Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
E oти не оправдуваш? Така ти рекоа плакатите?:nesum:

Jas ne debatiram so tebe , ako ne si primetila ne debatiram so sekoj:pipi:ZAGROZENA?:pos2: Da, imas pravo se osekam zagrozena kako bitie individua, idna majka i tvoeto razmisluvanje za mene dlaboko me pogoduva i ostava brazdi koi tesko ke mozam da gi izbrisam, posebno patetikata koja ja gledas vo mene a ne znaes so e:helou: Koa ke najdes argumenti bujrum. Zosto "novinarke" ? :) Da ne dostigna nivou tvojata kompetencija da odreduva segasni i idni profesii po princip -"vidoviti milan"? Vezbam jas mnogu poveke stvari otkolku so ti mozes da zamislis :) Ova jogava od licno iskustvo mi ja preporacues?:vozbud:

Јас стварно не можам да сфатам шо ти е тебе проблемот.. Оди преиспитај се бре чупо, дури грев ми паѓа за тебе.

Се сомневам дека вежбаш јога. Или можеби не си тит, зато вака агресивна си :).. Одма се познават тиит жените :)

Појќе не постирам на оваа тема. Џабе, некој луѓе не сфаќат, дури и со инка да им туриш мозок, нема да сфатат некој работи...

До следно виџење новинарке!..:salut:

во случај на силување, малолетништво, несреќа со пукнат кондом или никаков однос со партнерот, во секој случај, сметам дека кога жената е неподготвена, нестабилна, болна од сида, или нарко зависник итн, би требало да го абортира, зошто во спротивно, детето би било родено со последици, и ќе остане како заглавена грешка во системот.

4. Дали е легализиран?
- Да, абортусот е законски. До 2 месеци е лична одлука ако е полнолетно лице, ако не, согласност од родители,а над 10 недели оди пред комисија.

Многу нормално!

4. Дали е легализиран?
- Да, абортусот е законски. До 2 месеци е лична одлука ако е полнолетно лице, ако не, согласност од родители,а над 10 недели оди пред комисија.

Многу нормално!
да не имаш абортирано случајно или со тоа се занимаваш:smir:

Немам :smir:
Само го цитирав тоа бидејќи истото и јас го зборувам....дека е лична одлука на почетокот....:smir:

dobro sto krevate tolkava fama za temava gledam duri ja spomnuvate i na drugi temi... abortusot e lichna rabota, duri mozam da odam do krajnost i da recham deka devojkata treba da odluchi shto ke napravi. jas imam 18 god i ne e deka ne sum zrela no jas ne bi se osudila da rodam dete sega. nemam shto da mu ponudam nemam kade da ziveam a da se zemam so nekogo sega, kolku i da go sakam nemoze nekoj da mi kaze deka na 18 e spremen da osnova semejstvo...dokolku imam rabotno mesto i uslovi kade da go cuvam bi go cuvala bez razlika dali tatkoto na deteto e so mene ili me poddrzuva ili ne. ideata za samohrana majka e najnormalna, barem za mene. na kraj na kraeva se ostanuva na devojkata..

4. Дали е легализиран?

Многу нормално!

Да, ако си ПОЛНОЛЕТНА!

MaRyJaNe-poison напиша:
Немам :smir:
Само го цитирав тоа бидејќи истото и јас го зборувам....дека е лична одлука на почетокот....:smir:

Како не.
На почетокот или на крајот ЦЕЛО ВРЕМЕ е одлука на таа што го носи. Кој е тој што ќе и нареди неа да го роди или да го задржи?!?
Никој ја нема таа моќ! Шо, да не земи случајно да ја сечи некој на сила? Мај ес. :pletalka:

dobro sto krevate tolkava fama za temava gledam duri ja spomnuvate i na drugi temi... abortusot e lichna rabota, duri mozam da odam do krajnost i da recham deka devojkata treba da odluchi shto ke napravi. jas imam 18 god i ne e deka ne sum zrela no jas ne bi se osudila da rodam dete sega. nemam shto da mu ponudam nemam kade da ziveam a da se zemam so nekogo sega, kolku i da go sakam nemoze nekoj da mi kaze deka na 18 e spremen da osnova semejstvo...dokolku imam rabotno mesto i uslovi kade da go cuvam bi go cuvala bez razlika dali tatkoto na deteto e so mene ili me poddrzuva ili ne. ideata za samohrana majka e najnormalna, barem za mene. na kraj na kraeva se ostanuva na devojkata..
а драга моја како си се осудила да легнеш со некого кога неможеш да ги сносиш последиците? на 18 си спремна за секс но не и за семејство?

( сарказам е, да не се згрешиме)

хехе, дури и помалку држи, ама ваљда нема да навлегуваме дека поради тоа не треба да се има секс пред брак или незнам што. сексот е за мене дел од една врска а не само физичка потреба, што незначи дека ако се сакаш со некој ,имаш секс со нега па ајде и дете ќе праиме..патот да се дојде до правиот партнер е долг што значи дека или ќе имаме секс од кога ќе влеземе во брак за таму да забремениме или ќе забременуваме со секој оној кој ќе легнеме?!(немора да се многу сепак..)

хехе, дури и помалку држи, ама ваљда нема да навлегуваме дека поради тоа не треба да се има секс пред брак или незнам што. сексот е за мене дел од една врска а не само физичка потреба, што незначи дека ако се сакаш со некој ,имаш секс со нега па ајде и дете ќе праиме..патот да се дојде до правиот партнер е долг што значи дека или ќе имаме секс од кога ќе влеземе во брак за таму да забремениме или ќе забременуваме со секој оној кој ќе легнеме?!(немора да се многу сепак..)

Цело време пљампате: „Шо, ако не сум спремна да имам дете не треба да имам секс, треба да одам в манастир?“

Никој не го рече то. Никој! Само сакаме да кажиме дека ако веќе си одлучил на секс, треба да бидиш спремен за (Недај Боже) секакви последици. Ју гат д поинт?

да и поради тоа си имам расчистено сама со себе дали би сакала да родам или не..и затоа имам став за оваа тема па пишувам. олрајт?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom