа трите што ги набоја.А за тоа дали да ти е криво не знам зошто не беше како што очекував.Имало и подобри концерти Аца

незнам ти што си очекувал али закон беше најдобар концерт годинава
и да им е криво на тие што не дојдоа

Еј, вие што кењате сте искомплексирани будали...Ако немаш ништо паметно да кажеш фино-лепо прескокни ја темата или воздржи се да кажеш...Некој праша дали ми е срам што сум отишол ?? Од што срам, од пијани малолетнички ??? Па тоа секаде го има, јбг, вчера таму се погодиле ...Секој со своето, ај сеа ја ќе кењам по другите теми за музиката што им се свиѓа на Трн,Џену или Фантом ...Нееее, ја иам толеранција и респект за вкус, космополитизам се вика тоа...

За концертот сеа малце...Пред Аца имаше некоја сојка со еден бенд што као демек загреваа, не беа лоши ,ми погодија неколку песнички...Внатре крцаше,све беше пуно, на скали стоеја луѓе , не знам кој е капацитетот на саем али над 5,6 илјади имаше сигурно...Аца беше на сцена негде 2 саати и 20 минути и покрај своите пееше и неколку песни од Тома Здравковиќ, а моментот не вечерта беше кога си ги сменија улогите со бубњарот...Аца седна да лупа а овој пееше и тоа од Рибља Чорба песната Остани (џ)ѓубре до краја и од Електрични Оргазам Игра рок ен рол цела Југославија...Пола од песните му ги знаев(за видно чудо)...

Иначе, при крај пееше 2 балади кои не ги знам, и само се вртам и глеам позади мене како една типка плаче...Лелелелејјј, и тоа баш онака се унела у текстот, рика на цел глас јеботе , 30 години има а плаче на песна од Аца Лукас...

Се на се добар провод, имаше лоши фаци али јбг, секаде ги има ....

Темава останува тука. 14 мислења избришани.

Продолжете со споделување импресии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom