Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
abortionitreallybringso.jpg

Jaс сум за, од најпроста и едноставна причина но и воедно од помислата дека таа мајка е уште 16/17 без уште соодветна едукација и животно искуство. Тоа дете би немало никаква иднина. Но секако, под услов, тоа да се случи колку што е можно порано. Веќе ако се оформи човек внатре, нема никаква смисла за абортус.

Парична казна за убиство? За убиство се лежи затвор бе.

Ако абортусот е убиство, дали за абортус треба да се лежи затвор? Да
Кој треба да се казни, само несудената мајка, или и таткото? И двајцатаА нејзините родители кои и дале поддршка, тие не се соучесници во убиство?Се соучесници
Ете ти одговор на фамозните прашања. Но прашањата како вакви не можат да се одговорат изолирано.
А не знам зошто го викаш татко нели тоа е фетус, паразит, греота некој да го наречеш татко на тоа ,,слепо црево '' ќе го навредиш човекот. Татко и мајка би требало да станат погрдни зборови се до 3 месец во бременоста, е после е во ред да се викаат така.
Зарем не гледате лколку сте контрадикторни.

Ај едно прашање до вас што мислите дека абортусот е право на секоја жена, зошто тогаш абортусот се наплаќа и тоа не баш ефтино?
Вака испаѓа дека е привилегија.

Еве едно прашање од мене :
Ако абортусот е убиство, тогаш дали ќе се дозволи мајките чии деца се плод на силување, или деца кај кои постои можност од здравствени или ментални дефекти да ги абортираат истите?

Ако абортусот е убиство, тогаш дали ќе се дозволи мајките чии деца се плод на силување, или деца кај кои постои можност од здравствени или ментални дефекти да ги абортираат истите?

Ајде читни наназад....

Повторно ќе го поставам прашањево. Не знам зошто никој на сека да го одговори. Очигледно има дупка во нивната логика.

Ова е глупаво навистина се расправате првин за нечие право, а второ не можете да ги спасите сите ,знам дека кога ќе видете слатки мали бебенца помислувате уште колку многу се слатки и како некој може да ги убие пред да се родат дрн,дрн ние хуманите ....
Како прво тие деца ако се родат на почетокот се слатки а потоа што правиме?
повеќето од тие арбортирани фетуси се на наркоманки ,сиромашни,жени со проблеми од најразличен вид кои знаат дека не можат ни да го родат ни да му дадат пристоен живот.
Тие деца кога ќе пораснат има сериозно голема шанса да станат криминалци или недај боже убијци од типот Дино (не знам колку сте запознаени со случајот)

Инаку ако нема арботуси вие знаете колку би пораснала популацијата до сега ?
Многу и тоа сите со лош ген ,ген на наркоманки и курви и уште бетер ќе се шири шкартот,вака барем се прави природна селекција(само немојте да ми серете пак за хуманост и итн правилата на природата над се )

Повторно ќе го поставам прашањево. Не знам зошто никој на сека да го одговори. Очигледно има дупка во нивната логика.
Се има многу убаво објаснето неколку страници наназад. Не мора на секое поставено прашање да се одговара (што секогаш е скоро исто прашањето) и ако ти остане неодговорено одма да бараш дупка во логиката.

браво за тебе
А и ти многу паметно кажа, еве уште поголемо браво за тебе. :vozbud:

Ова е глупаво навистина се расправате првин за нечие право, а второ не можете да ги спасите сите ,знам дека кога ќе видете слатки мали бебенца помислувате уште колку многу се слатки и како некој може да ги убие пред да се родат дрн,дрн ние хуманите ....
Како прво тие деца ако се родат на почетокот се слатки а потоа што правиме?
повеќето од тие арбортирани фетуси се на наркоманки ,сиромашни,жени со проблеми од најразличен вид кои знаат дека не можат ни да го родат ни да му дадат пристоен живот.
Тие деца кога ќе пораснат има сериозно голема шанса да станат криминалци или недај боже убијци од типот Дино (не знам колку сте запознаени со случајот)

Инаку ако нема арботуси вие знаете колку би пораснала популацијата до сега ?
Многу и тоа сите со лош ген ,ген на наркоманки и курви и уште бетер ќе се шири шкартот,вака барем се прави природна селекција(само немојте да ми серете пак за хуманост и итн правилата на природата над се )

Абортусот бил природна селекција?
А да си прилегнеш ти.

Јас искрено не оправдувам.. абортус= убиство подобро ќе го родам па ќе го дадам на посвојување[сега за сега со овие години..] него да го убијам. Знам дека после ако сакам да го видам нема да сака да ми прозбори..али барем ќе си има живот..ќе ја почуствува љубовта, среќата, тагата и болката се разбира..како секој нормален човек..

Се има многу убаво објаснето неколку страници наназад. Не мора на секое поставено прашање да се одговара (што секогаш е скоро исто прашањето) и ако ти остане неодговорено одма да бараш дупка во логиката.

Одговор нема затоа и што не може да има барем за тие кои се залагаат дека абортусот е убиство а сакаат да го дозволат во случајна жртвите на силување или дефектните деца.
Затоа и се бега цело време од одговорот на ова прашање. Никој не видел кои се вистинските барања на pro-life групите барем кога ги бараат официјално и по судови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom