Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Можеш ли да ми одговориш која опција е поприфатлива, абортус или оставено на судбината само во дом за деца без родители растејќи огорчено и несреќно без родителска љубов?
Одговорот е: Oставено на судбината само во дом за деца без родители растејќи огорчено и несреќно без родителска љубов.

Секоја друга опција е поприфатлива од опцијата да не му дадеш шанси за никаква опција.

Одговорот е: Oставено на судбината само во дом за деца без родители растејќи огорчено и несреќно без родителска љубов.

Секоја друга опција е поприфатлива од опцијата да не му дадеш шанси за никаква опција.

Rodi me majko i frli me na patot!

Има многу фактори поради кој една жена се решава на абортус. Но ако таа една жена се решила да го направи тој чекор да има односи,треба да размисли дека има и последици.
Дефинитивно сум против абортусот

abortusot ne e sredstvo za kontracepcija! Ako vi se seksa, seksajte se, ama so pamet! i ne e samo abortus vo prasanje.......:nenene:

е дури тогаш да оболам...да си го оставам во дом :nenene: ...подобро убиј групиште од клетки отколку да знајш т.е. незнајш нешто твое како се снашло во живото или во повеке случаи не се снашло

Јас не знам зошто толку го одобрувате абортусот...Еве пример ако некоја е силувана од некој ептен ментално заболен манијак и ако после тоа не можат да се преземат некакви мерки за да се спречи бременост,тогаш може абортусот ќе послужи како опција,но само заради можните последици на детето,заради стрес и слично....И кога само во такви случаеви би се абортирало,сигурна сум дека абортусот ќе се намали за многуууууу..А да се абортира само затоа што за жал некои непромислени девојчиња,кои мислејќи дека се веќе големи и можат да донесуваат одлуки и да се соочуваат со последиците одат на секс без заштита,а ни тие не се способни ни самите да се гледаат,а не пак за други да се грижат..Епа зошто одат на таков чекор...Без заштита...И после ѓаволот им е крив и да де можете абортирајте..За едно дете,плус минус што е тоа ништо :tapp:..пфффф..

barem sega na sekoj cekor i vo sekoja apteka se prodavaat i kondomi i apcinja i sto ti dusa saka....

абе не е темава како да се предпазиш од бременост, туку дали оправдувате абортус...нормално дека секој се пази да не дојди до таму работата...ама што ако....дојди!?
нормално се зависи од ситуацијата, не оправдувам секакви случаи абортус, алии општо земено ДА

a be kakvo opravduvanje.... posle tolku sredstva nema so da dojdi!!!
ne mi e jasno kako toa im doslo taka? i koa ke kazat bidna.... breeeeeee e kako be bidna???
nemase vreme da mislis so glaata???
Jas ne se soglasuvam i mislam deka e ziv idiotizam nekoj da kaze deka bidnalo!!!

Не го сметам абортусот за убиство. Повеќе се работи за превенција, спречуваш нешто пред да се создаде. Не можеш да убиеш нешто пред воопшто да постои, исто како што не можеш да исечеш дрво пред воопшто да порасне. Можеш да го искорнеш коренот (или да не го посееш семето), ама тогаш би корнел корен, не би сечел дрво.

Поддржувам абортус само во исклучителни случаи. Дали оправдувам или не, не сум јас никој компетентен да суди. И самата би абортирала кога би се нашла во некоја од следниве ситуации: несакана бременост на прерана возраст кога не си способен да одгледаш дете, бременост од силување, бременост во која предвреме е увидено дека ембрионот е здравствено пореметен на некаков начин (пр. церебрална парализа), бременост која мајката не може да ја преживее без страшни компликации, од кои сериозно би и се загрозил животот.

Не поддржувам поради „нејќам трето дете, ќе ја запоставам кариерата“, „не сакам да раѓам, ќе ми се деформира телото“ и слични глупави причини.

Сите што овде сте строго против абортус, не сте биле во таква ситуација и не би знаеле што ќе ве дочека и како истото ќе треба да го решите. Не судете пред време...
Ни јас не знам, претпоставувам, ама додека не го доживееме на своја кожа, не смееме да бидеме категорични.

Не го сметам абортусот за убиство. Повеќе се работи за превенција, спречуваш нешто пред да се создаде. Не можеш да убиеш нешто пред воопшто да постои, исто како што не можеш да исечеш дрво пред воопшто да порасне. Можеш да го искорнеш коренот (или да не го посееш семето), ама тогаш би корнел корен, не би сечел дрво.

Поддржувам абортус само во исклучителни случаи. Дали оправдувам или не, не сум јас никој компетентен да суди. И самата би абортирала кога би се нашла во некоја од следниве ситуации: несакана бременост на прерана возраст кога не си способен да одгледаш дете, бременост од силување, бременост во која предвреме е увидено дека ембрионот е здравствено пореметен на некаков начин (пр. церебрална парализа), бременост која мајката не може да ја преживее без страшни компликации, од кои сериозно би и се загрозил животот.

Не поддржувам поради „нејќам трето дете, ќе ја запоставам кариерата“, „не сакам да раѓам, ќе ми се деформира телото“ и слични глупави причини.

Сите што овде сте строго против абортус, не сте биле во таква ситуација и не би знаеле што ќе ве дочека и како истото ќе треба да го решите. Не судете пред време...
Ни јас не знам, претпоставувам, ама додека не го доживееме на своја кожа, не смееме да бидеме категорични.

Vaka sega, se slozuvam vo potpolnost so tbe koga kazuvas deka abortusot e opravdan ako fetusot e deformiran, ili bremenost kako rezultat na siluvanje ili sl.
ama vo nikoj slucaj ne opravduvam abortus od keif!!! Si si go pravela keifot na pr. i sega ajde bidnalo pa na abortus!!! sto ako na primer pravejki si go keifot se desi pak? znaci se menuva kontracepcijata so abortus? od zeni sto sum razgovarala so niv doznav deka site sto pravele ednas abortus ne zastanale tamu. a i baska kako postari krvarat po 20-30 dena. Ne e u redu ni fizicki ni psihicki za zenata. i ne treba da se dozvoli da dojde do toa!

Vaka sega, se slozuvam vo potpolnost so tbe koga kazuvas deka abortusot e opravdan ako fetusot e deformiran, ili bremenost kako rezultat na siluvanje ili sl.
ama vo nikoj slucaj ne opravduvam abortus od keif!!! Si si go pravela keifot na pr. i sega ajde bidnalo pa na abortus!!! sto ako na primer pravejki si go keifot se desi pak? znaci se menuva kontracepcijata so abortus? od zeni sto sum razgovarala so niv doznav deka site sto pravele ednas abortus ne zastanale tamu. a i baska kako postari krvarat po 20-30 dena. Ne e u redu ni fizicki ni psihicki za zenata. i ne treba da se dozvoli da dojde do toa!

Fala bogu deka ne treba da se dozvoli da se dojde do toa. No ako veke dojde i ne si vo sostojba da go zadrzis togas da. Ne go opravduvam abortusot no sepak mislam deka toa e pravo na izbor.

Абортус од ќеиф? Не верувам дека било која жена ужива во тоа да направи абортус. Во мојот пост никаде не кажав дека во ред е да се направи „од ќеиф“.

И нормално дека не треба да се дозволи да дојде до тоа и дека треба предвреме да си мислиме, ама работите не секогаш излегуваат според нашата замисла. Според мене порационално решение кога би забременила 15годишна девојка несакајќи (од неукост, дупнат кондом итн.) е да абортира, отколку да го роди и мајка и да и го израсне, а неа да и се уништи детството и животот, да батали школо и да остане без никаква иднина, со која еден ден ќе треба да го храни своето дете.

Абортус од ќеиф? Не верувам дека било која жена ужива во тоа да направи абортус. Во мојот пост никаде не кажав дека во ред е да се направи „од ќеиф“.

И нормално дека не треба да се дозволи да дојде до тоа и дека треба предвреме да си мислиме, ама работите не секогаш излегуваат според нашата замисла. Според мене порационално решение кога би забременила 15годишна девојка несакајќи (од неукост, дупнат кондом итн.) е да абортира, отколку да го роди и мајка и да и го израсне, , со која еден ден ќе треба да го храни своето дете.
Има еден лек со кој 15 годишните девојчиња нема да забременат. Се нарекува апстиненција.:wink:

а неа да и се уништи детството и животот, да батали школо и да остане без никаква иднина
Ова е чисто од себични причини. Никој нема право да одлучува за животот на некој друг, а со абортусот тоа се прави. Сепак не сум до толку против, затоа што доколку таа бременост е опасна за детето и мајката подобро е да абортира.

Има еден лек со кој 15 годишните девојчиња нема да забременат.Се нарекува апстиненција.:wink:

Ова е чисто од себични причини.Никој нема право да одлучува за животот на некој друг,а со абортусот тоа се прави.Сепак не сум до толку против,затоа што доколку таа бременост е опасна за детето и мајката подобро е да абортира.
Абе, пак вие ја гледате позадината. Батали го фактот што 15 годишно девојче не ни треба да има секс воопшто; обрни внимание на моментот дека бељата е случена. И сега што? Можеш да и попуваш до утре сабајле дека не требала да се секса, ама тоа нема да ја направи не-трудна. :wink:
А и сите знаеме дека годишните граници у денешно време се бајаги поместени... Што значи, не е баш реткост толку младо девојче да има секс и да забремени.
Мислиш дека е попаметно да го зачува?

А, себичните причини... Па се` се сведува на себични побуди на крај бе Марија, ако сакаш така да ги гледаш нештата. Ако ништо друго, и да го роди пак ќе испадне од себични причини го родила, пошто си е нејзино, за да не си наштети на сопственото.

Никој нема право да одлучува за животот на некој друг,а со абортусот тоа се прави.
Не, со абортусот девојката одлучува за сопствениот живот, зошто тоа што е во неа не е уште живот воопшто.

muabetot mi e: abortusot ne e u redu! Pogotovo ne za 15 god. deca!!! i vo denesno vreme ne smee da se ostavi na slucajnost!! edinstveno ako ne se nekoi glupaci.... (a toa dupnat kondom... poise mi stoi na izgovor za posle op stop)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom