Потврдено и сега, отвори newmedia.mk во клиенти делот провери. За CI модул наскоро сигурна информација, инсајдерска.Маркетинг агенција им ја води страната?
Dokolku napravat da se plakja nekoja niska cena za resiverot, ti mozes da si kupis sam DVB-T resiver od nekoi prodavnici za satelitska oprema ili od internet.ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
--- надополнето: 20 март 2013 во 02:39 ---
ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
--- надополнето: 20 март 2013 во 02:42 ---
има ли да се најде на пазарот Сет Бокс со кој може на стар ТВ да се гледа БЕЗ претплата барем МРТВ (освен Радиодифузна такса) ??
има ли да се најде на пазарот Сет Бокс со кој може на стар ТВ да се гледа БЕЗ претплата барем МРТВ (освен Радиодифузна такса) ??
Имаше најави од Агенцијата за телекомуникации дека преку ЈП МРД да се доставуваат бесплатни приемници за следење на ТВпрограма и тоа сите канали на МРТ,Сител,Канал 5 како и сите локални телевизии кои зрачат програма во тој град да се следат без било каков надоместок освен нели Радио дифузната такаса која е јавна давачка.ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
--- надополнето: 20 март 2013 во 02:39 ---
ќе може ли без месечен надомест да се следи барем МРТВ, а за која по закон се плаќа претплата, со стар ТВ ?; т.е. дали треба МРТВ да понуди на граѓаните некој Сет Бокс барем за МРТВ, со чие купување , без месечен надоместок ќе може барем МРТВ да се гледа ??? ( радиодифузна такса останува, колку знам не се укинува ?)
Мој совет, почекај стрпи се и не брзај. One со оваа понуда пробува да фати нешто во матно некој неупатени кој незнаат што и како ќе се случува со дигитализацијата.ima ponuda mini Boom TV, 199mkd, ama mora na 24 meseca pretplata... i Telekabel ima nekoj ured, ama samo za nivniot signal od kabel, ne za antena...
se raboti za luđe koj odat mesec -dva vo selo, vo vikendica, kamp, a nemaat digitalen TV priemnik..
Не.Дали снимката што ја имам снимано од боом тв може после некако да се извади на компјутер?
Во моментот само можеш со ресиверот од БООМ ТВ ,поинаку неможеш.Здраво,
Дали знае некој како мозам да ги гледам дигиталните канали со DVB-T USB tuner ( SWEEX-MM020 ) http://www.sweex.com/en/assortiment/sound-vision/multimedia-devices/MM020/ . После скенирањето добивам листа од 54 канали а мозам да гледам само МТВ 1,2,3 и инфо каналот на Боом тв, другите се заклучени (Scrambled). Има ли можност да ги гледам сите канали и како?