Аца Лукас - Метрополис Арена - 29.12.2010

• Креатор на темата Креатор на темата simoncence
  • Време на започнување Време на започнување
сите го исмејувате фолкот а уствари сите слушате тоа...незнам што толку ви смета турбо фолкот.... само знам дека најмногу се збори за него....и лошата релама е сепак реклама ;)
Еве ја не слушам турбо-фолк, штом си толку сигурен дека сите слушаат тоа ај да те видам докажи го тоа за мене :wink:
Зошто го исмејуваме турбо-фолкот ? Па еве на пример зошто текстовите и музиката се онака ептен ефтини, и напраени се за да се осеќаш „убаво“ коа седиш у некоја дупка и си у тешка фаза на пијанство

Кај виде death metal бенд позади него?Или ќе се ваѓа сељакот на таа фора,демек он рокер е,али за пари пее таква музика?

*бендот што го придружува на концерти , сите се металци.. ако не си знаел :toe: не зборам ја џабе ништо :)

Еве ја не слушам турбо-фолк, штом си толку сигурен дека сите слушаат тоа ај да те видам докажи го тоа за мене :wink:
Зошто го исмејуваме турбо-фолкот ? Па еве на пример зошто текстовите и музиката се онака ептен ефтини, и напраени се за да се осеќаш „убаво“ коа седиш у некоја дупка и си у тешка фаза на пијанство

таа фаза е веќе кога не слушаш ништо околку тебе па и дед метал нека рока тој ако сака :)

да бе да музика и текстови ептен ефтини а заработуваат со нив тешка пара и незнам од каде тоа дека сите места се дупки каде што се пушта турбофолк...абе дечко кај излегуваш ти?

Не сум му бил до сеа на концерт,па и сеа нема да му идам.
Многу бе 500ден карта маму му ебем.

да бе да музика и текстови ептен ефтини а заработуваат со нив тешка пара и незнам од каде тоа дека сите места се дупки каде што се пушта турбофолк...абе дечко кај излегуваш ти?
Ако прочиташ убаво у мојот пост ја нигде не спомнувам дека местата каде што се пушта таа „музика“ се дупки туку според мое мислење таа музика е направена да се слуша во дупки. Друг пат коа имаш намера да реплицираш барем убаво прочитај и размисли дали убаво си сфатил :)
Иначе ја излегувам таму каде што ја нема таа твоја преценета „музика“ и таму каде нема ни А од твојот златен Аца Лукас

Ако прочиташ убаво у мојот пост ја нигде не спомнувам дека местата каде што се пушта таа „музика“ се дупки туку според мое мислење таа музика е направена да се слуша во дупки. Друг пат коа имаш намера да реплицираш барем убаво прочитај и размисли дали убаво си сфатил :)
Иначе ја излегувам таму каде што ја нема таа твоја преценета „музика“ и таму каде нема ни А од твојот златен Аца Лукас
што пишуваш бе ти? не ми се прави паметен молим те "напраени се за да се осеќаш „убаво“ коа седиш у некоја дупка и си у тешка фаза на пијанство" не ги нарекуваш местата каде што се пушта оваа музика дупки а? инаку неслушам многу турбофолк ете така некогаш кога ке ми се сака и во зависност од местото каде сум излезен.

Ништо повеќе не мразам од правење на глупави генерализирања како ова погоре дека сите слушаме Турбо Фолк. Не слушам, не се замарам да слушам ниту пак ме интересира. Затворен тип на човек сум, не се дружам многу и слободно можам да кажам дека друштво не ми влијае. Кој сака нека си слуша, ако тоа го прави среќен. Мојот вкус оди многу подалеку од Турбо Фолк. Kој ќе иде убаво нека си помине :smir:

Овој човек, барем според мене, е своевиден феномен.
Толку нелогични работи читам за него, чудо невидено... дека бил металец приватно, а изведувал турбофолк песни.
Јас да знам дека мојот омилен музичар е рокер во душа, а пее поп веднаш би престанала да го слушам. Како прво, ќе го оценам за лицемер и тежок манипулатор, кој ја понижува музиката како уметност и гледа на неа само низ призма на пари.

Ако некој себе си сака да се нарече уметник (во овој случај музичар)тојреба да биде искрен најпрвин кон неговите фанови, и да го работи (пее) тоа што најмногу го сака. А не да шири демагогии дека он тоа го работел затоа што морало од нешто да се живее.
Па како тогаш Џони Штулиќ живеел свирејќи го она што го сака, притоа без да сака да и се додворува на публиката и да и го дава тоа што она го бара.
Такви музичари се потребни, а не некои шоуменски кловнови без никаков принцип.

Друга работа... ако мене некој ме прашува, овој ништо не е во душа. Најсигурно е дека е среброљуб и наркоман.

што пишуваш бе ти? не ми се прави паметен молим те "напраени се за да се осеќаш „убаво“ коа седиш у некоја дупка и си у тешка фаза на пијанство" не ги нарекуваш местата каде што се пушта оваа музика дупки а? инаку неслушам многу турбофолк ете така некогаш кога ке ми се сака и во зависност од местото каде сум излезен.
Значи тоа е мојата на некој начин дефиниција за турбо-фолкот. Ти ако сметаш дека мојава дефиниција е глупава уопште не се замарај со тоа. Незнам зошто ама ти од претходните мои постови си сфатил дека јас сметам дека сите места кај шо се пушта турбо-фолк по аналогија се дупки. Значи ја тој зобр дупки го спомнувам во таа некоја си лично моја да ја речеме дефиниција ама нигде не викам и не сметам дека тие места се дупки. Ќе се обидам со пример да ти го кажам тоа :
во метрополис се пуштал аца лукас па ја не викам дека метрополис е дупка или во казабланка исто некоаш се пушта турбо-фолк па ја не викам дека тоа е дупка. Ако пак не сфати ок, да не ја разглабаме на долго и на широко зошто не е тоа разговорот у темава

Овој човек, барем според мене, е своевиден феномен.
Толку нелогични работи читам за него, чудо невидено... дека бил металец приватно, а изведувал турбофолк песни.
Јас да знам дека мојот омилен музичар е рокер во душа, а пее поп веднаш би престанала да го слушам. Како прво, ќе го оценам за лицемер и тежок манипулатор, кој ја понижува музиката како уметност и гледа на неа само низ призма на пари.

Ако некој себе си сака да се нарече уметник (во овој случај музичар)тојреба да биде искрен најпрвин кон неговите фанови, и да го работи (пее) тоа што најмногу го сака. А не да шири демагогии дека он тоа го работел затоа што морало од нешто да се живее.
Па како тогаш Џони Штулиќ живеел свирејќи го она што го сака, притоа без да сака да и се додворува на публиката и да и го дава тоа што она го бара.
Такви музичари се потребни, а не некои шоуменски кловнови без никаков принцип.

Друга работа... ако мене некој ме прашува, овој ништо не е во душа. Најсигурно е дека е среброљуб и наркоман.

Цццц види моме, претпоставувам дека не си работела во животот, не дај Боже еден ден ќе работиш негде каде што нема да ти се свиѓаат колеги, услови, шефот ама ќе мора за да го вадиш лебот па ќе те прашам како е тогаш. И кој ти вика дека музиката е само уметност. Музиката е и забава. Човекот е ентертејнер, шо мислиш ти на Игор Џамбазов стално му е до тие сељаците на тоа вртелешката да ги анимира. Не ама он е ентертејнер, од тоа живее. Среброљуб и наркоман тоа се лични негови работи, ти негрешна на Господ си?
Не знам за мене човекот од душа си ги пее песните, нормално не викам дека парата не е мотиватор ретко каде не е, добар дел му се автобиографски, ги мава онака директива, до коске до срж, во песна нема излажано, се е жива истина, и прави атмосфера која на макроскала сум ја доживувал на Пол Ван Дајк или Ролинг Стоунс. Барем јас така го доживувам. Кој не го доживува така небујрум на 29-ти во Борис Трајковски, никој со сила не ве тера. За останатите се гледаме таму.

Мало вина, мало дима, пуно туге у очима, некад речи тако мало значе... The one and only

pred tri godini imase eden flaer na edno drvo(ona ko u Vesternite se bara ziv ili mrtov) na Partizanska kaj Vegera so koj se reklamirase negoviot koncert ne znam kade, sega gledam mu go reklamiraat koncertot na bilbordi, koj progres na turbofolkot i nivnite prestavnici a boga mi i nivnite fanovi od periferija dojdoa vo centar,dali e seto ova faza:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom