А1 vs СИТЕЛ (Велија vs Ѕинго)

• Креатор на темата Креатор на темата DarthMakedon
  • Време на започнување Време на започнување
а според тебе кого треба да го интересира?

Знам повеќе психијатри кои би можеле да се позанимаваат и со порелаксирана терапија во однос на нивната публика да им помогнат да си ги решат проблемите.

А можеби и обичен линијар ќе заврши работа.

nema sansi zingo da pobedi vo ovoj duel na petli

zingo e neprikosnoven apsolutist na otcepeniot del od Republika Makedonija vo koj ne funkcionira centralnata vlast, no toj feud e relativno mal

dodeka velija e rasposlan nasekade niz makedonija osven vo feudot, zasto tamu ne mu e dozvolen pristap, no sega otkako zitelite na feudot resija da go pocestat so titulata pocesen gragjanin na feudot, (sto e malce "contradiction in terms' sto bi rekle anglicanite, bidejki po teorijata na politicki sistemi, vo feud nema gragjani, tuku ima gazda i vazali) situacijata bitno se menuva vo korist na velija

znaci velija vs zingo fix 1

a sto se donesuva do a1 vs shit-tel
isto taka

ako zaradi nisto drugo barem zaradi ova
sekogas poprvo bi ja gledal tatjana ex-gruevska (sega zaboraviv kako i e novoto t.e. mominskoto prezime, mislam stojanovska deka e) otkolku ivona ili lapash

pricina dovolna sama za sebe

ЗНМ: Сопствениците да престанат да ги злоупотребуваат медиумите

Конечно на некого му текна да гукне за муабетов...

Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија реагира на, како што наведува, злоупотребата на медиумите во пресметката меѓу Љубисав Иванов-Ѕинго и Велија Рамковски преку националните телевизии А1 и Сител, експерименталната телевизија А2, како и весниците Шпиц, Време и Вечер

„Советот апелира и ги потсетува новинарите кои се принудени да бидат експонентни на одреден политички или бизнис центар на моќ дека не само што имаат право да одбијат задача која не е во согласност со новинарските правила и стандарди, туку се должни да го сторат тоа бидејќи одговорноста за непрофесионалниот ангажман не може да биде колективна, туку секогаш има име и презиме.

Пресметката меѓу „газдите“ оди не само преку грбот на новинарите, туку и на сметка на достоинството на новинарската професија“. Во таа смисла Советот ги повикува новинарите да одбијат под закрилата на „јавниот интерес“ да одработуваат туѓи агенди, се вели во соопштението од Советот на честа на ЗНМ.

Советот воедно апелира постарите колеги и уредници да ги заштитат од притисоци помладите новинари кои се на почетокот на својата кариера и со своето однесување да дадат пример како се брани и почитува слободата и достоиството на новинарството.

Советот на честа на ЗНМ, смета дека начинот на кој што се третираат темите што последниве десетина денови се пласираат преку споменатите медиуми, се сериозно во спротивност со нормите и стандардите на одговорното и објективно новинарство.

Стварно претеруваат... Последниве вести и на Сител и на А1 само за тоа слушаме..На Сител за Велија Рамковски, неговите долгови, а на А1 за Кратово и советниците обесправени, за хектарите на Ѕинго итн...Ајде, нека кажат малку и за тоа, но цели вести да се посветени на тоа стварно не ја бива....

Е тоа е... Немаат попаметна работа, па запнале да се препуцаваат по медиуми кој повеќе украл :vozbud:. Стварно се за пофалба и ова може да покаже колку реално медиумите во Македонија не се партиски или под влијание на билокаква политичка власт!

Незнам зш се жалите...

Камо ВМРО и СДС да почнат со вакви препукавања и да кажат кој што све украл од државава па да им опнеме тужби, да си го вратиме тоа... :icon_lol:

A1. :pos2:

Видовте на сител сега што дадоа? :pos2: Колку се ботови тие А1ците . :)

Има некоја кладилница коефициент за дуелов Велија vs Ѕинго.

Кога можеа "прецедникот" и премиерот да си се препуцаваат у ек на преговори за името, што не би и овие?

Лично навијам за Динго, овај Ѕинго. Има подраматичен настап и реторика.:pipi:

На ништо не личат вестите на овие 2 телевизии веќе, па и самите телевизии,од "најреномирани" станаа најдетски,овој купил 3 трактора овој не ја купил новата камера...дрн дрн дрн

ja ne znam so ne se ubaci tuka i boro od kanal5 i onaka od neutralna objektivna strana da im gi razotkrie site matni raboti

super bi bilo toa, togas ke treba da otvorime nova tema a1 vs shit-tel vs kanal5

Се фатиле двајца сељачишта и се караат чија нива е подобра...

Fuck 'em не се замарам:nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom