A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
ОК, ОК, не се нервирај искрено не гледам причина зашто да нејќе. Чисто за проверка да видиш на ТВ или преку некое двд или нешто слично со пинови дали ќе извадиш слика? или имаш проверено.....

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Хахха не бе таман работа .. Иначе го пробав на телевиор
1.Со скарт - скарт кабелот и работи супер
2.Со скарт - 3-пина кабелот и не дава слика никаква (во овој случај се сомневав дека е до кабелот расипан)
3.со скарт адаптер и пин-пин кабел и не дава слика никаква (во овој случај се сомневам во скарт адаптерчето зошто фабрички ги нема сите игли)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Во вториот и третиот случај каналот на ТВ го бараше рачно или директно идеш на ав1,2 итн.?

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Рачно на АВ1 итн.. и на сите ништо

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Ништо се откажувам вака, едино ќе гледам да пробам јас кај некој пријател што моментално има зашто мојот го вратив одамна па ако нешто успеам да ти кажам.:(

Член од
12 март 2009
Мислења
20.374
Поени од реакции
16.571
ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
--- надополнето: 20 март 2013 во 02:39 ---
ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
--- надополнето: 20 март 2013 во 02:42 ---
има ли да се најде на пазарот Сет Бокс со кој може на стар ТВ да се гледа БЕЗ претплата барем МРТВ (освен Радиодифузна такса) ??
има ли да се најде на пазарот Сет Бокс со кој може на стар ТВ да се гледа БЕЗ претплата барем МРТВ (освен Радиодифузна такса) ??

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Dokolku napravat da se plakja nekoja niska cena za resiverot, ti mozes da si kupis sam DVB-T resiver od nekoi prodavnici za satelitska oprema ili od internet. :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Имаше најави од Агенцијата за телекомуникации дека преку ЈП МРД да се доставуваат бесплатни приемници за следење на ТВпрограма и тоа сите канали на МРТ,Сител,Канал 5 како и сите локални телевизии кои зрачат програма во тој град да се следат без било каков надоместок освен нели Радио дифузната такаса која е јавна давачка.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.374
Поени од реакции
16.571
ima ponuda mini Boom TV, 199mkd, ama mora na 24 meseca pretplata... i Telekabel ima nekoj ured, ama samo za nivniot signal od kabel, ne za antena...
se raboti za luđe koj odat mesec -dva vo selo, vo vikendica, kamp, a nemaat digitalen TV priemnik..

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
ima ponuda mini Boom TV, 199mkd, ama mora na 24 meseca pretplata... i Telekabel ima nekoj ured, ama samo za nivniot signal od kabel, ne za antena...
se raboti za luđe koj odat mesec -dva vo selo, vo vikendica, kamp, a nemaat digitalen TV priemnik..
Мој совет, почекај стрпи се и не брзај. One со оваа понуда пробува да фати нешто во матно некој неупатени кој незнаат што и како ќе се случува со дигитализацијата.

Член од
2 јануари 2010
Мислења
63
Поени од реакции
20
Дали снимката што ја имам снимано од боом тв може после некако да се извади на компјутер?

Член од
15 април 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво,

Дали знае некој како мозам да ги гледам дигиталните канали со DVB-T USB tuner ( SWEEX-MM020 ) http://www.sweex.com/en/assortiment/sound-vision/multimedia-devices/MM020/ . После скенирањето добивам листа од 54 канали а мозам да гледам само МТВ 1,2,3 и инфо каналот на Боом тв, другите се заклучени (Scrambled). Има ли можност да ги гледам сите канали и како?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.639
Поени од реакции
787
Здраво,

Дали знае некој како мозам да ги гледам дигиталните канали со DVB-T USB tuner ( SWEEX-MM020 ) http://www.sweex.com/en/assortiment/sound-vision/multimedia-devices/MM020/ . После скенирањето добивам листа од 54 канали а мозам да гледам само МТВ 1,2,3 и инфо каналот на Боом тв, другите се заклучени (Scrambled). Има ли можност да ги гледам сите канали и како?
Во моментот само можеш со ресиверот од БООМ ТВ ,поинаку неможеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom