A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Jaс на едниот Тв имам Хард диск 80 гига, така да имам и премотување и стопирање и снимање, уште боом тв:))

Да имаше Бумтв + нет во пакетите со две услуги ќе земев.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Jaс на едниот Тв имам Хард диск 80 гига, така да имам и премотување и стопирање и снимање, уште боом тв:))

Да имаше Бумтв + нет во пакетите со две услуги ќе земев.
А ти имаш БумТв ?

И јас имам ама како се премотува ?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А ти имаш БумТв ?

И јас имам ама како се премотува ?
Не. Тој тв ми е во место каде што сеуште нема покриеност на БУмтв, чекам да има покриеност па да земам.

А Бум тв без договор има? При пејд?

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
За 500 денари без ХБО е добра цената уште да дадат можност да може во една кука повеке применици на 1 претплата ке биде супер...

Член од
4 септември 2007
Мислења
106
Поени од реакции
6
ме интересира тие што имаат 2 приемника нели за вториот приемник имаше некои поволности поефтина претплата и сл. дали и за ХБО пакетот на вториот приемник ќе има некоја поволност или ќе биде бесплатен? пошто ако нема поволност ќе ти дојде да плаќаш 600 ден месечно само за ХБО.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
ме интересира тие што имаат 2 приемника нели за вториот приемник имаше некои поволности поефтина претплата и сл. дали и за ХБО пакетот на вториот приемник ќе има некоја поволност или ќе биде бесплатен? пошто ако нема поволност ќе ти дојде да плаќаш 600 ден месечно само за ХБО.
Баш сега им се јавив и уште нема тоа 2 приемника во еден дом со една прептлата него си плакаш исто по 500 денари...

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Зошто само 3 канали се бесплатни сега, МТВ 1,2 и 3? На другите ТВто ми вика Scrambled Signal.
Не беше според законот сите што ги има на обична да ги има и на дигитална бесплатно. И така беше пред некое време.

Член од
14 октомври 2009
Мислења
74
Поени од реакции
7
Зошто само 3 канали се бесплатни сега, МТВ 1,2 и 3? На другите ТВто ми вика Scrambled Signal.
Не беше според законот сите што ги има на обична да ги има и на дигитална бесплатно. И така беше пред некое време.

tokmu taka, MTV 1,2,3,KANAL 5,SITEL,A1,ALSAT,TELMA,ovie zakonski trebase da bidat besplatni sto k.r sea gi isklucile.gomnenici

Член од
27 ноември 2009
Мислења
31
Поени од реакции
0
HBO што ќе го исклучат,нема многу да ме погоди.И нема да плаќам екстра за нив.Го фаќам и на сателитска:tv:Јес дека е со српски превод ,ама и тоа не ме погаѓа пошто одлично го владеам и јас ,а и сопругата(на неа и е мајчин и така и така)а на синот и не му треба никаков титл ѕа англиско гов.подр.Коаксиалниот кабел веќе го извадив од тв-то,и сега имам само два скарта позади.Пошто со директен прием сите канали ги укинаа.За националните канали, као имаа законска обврска да ги пуштаат во етер,ама кај нас додека не те притиснат,никој многу не е...а закон:toe:.Мислам дека советот за р.дифузија ,треба да ги притисне овие бумовциве да ги пуштат слободните канали.За сметката која всушност е веќе платена ,ветија као дека наредните ќе бидат со наголеморекламираниот попуст.Никој уствари и не свати која ми беше поентата на постот.само одговаравте,и мене и мене и мене...Нема везе.работата беше во тоа колку всушност плативте.дали сметките ви беа намалени според промоцијата која важеше во декември,или ја плативте цела сума.Никој не напиша колку платил као да е тоа некоја државна тајна.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
Како работи моментално боом тв на ова невреме има некој пречки или све е ок

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Slovenian telco gains TV subscribers

The incumbent Slovenian telco Telekom Slovenije ended 2009 with 105,108 IPTV subscribers in its home market, or 59% more than a year earlier.
As of the end 2009, it claimed a 61.3% share of the IPTV market in Slovenia. The telco also had 210,169 fixed broadband connections, an increase of 10% on the previous year. It share of the broadband market stood at 46.9%.
Meanwhile in Kosovo’s, Telekom Slovenije’s Ipko ended 2009 with nearly 43,000 digital cable subscribers, having launched a service only nine months earlier.
In Macedonia, its subsidiary ONE launched a digital TV service named BoomTV in November 2009 and ended the year with over 11,000 customers, while in Bosnia & Herzegovina, Netcom, a cable operator based in Banja Luka and owned by Telekom Slovenije, had 13,000 subscribers at year’s end.
http://www.broadbandtvnews.com/2010/03/02/slovenian-telco-gains-tv-subscribers/

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
може ли некој да ми каже колку е месечна претплата со 2 ресивера и НВО каналите оние 2 шо им се.. ја ко шо слушнав околу 800 денара ке биде месешно..
500 за ресиверите и за ТВ воопшто шо глеаш
+ 2*150 за НВО пакетите..
ако ова е точно онда се многу пари!

П.С бум ТВ не е дигитална телевизија... само за ваша информација.. има дигитален прием се е океј но кога преку скарт кабелот сликата се пренесува до ТВ приемникот тогаш се преправа во аналогна! ова ми го кажа вработен во фирмата... кој има голем телевизор нека каже каков квалитет на слика има па да видиме шо е како е

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Free-Boy 500 ден е за еден ресивиер а за два ресивера ќе си плаќаш 2 х 500 ден плус уште ако сакаш на двата HBO ондак уште 2 х 300 ден :helou:

незнам сега има ли некоја промоција, порано имаше нешто со доплата од 100 ден или така нешто добиваш втор ресивер, најубаво прашај си на 181 :toe:

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
може да се снима на ресиверот кој го даваат?

и дали може да се прегледуваат емисии како што може на мах тв?

Kajgana Shop

На врв Bottom