A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Поголеми се шансите Спорт Клуб да го вратат одколку Арена Спорт каналите да ги видиме на Близу.
Арените многу, многу, многу тешко... Тие само за Телеком се...

Значи: AS каналите се достапни само преку Телеком, нема ниту еден друг оператор. Ситуацијата е иста како и во Хрватска, и таму се достапни само преку тамошнито Телеком.
Ако ги има кај некои кабелски оператори, тоа со сигурност е пиратерија :)

SK каналите поверојатно е дека ќе ги вратат, бидејќи многумина погоре се согласуваат дека не сака Blizoo да изгуби корисници :)
Алтернатива за овие канали нема, Англиска, Шпанска итн итн имаат права за пренесување само преку SK во Македонија, а не и некои други канали. Читав по коментари на некои места, Скај Спортс, тие се мисловна именка, бидејќи тие се нудат само во Англија :)

Значи: AS каналите се достапни само преку Телеком, нема ниту еден друг оператор. Ситуацијата е иста како и во Хрватска, и таму се достапни само преку тамошнито Телеком.

SK каналите поверојатно е дека ќе ги вратат, бидејќи многумина погоре се согласуваат дека не сака Blizoo да изгуби корисници :)
Алтернатива за овие канали нема, Англиска, Шпанска итн итн имаат права за пренесување само преку SK во Македонија, а не и некои други канали. Читав по коментари на некои места, Скај Спортс, тие се мисловна именка, бидејќи тие се нудат само во Англија :)
а не можеш ли Скај Спортс да гледаш ако ставиш дримбокс?

Поголеми се шансите Спорт Клуб да го вратат одколку Арена Спорт каналите да ги видиме на Близу.
У свак случај. Додуше да ви кажам право баш ме гајле за Близу, одамна се снајдов со стримовите. Од овие сум разочаран, наместо HD Sport Klub да стават, овие тотално усраа.

У свак случај. Додуше да ви кажам право баш ме гајле за Близу, одамна се снајдов со стримовите. Од овие сум разочаран, наместо HD Sport Klub да стават, овие тотално усраа.
Проблемот е што ја кикнаа и најголемата страна за стримување во исто време ,па многу е потешко да се најде квалитетен хд стрим.

Проблемот е што ја кикнаа и најголемата страна за стримување во исто време ,па многу е потешко да се најде квалитетен хд стрим.
greska si druze se naoga dobar stream i toa u hd sekgas samo treba da imas sopcast instalirano i ke gledas tuka http://soptv.sx/

Па ако им ја видиш моменталнава понуда на канали уште тој луксуз да си го направат да ги нема Спортклуб незнам што друго ни останува освен да бараме друга опција

Па ако им ја видиш моменталнава понуда на канали уште тој луксуз да си го направат да ги нема Спортклуб незнам што друго ни останува освен да бараме друга опција
Ја знам, не мора да ја видам. Или трингови или FTA канали нудат. Чиста случајност е да се види нешто поквалитетно, на пример Дискавери :) Додуша ќути, не им текнало и тоа да укинат. Ауу чекај. па ID го укинаа за да го стават ID Xtra, наместо културно - фино да го остават и првиот и да го додадат и вториот канал. Плус кај АВМУ списокот стои дека ID HD имале можност да го понудат. А кога ќе ми текне колку само се удираа во гради дека само они ја нудат целата листа на Дискавери канали :D

greska si druze se naoga dobar stream i toa u hd sekgas samo treba da imas sopcast instalirano i ke gledas tuka http://soptv.sx/
Ќе ја sирнам утре ,но проблемот со сопкастот е што ги гасат серверите и тешко на раат да изгледаш цел меч. Ацестримот ми беше супер ,но сега и тоа го нема.

Инсталирајте KODI XBMC плеер, има на youtube како да подесите liveTV има се што ви треба за спорт ;) и пошироко. Ама друг е проблемот не е исто да седнеш пред ТВ. Плус кога седнувам на компјутер освен кога има фудбал телевизии негледам, а плус моиве постариве кај можат од компјутер да мењаваат... Нема далинско....

Интересно како почнавме да дискутираме каде да се гледа некој фудбал на интернет, а плаќаме на близу за истото.
Треба групен бојкот со неплаќање на сметките да им направиме. Нека гасат тогаш и одма у аек.

Aj што плаќав за спорт клуб плаќав.И онака не сум на договор туку само од месец на месец за тој пакет.

Туку за еуроспорт каква глупост направија неможам да им опростам и тоа баш сега кога има скијање,новогодишна турнеја скокови итн.

Порано го имаше на аналогната српскиот еуроспорт,па пред некое време го укинаа.Бев по салони се бунев,па дури велеа дека има,само сум требало да го одберам јазикот.

Срамно е ова.Пола канали овие од влада не даваат да се гледаат,бидејќи веројатно ќе престанеме нив да ги слушаме.

Второ оваа агенција за радиодифузија или како и да се вика е тотална глупост и работи против корист на нас граѓаните,а некој добро си се дрпа пари од ова.

Во бугарија бев пред 20 дена.Таму на 90% од каналите има превод и тоа на бугарски,а има и канали кои се синхронизирани на бугарски.

Кај нас преводи нема,а сметки плаќаме речиси и по 50% поскапи од таму.

Треба некој да се запраша каде одат парите од тоа што речиси ниту еден канал не е титлуван или со синхронизиран македонски превод.

Плаќаме пари,а гледам српски дискавери или српски еуроспорт.

СРАМОТААААА

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom