A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира, дали на некого му имаат понудено нов договор на Близу ? Зошто нели со новиот закон ќе треба и нови договори да се потпишат и да се наведе што ти следува за таа цена ?
Ja pred edna nedela potpisav ama ne vidov podetalno, pokasno ke vidam podetalno

И официјално АВМУ го забрани Српскиот СК. Е сега што ќе правиме кога ПОВТОРНО МКД компании ќе започнат со емитувањето на свои реклами на Хрватскиот СК? Еве веќе Телеком (T-Home, T-Mobile) почнаа да емитуваат на Хрватскиот. Дали ова значи дека ќе останеме без СК, и ќе треба да ги гледаме македонскиве сра*а од телевизии?

Па да така некако. Македонски реклами видов и на Арена спорт на Макс Тв.

Уф што ми е драго сега хрвативе со цените што убаво ке ги опеглаат нашиве фирми. Малце ни е, незнам одиме сами против себе.

Уф што ми е драго сега хрвативе со цените што убаво ке ги опеглаат нашиве фирми. Малце ни е, незнам одиме сами против себе.

Знаеш ти што е гледаност на еден телевизиски медиум ?

Доколку знаеш, тогаш би знаел дека младите, а и добар дел од повозрасните, повеќе сакаат спортски и забавни содржини, а не турски и индиски идиотизми.

Ова би требало да ти биде повеќе од доволна информација за да знаеш зошто македонските компании повеќе преферираат да се рекламираат на странските медиуми, а не на македонските.

Од друга страна, доколку не знаеш што е тоа гледаност на еден телевизиски медиум, тогаш повеќе од очигледно е дека ти одиш против самиот себе од гледна точка на информираноста, а не македонските компании против самите себеси.

Ja pred edna nedela potpisav ama ne vidov podetalno, pokasno ke vidam podetalno
Муабетот ми беше, дали го спроведуваат новиот закон. Јас имам потпишано негде октомври месец лани и чисто информативно дали му спомнале на некој да потпише нов договор, зошто мене не ми спомнаа а вчера платив сметка

Знаеш ти што е гледаност на еден телевизиски медиум ?

Доколку знаеш, тогаш би знаел дека младите, а и добар дел од повозрасните, повеќе сакаат спортски и забавни содржини, а не турски и индиски идиотизми.

Ова би требало да ти биде повеќе од доволна информација за да знаеш зошто македонските компании повеќе преферираат да се рекламираат на странските медиуми, а не на македонските.

Од друга страна, доколку не знаеш што е тоа гледаност на еден телевизиски медиум, тогаш повеќе од очигледно е дека ти одиш против самиот себе од гледна точка на информираноста, а не македонските компании против самите себеси.
Seto ova go znam drugo i mi beshe zborot. Po nekoja logika site reklami koi odat na SK srpski bi trebalo da se poeftini otkolko kaj hrvatskiot. No mozebi gresham, ama edno ne mi e jasno, uste od samiot pochetok a toa e tupenjeto na AVMU protiv srpskite sk, nema racionalen odgovor, se gleda deka nekoj od strana ja mesti rabotata.

На СК ХД српските коментатори се или јас нешто бладам ???

Ме интересира, дали на некого му имаат понудено нов договор на Близу ? Зошто нели со новиот закон ќе треба и нови договори да се потпишат и да се наведе што ти следува за таа цена ?
Чекај, имаат фора од два-три месеци (не знам точно кога се паѓаше) да се прилагодат и новите договори да ги дадат на одобрување во АЕК, а потоа да те викнат да потпишеш.
А бидејќи овие се ептен „паметни“, ќе го чекаат последниот рок за да склопат нови договори со корисниците.

• Ми се допаѓа
Reactions: vXa
Чекај, имаат фора од два-три месеци (не знам точно кога се паѓаше) да се прилагодат и новите договори да ги дадат на одобрување во АЕК, а потоа да те викнат да потпишеш.
А бидејќи овие се ептен „паметни“, ќе го чекаат последниот рок за да склопат нови договори со корисниците.
Јас не дека би им потпишал договор. Ама да видиме, може ќе има некоја боље понуда. Или поевтина или да ми бидат пуштени плус канали. Не барам многу. Ми требаат Јуотон, Синеманиа, РТЛ и Спортклуб :)

Јас не дека би им потпишал договор. Ама да видиме, може ќе има некоја боље понуда. Или поевтина или да ми бидат пуштени плус канали. Не барам многу. Ми требаат Јуотон, Синеманиа, РТЛ и Спортклуб :)
Па колку што знам, СК и Синеманиа се во некои пакети бесплатни :unsure:

Па колку што знам, СК и Синеманиа се во некои пакети бесплатни :unsure:
Во мојот пакет ја нема Синеманиа. Ми следуваат само двете спорт клуб и други немам. А не ми се даваат плус пари за една две телевизии, зошто прашање и тие дали би ги гледал при Интернетов. Ама ако има опција зошто да не ги земам.

Во мојот пакет ја нема Синеманиа. Ми следуваат само двете спорт клуб и други немам. А не ми се даваат плус пари за една две телевизии, зошто прашање и тие дали би ги гледал при Интернетов. Ама ако има опција зошто да не ги земам.
Е да, новиот Супер спорт пакет (поранешниот Супер Плус пакетот) е 59 денари мислам.
Е таму мислам дека беа СК3 и Синеманија.

Ајде да видиме што ќе понудат, ако понудат. После тоа ќе размислуваме :)

Што се однесува до новиве музички телевизии, SmashHits е доста добра и дава нови хитови, за разлика од MTV глупостине што ги даваат.

Што се однесува до новиве музички телевизии, SmashHits е доста добра и дава нови хитови, за разлика од MTV глупостине што ги даваат.
Ако споредуваш со MTV Adria, ондак во ред. Dance, Hits и најбитно Live HD беа со саглам програма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom