Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Одговор нема затоа и што не може да има барем за тие кои се залагаат дека абортусот е убиство а сакаат да го дозволат во случајна жртвите на силување или дефектните деца.
Затоа и се бега цело време од одговорот на ова прашање. Никој не видел кои се вистинските барања на pro-life групите барем кога ги бараат официјално и по судови.
Го очекуваш следното од мене да напишам: Дали е убиство ако се изврши абортус во случај на силување?
Да, убиство е.

Дали е убиство ако плодот е оштетен?

Да, и тоа е убиство.

И крадењето е крадење без разлика дали е тоа жвака или 5 милиони евра, ама казните се поинакви.

Го очекуваш следното од мене да напишам: Дали е убиство ако се изврши абортус во случај на силување?
Да, убиство е.

Да, и тоа е убиство.

И крадењето е крадење без разлика дали е тоа жвака или 5 милиони евра, ама казните се поинакви.

Би дозволила пример пупу ќерка твоја да роди дете од силувач??

Би дозволила пример пупу ќерка твоја да роди дете од силувач??
Сите сте се фатиле како циган на цреша за моите деца што ако би ако бла бла...

Ако она одлучи да абортира би била покрај неа, ако одлучи да роди би била горда баба ;) Хепи?

И пак не велам не е убиство, правете разлика побогу!

Одговор нема затоа и што не може да има барем за тие кои се залагаат дека абортусот е убиство а сакаат да го дозволат во случајна жртвите на силување или дефектните деца.
Затоа и се бега цело време од одговорот на ова прашање. Никој не видел кои се вистинските барања на pro-life групите барем кога ги бараат официјално и по судови.
Aј за сите загрижени граѓани:

Ако не дај боже некој е силуван, се пријавува во полиција во наредните 24 часа, и од таму ве праќаат на гинеколог и тој ве прегледуува и ви дава Ден- потоа пилула која спречува бременост по сексуалниот однос.

А ако не сте отишле во полиција, тоа е ваша огромна грешка, и пак вие сте си криви што сте забремениле.

Се надевам Игор сека си задоволен со одговорот на твоето прашање:smir:

а што ко да не е ?
еден вид начин?
кој арбортира сигурно не тие што се обезбедени и со пари?
Некако случајно абортусот кошта неколку стотина евра, така да не сигурно тие што немаат пари

Ако не дај боже некој е силуван, се пријавува во полиција во наредните 24 часа, и од таму ве праќаат на гинеколог и тој ве прегледуува и ви дава Ден- потоа пилула која спречува бременост по сексуалниот однос.

А ако не сте отишле во полиција, тоа е ваша огромна грешка, и пак вие сте си криви што сте забремениле.

Ретко кој после силување веднаш го пријавува нападот. А и не секогаш е во психолошка и физичка можност да го пријави така да тешко дека таа пилупа е решение. Исто така pro-life активизмот се противи и на самата пилупа.

Да, убиство е.

Да, и тоа е убиство.

Епа нека му е со среќа на тоа општество кое ќе живее под оваква репресија.
Само што ретко кој во дадените две горе ситуации би се одлучил да го роди детето.
Интересно е дека никој не се обидува да побара забрана за абортирање при силување или болен фетус, но сите бараат закон против абортусот.

Ако она одлучи да абортира би била покрај неа, ако одлучи да роди би била горда баба ;) Хепи?

Ти ги користиш во секој твој втор пост зошто ти е чудно што сега ти ги спомнуваат?
Инаку добро е да се знае дека ти би ја подржала твојата ќерка и во убиство.

И пак не велам не е убиство, правете разлика побогу!

Значи фaктички си pro-choice, му дозволуваш на луѓето да бираат. И јас не би сакал да има абортуси, ама не би му забранвал на никој ако веќе реши.

Се наместе на пенал сега шо да ти речам.

Значи фaктички си pro-choice, му дозволуваш на луѓето да бираат. И јас не би сакал да има абортуси, ама не би му забранвал на никој ако веќе реши.

а дали воопшто можеш да забраниш на некого нешто?
Ако некоја реши да абортира, ако не на клиника ќе абортира во подрум со закачалка....:toe:

а дали воопшто можеш да забраниш на некого нешто?
Ако некоја реши да абортира, ако не на клиника ќе абортира во подрум со закачалка....:toe:

Прашањето е дали треба, а не дали можиш. За можење не можиш нормално, мојш затвор после да го клајш, пример.

Епа нека му е со среќа на тоа општество кое ќе живее под оваква репресија.
Само што ретко кој во дадените две горе ситуации би се одлучил да го роди детето.
Интересно е дека никој не се обидува да побара забрана за абортирање при силување или болен фетус, но сите бараат закон против абортусот.
Незнам што толку има нејасно во моите постови, дали твојата девојка или мојата ќерка ќе абортира јас го сметам за убиство. Во било кој случај јас да се најдам во таква ситуација не би никогаш абортирала.

Ти ги користиш во секој твој втор пост зошто ти е чудно што сега ти ги спомнуваат?
Ги користам да, дека моите деца се мојата иднина и горда сум што никогаш не сум помислила дека сум млада, не сум доволно спремна и немам доволно пари. И ете постојат, се смеат и радуват на животот.
Инаку добро е да се знае дека ти би ја подржала твојата ќерка и во убиство.
И најголемиот криминалец да биде ќе стојам зад неа, мое дете е.Ќе советувам и критикувам ама никогаш нема да се откажам од нив.

Не сум за абортус, и треба да се казнува за неодговорни лица кои неодговорно креват нозе и после пу пу не се важи ја забришуваме грешката со гума за бришење.

Не секој пенал е погодуван ;)

Прашањето е дали треба, а не дали можиш. За можење не можиш нормално, мојш затвор после да го клајш, пример. __________________

Да го забраниш тоталка апсолутно не. Ама дефинитивно мислам дека треба да се направи една активна кампања за употреба на контрацепција.
Жените се последни по користење контрацептивни средства во регионот и некако многу лесно се решаваат на абортус (барем што слушам). И не праам муабет за пукнат кондом. тоа е најчесто единствениот изговор кај жените.
Ако им спомнеш антибеби апчиња очи ќе ти извадат, а кон абортусот се однесуваат ко да идат на чистење забен каменец... И кажи ми тоа дали е уреду...:toe:

Smetam deka ne e igracka da rodis dete so bagaz pred vreme. Ima mnogu izdrzani pricini zosto treba da postoi kako opcija abortus. Sekoja vtora zena imala abortus i sekoja od niv znaela deka ima jaka pricina za takvo nesto.
Za vakvi diskusii, izvinete site mazi, ne bi trebalo da zvuci grubo ama zenite se najkompetentni da diskutiraat.
Mazite ja imaat onaa opcija: "ne mi e po volja", mozam da si otidam...

Smetam deka ne e igracka da rodis dete so bagaz pred vreme. Ima mnogu izdrzani pricini zosto treba da postoi kako opcija abortus. Sekoja vtora zena imala abortus i sekoja od niv znaela deka ima jaka pricina za takvo nesto.
Za vakvi diskusii, izvinete site mazi, ne bi trebalo da zvuci grubo ama zenite se najkompetentni da diskutiraat.
Mazite ja imaat onaa opcija: "ne mi e po volja", mozam da si otidam...

Не би се согласила дека само жените се најкомпетентни. Мажите единствено може да станат родители преку жената, така што одлуката е заедничка.

Некако случајно абортусот кошта неколку стотина евра, така да не сигурно тие што немаат пари
во одредени земји е бесплатно а у македонија у државна мислма дека е околу 50 евра

Ретко кој после силување веднаш го пријавува нападот. А и не секогаш е во психолошка и физичка можност да го пријави така да тешко дека таа пилупа е решение. Исто така pro-life активизмот се противи и на самата пилупа.

Е со активизми не се бавам многу...
Види сега треба да се пријави, ако не брем да се земе пилулата, не ти треба рецепт
Информираност и образование му е мајката

во одредени земји е бесплатно а у македонија у државна мислма дека е околу 50 евра
ја ко што знам најмалку е 100 евра (не сум сигурна колку е точно). Ама може сум грешка, ај ќе се распрашам

А кој би ризикувал во државна сеа? Одиш во приватна, ќе фрлиш 100-150 евра али бар посигурно каде каде. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom