A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Според програмска шема, само 1. :cautious:
На МаxTV ќе ги има 4,5,6 Sport klub ама не знам што ќе ни се сега тие кога даваат по една или две спортски натпревари и после цел ден нема ништо, наместо SK HD макар и еден канал како Blizoo да ставеа.

На МаxTV ќе ги има 4,5,6 Sport klub ама не знам што ќе ни се тие кога даваат по една или две спортски натпревари и после цел ден нема ништо.
Подобро ќе беше како Blizoo HD да пуштија макар и еден канал.

HD-во на СК според програмата, е некоја мешавина на спортски емисии. Не е ниту СК 1, 2, 3 ХД.
Убаво е што е ставена, али не ми се свиѓа според ова што го даваат(критика до СК, не до близу).

HD-во на СК според програмата, е некоја мешавина на спортски емисии. Не е ниту СК 1, 2, 3 ХД.
Убаво е што е ставена, али не ми се свиѓа според ова што го даваат(критика до СК, не до близу).
Незнам зошто мислиш така,ова ти е нешто ко 4 канал на Спорт клуб само што е во ХД,например на ХД-то не се дава пренос шо го има на 1,2,3 него некој сосема друг,+ тоа што рече сите прегледи од лиги,кошарки,фудбали идат на овој канал како реприза нешто :) Само што има различни преноси од 1,2,3

Јас колку што сум информиран од форумот на Sport klub дека ги има сите Sport klub во HD, додека пак овој SK HD е поранешен Sport Klub Premium.

Не знам зошто не ги стават сите во HD.

Јас колку што сум информиран од форумот на Sport klub дека ги има сите Sport klub во HD, додека пак овој SK HD е поранешен Sport Klub Premium.

Не знам зошто не ги стават сите во HD.

Затоа што за да емитува во HD се троши поголем мултиплекс и одржувањето е поскапо на целиот систем. Затоа Т Хоме едвај емитува неколку ХД канали не па 27.

Затоа што за да емитува во HD се троши поголем мултиплекс и одржувањето е поскапо на целиот систем. Затоа Т Хоме едвај емитува неколку ХД канали не па 27.
Нема врска. Проблеми со мултиплекси има само Оне. Т-Хоум нема ХД канали поради мрежата бидејќи линиите едвај им издржуваат, пример арените им се едвај со 4 мегабити, исто и македонските. Близу нема проблеми никакви, тргнати огромен број на аналогни канали, имаат доста празен дел од спектарот на кабелот којшто може да се искористи за Download или тв канали. Па погледнете само какви глупи канали во ХД додаваат(музичките) па не се будали да би додавале такви канали ако би биле технички ограничени. Моменталната понуда на Вип и Близу е стварно добра, Т-Хоум и Телекабел можат вода да им носат...

Нема врска. Проблеми со мултиплекси има само Оне. Т-Хоум нема ХД канали поради мрежата бидејќи линиите едвај им издржуваат, пример арените им се едвај со 4 мегабити, исто и македонските. Близу нема проблеми никакви, тргнати огромен број на аналогни канали, имаат доста празен дел од спектарот на кабелот којшто може да се искористи за Download или тв канали. Па погледнете само какви глупи канали во ХД додаваат(музичките) па не се будали да би додавале такви канали ако би биле технички ограничени. Моменталната понуда на Вип и Близу е стварно добра, Т-Хоум и Телекабел можат вода да им носат...

Сепак за секој ХД канал и Близу како и другите користат модулатори значи тоа кошта. Е сега тоа што Близу бута глупави канали е друго. Сепак јас не би се надевал на повеќе ХД затоа што процентуално кај нас повеќето имаат ЦРТ Телевизор него ли ЛЦД.

На која фрекфенција се новите канали @Dexter26

На истата искенирај од 418000 до 800000 така ми е наместено на самсунгот,,, на 410 е СК ХД(ако имаш ка модул)
Бајдвеј:
Се има некој јавено да праша,дали ке даваат Ф1 на некоја од новиве канали? или ќе пуштат посебно за Ф1? Како што е наговестено од макств? иначе све 5 се каналиве.... не бараме преку леб погача,освен да средат Ф1,и да вметнат сите во хд или 4,5,6....

Проблемот е што на автоматско скенирање QUART телевизорот не ги пронаоѓа 80 % од дигиталните канали преку КА Модулот на Близоо па морам мануелно да ги барам но во последно време и така не ги пронаоѓа проблем е најверојатно Модулацијата 64 QAM бидејќи НА ТелеКабел немам таков проблем кога ги скенирам дигиталните канали а они работат со 256 QAM.

Може некој поточно да каже на која фрекфенција е SK HD.Не сакам автоматски да скенирам зошто ми се наредени каналите по мој терк така да не ги расипувам за еден канал.Ако некој ја знае точната фрекфенција нека пише :)

Нема сигнал на оваа фрекфенција друже.Да не си грешка нешто :) Значи ја пишав фрекфенцијата вади дека нема сигнал.На symbol rate 6875 i modulation 64QAM

Јас кажав дефолт фрекфенции за сите канали,а посебно за СК ХД незнам.бајдвеј бројот на каналот е 410. не си ме разбрал :D:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom