A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ви реков, CI модулот е како замена на ресивер, се вметнува картичката во CI модулот и тој се вметнува во телевизорот(само оние телевизори кои имаат слот за такви модули).
--- надополнето: 8 март 2013 во 22:59 ---
и колку кошта во близо
Имаш на страната на Близу, доколку си корисник им го враќаш ресиверот, ти даваат модул и модулот го вметнуваш во телевизорот(имаш на страната на Близу кои телевизори имаат слот за CI модул).

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
А која е предноста со овие Cl модули? Full HD?
Предноста е подобар сигнал и подобро мени преку телевизорот за разлика од пластиката ресивер која ти ја даваат од ONE.
Full HD да видам нема да верувам, тешко дека ќе воведат кај нас преку оваа платформа.
--- надополнето: 8 март 2013 во 23:10 ---
Ќе воведат наскоро CI модул(адаптер што го викаш) како Близу во кој се вметнува картичката и се става во телевизорот, види во темата за Boomtv.
Да се префрлиме тука....
Баш ќе се распрашам кај екс колегите што би било тоа наскоро зашто како што пишав муабетот го имав правено со главниот виновник и одговорен за проектот BoomTV дека уште на почнувањето на платвормата требаше после месец до два да донесат и модули кои ќе се наплаќаат еднократно.

Член од
3 ноември 2012
Мислења
43
Поени од реакции
4
Предноста е подобар сигнал и подобро мени преку телевизорот за разлика од пластиката ресивер која ти ја даваат од ONE.
Full HD да видам нема да верувам, тешко дека ќе воведат кај нас преку оваа платформа.

Да се префрлиме тука....
Баш ќе се распрашам кај екс колегите што би било тоа наскоро зашто како што пишав муабетот го имав правено со главниот виновник и одговорен за проектот BoomTV дека уште на почнувањето на платвормата требаше после месец до два да донесат и модули кои ќе се наплаќаат еднократно.
Od programski aspekt nekoj novi kanali atraktivni dali ti imaa neshto spomnato??

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292

Да се префрлиме тука....
Епа штом имаш познати прашај, ама не ми се верува дека лажат на FB. :)

Член од
13 ноември 2009
Мислења
342
Поени од реакции
185
Арно им текна CI modul да воведат,гласот на програмите преку boom ресиверот е мн слаб,а и менито преку тв е поубаво ...:)јас барав сам да си купам тука ама не можев да најдам...Во секој случај е за поздравување потегот, плус помалку кабли и 1 далечинско ;))

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Епа штом имаш познати прашај, ама не ми се верува дека лажат на FB. :)
Не бе никако, таман работа. Ме интересираше за одреден мобилен кога ќе стигне па ги контактирав на fb (инаку маркетинг агенција им ја води страната како и на многу други фирми) и не да лажеа изгореа, да не пратев што како со телефонот топки ќе го земев.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Не бе никако, таман работа. Ме интересираше за одреден мобилен кога ќе стигне па ги контактирав на fb (инаку маркетинг агенција им ја води страната како и на многу други фирми) и не да лажеа изгореа, да не пратев што како со телефонот топки ќе го земев.
Маркетинг агенција им ја води страната?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Маркетинг агенција им ја води страната?
yup, за некои прашања нормално си имаат одговорен човек во ONE кој го контактираат и добиваат прашања. Јас така знам, ако нешто се сменило меѓувреме....

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
yup, за некои прашања нормално си имаат одговорен човек во ONE кој го контактираат и добиваат прашања. Јас така знам, ако нешто се сменило меѓувреме....
Ма не ми се верува толку брзо да одговараат а тој што одговара да не рабити во Оне. :unsure:

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Сакам ВоомТв да го поврзам на компјутер...

1.Имам TV Tuner има позади излез со кабелче што вади 3 пина(црвено,бело,жолто)
2.Монитор Samsung so влезови ( HDMI , VGA)

Преку тунерот со програмот My Power Cinema,го ставам влезениот сигнал на S-Video или на Composite не сака на ниедно да даде слика ниту глас ,само слабо шушкање ,а претходно имам поврзувано Playstation 2 и било солидно .

Решение некое(без скапи конвертери од 1500-2000ден)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Сакам ВоомТв да го поврзам на компјутер...

1.Имам TV Tuner има позади излез со кабелче што вади 3 пина(црвено,бело,жолто)
2.Монитор Samsung so влезови ( HDMI , VGA)

Преку тунерот со програмот My Power Cinema,го ставам влезениот сигнал на S-Video или на Composite не сака на ниедно да даде слика ниту глас ,само слабо шушкање ,а претходно имам поврзувано Playstation 2 и било солидно .

Решение некое(без скапи конвертери од 1500-2000ден)
Преку SCART да извадиш пинови, само така.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Така имам извадено со скарт адаптерче и пин-пин кабел ... и шушти само :S .
p.s можно е до адаптеров да е зошто ги нема сите игли(овој е од Playstation 2 , со него го уклучувам на ТВ PS2)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Можно е, пробај смени адаптерот. Имам пробано и имам успеано.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Значи неможам да верувам колкав баксуз сум, имав цел кабел ваков и испадна дека не работи кога го пробав на ТВ , сега и со ова не функционира утре трета среќа :)

Член од
28 ноември 2011
Мислења
140
Поени од реакции
24
Еве денеска зедов нов кабел не дава слика пак исто (црна слика шушти) ..

Kajgana Shop

На врв Bottom