Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Убивам фетуси за да нервирам христијани.

Цена по договор.

За број и слични податоци контактирајте ме по пп.

Мислам дека нема потреба да ти реплицирам тебе мајка(како што прочитав).Барем ти треба да знаеш кога е најефикасно и колкав е плодот во 8 недела,па дури и најсигурно си напишала :)

Не лажи ги децата не ти личи.

Наташа ова не е мое лично гледиште, ова ти одговор од гинеколог кој ова мене лично ми го има кажано, дека најефикасно и најсигурно(значи да не се претпрат последици) е до 8 та недела од бременоста, и зошто да не ми личи, јас не ги поставувам правилата си има докотори кои знаат најверојатно што праат и работат, затоа се извршени милиони аборутси па ете светот е преполнет од луѓе, дури не може да не издржи од што сме пренаселени, затоа постојат дечиња кои гладуваат секојдневно, молејки за чаша млеко и парче леб, и зошто толкава болка да нанесам на недолжно суштество, дали сте виделе колкава е бројката на деца кои гладуваат, и кои немаат општи и основни услови за живот и истите завршуваат во некоја јама фатално? Затоа во такви места и случаи оправдувам аборутс и те како!
И немаш право да ме нарекуваш лажга, многу добро знам што ми кажуваат и затоа така и пренесувам!

ако абортусот е убиство тогаш мастурбирањето е геноцид... а абортусот Е убиство значи прекинуваш живот на дете уште пред да почне такада....

и затоа кога веќе некој се одлучува на абортус тоа е најефикасно и најсигурно до 8 недела од бременоста.
Каде пишува дека не е твое лично гледиште?Со сигурност пишуваш без пред тоа да напомениш дека тоа е мислење на гинеколог...

Наташа ова не е мое лично гледиште, ова ти одговор од гинеколог кој ова мене лично ми го има кажано, дека најефикасно и најсигурно(значи да не се претпрат последици) е до 8 та недела од бременоста, и зошто да не ми личи, јас не ги поставувам правилата си има докотори кои знаат најверојатно што праат и работат, затоа се извршени милиони аборутси па ете светот е преполнет од луѓе, дури не може да не издржи од што сме пренаселени, затоа постојат дечиња кои гладуваат секојдневно, молејки за чаша млеко и парче леб, и зошто толкава болка да нанесам на недолжно суштество, дали сте виделе колкава е бројката на деца кои гладуваат, и кои немаат општи и основни услови за живот и истите завршуваат во некоја јама фатално? Затоа во такви места и случаи оправдувам аборутс и те како!
И немаш право да ме нарекуваш лажга, многу добро знам што ми кажуваат и затоа така и пренесувам!
Темата е многу пати превртувана и искрено ме мрзи веќе да пишувам,ме изиритира двоето тврдење дека до 8та недела е толку сигурно што исто ко да си отишол на фризер.
Инаку кога сме веќе кај гладувањето 60% од децата во Африка гладуваат,дали таму треба да се врши масовно убиство(абортирање)?

Се почесто ние поради тешката економска ситуација, неинформираност,,стравот,нискиот животен стандард правиме грешки во нашите животи.Исти се и причините поради кои младите жени и девојки се одлучуваат на абортус.
Во земја како нашата каде што коси белата чума абортусот е луксус кои не можеме да си го дозволиме.

Има многу фактори поради кој една жена се решава на абортус. Но ако таа една жена се решила да го направи тој чекор да има односи,треба да размисли дека има и последици.
Дефинитивно сум против абортусот

abortuscopy.jpg

Вакво абортирање прифаќам. Зашто тука не станува проблем за тешката економската ситуација, туку за нешто друго. Секако тоа дете ако се роди нема да има никакво детство и иднина. Зарем е убаво на еден прекрасен дена каде сите деца на негова возраст би биле надвор и би правеле огромен џагор, а тоа гледа од прозорот. Бесмислена е илузијата на родителот дека еден ден тоа ќе биде нормален цовек. Има многу случаеви каде ваквите деца се подбутнувани и исмеани, а тоа е голема болка за свесните луѓе. Па затоа е подобро, навреме елиминирање на ваквиот плод.
Дефинитивно за абортирање

Каде пишува дека не е твое лично гледиште?Со сигурност пишуваш без пред тоа да напомениш дека тоа е мислење на гинеколог...

Темата е многу пати превртувана и искрено ме мрзи веќе да пишувам,ме изиритира двоето тврдење дека до 8та недела е толку сигурно што исто ко да си отишол на фризер.
Инаку кога сме веќе кај гладувањето 60% од децата во Африка гладуваат,дали таму треба да се врши масовно убиство(абортирање)?

Зошто да се врши масовно абортирање, но пред се нели во други теми има како да се заштитиме од тие бремености кои не се планирани, е сега во Африка, како ќе објасниш некому во племенска заедница дека треба кондом да користи или контрацептивни средства?! Боже пази..
Значи оправдувам абортус, само заради тоа што многу ми е криво за оние дечиња кои се оставени на милост и немилост, зошто тие кои веќе ги родиле веднаш се откажале од нив... Ајде сега ти одговори ми чиј грев е поголем? И како да ја оправдам таа мајка која си го оставила своето чедо, некаде само на овој свет? Јас јасно и гласно велам кога веќе се решавам да го родам нема да се откажам од него, и еве во двата случаи така излезе двете мои деца се покрај мене и татко им, цврсто стојам позади се она што праам, не бегам од одговорности, ама мене ме иритираат оние кои се откажуваат од своите чеда, зошто, го родила и го оставила и како живееат понатака?
Можеш ли да ми одговориш која опција е поприфатлива, абортус или оставено на судбината само во дом за деца без родители растејќи огорчено и несреќно без родителска љубов?

aboruts dali ima kaj nas pari :nenene:nekoj da napravi prasane e i majkata ako se resi na toa znaci go ubiva deteto .:tapp:toa mose samo bolen covek da go napravi:toe:

незнам дали би абортирала, се надевам дека нема да имам таква потреба, али зависи од околностите....немам ништо против абортусот, а и тоа сеуште не е дете туку само организам, според мене човечко суштество е откако целосно ќе му се развие мозокот(нели по тоа се разликуваме од другите животни), а тоа е во покасните месеци од развитокот на ембрионот

Епа нормално дека подобро е да се абортира чим се открило навреме, а досега такви деца се раѓани заради ненавремено откриванје на аномали или воопшто не откриванје, сега се е напреднато и може кој сака да си направи испитувања... но нормално сите не се во можност па сеуште има такви деца, тешко и нив и на родителите :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom