A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Со сигурност ти гарантирам дека цената нема да се намали, цената е ФИКСНА за сите оператори. На фан страната на Спортклуб можете од левата страна да проверите кој оператори имаат активни договори. Ако можеше телекабел да потпише нов договор и да ги нуди бесплатно каналите, исто така и Т-ХОМЕ и еден куп други оператори. Плус цената не е само за спортклуб каналите туку и за GOLF KLUB, CINEMANIA, LOV I RIBOLOV, ULTRA, GRAND, N1.
Што би значело куртоните се откажуваат од емитување на СК каналите. Тоа со чекањето на ОНЕ да му измине договорот е ветер и магла муабет.

Јас ако не платам сметка до 20ти, на 21ви веќе немам интернет и телефон. Вие до 27ми си цепате а? o_O

Или само за тв правите муабет?
мислам дека зависи од тоа кога си го потпишал договорот (мене ми е рокот до крај на месец, на други знам до 20 или 25 зависи)

Јас ако не платам сметка до 20ти, на 21ви веќе немам интернет и телефон. Вие до 27ми си цепате а? o_O

Или само за тв правите муабет?

Јас колку што разбрав, има две групи.... едни што мора да платат до 15-ти во месецот, други што ги оставаат до 31-ви да ги подмират сметките[DOUBLEPOST=1422363997][/DOUBLEPOST]Sportklub Makedonija
пред 29 минути ·
Почитувани фанови,

Ве информираме дека одново е започнат процес на преговори со кабелскиот оператор Близоо за воведување на нашите ТВ канали на нивната платформа. Дополнително ќе бидете известени за текот на преговорите. Искрено се надеваме дека овојпат истите ќе финишираат со потпишување на Договор за продолжување на досегашната соработка. За секоја измена навремено ќе бидете информирани.

Ви благодариме на Вашата доверба.

Спортски поздрав до сите!

Последно уредено:
Јас колку што разбрав, има две групи.... едни што мора да платат до 15-ти во месецот, други што ги оставаат до 31-ви да ги подмират сметките[DOUBLEPOST=1422363997][/DOUBLEPOST]Sportklub Makedonija
пред 29 минути ·
Почитувани фанови,

Ве информираме дека одново е започнат процес на преговори со кабелскиот оператор Близоо за воведување на нашите ТВ канали на нивната платформа. Дополнително ќе бидете известени за текот на преговорите. Искрено се надеваме дека овојпат истите ќе финишираат со потпишување на Договор за продолжување на досегашната соработка. За секоја измена навремено ќе бидете информирани.

Спортски поздрав до сите!
Конечно им текна,месец дена спорт немам изгледано асално.Се надевам и во ХД ќе ги воведат,ама само да ги воведат :)

Конечно им текна,месец дена спорт немам изгледано асално.Се надевам и во ХД ќе ги воведат,ама само да ги воведат :)

Се ближи 1 февруари 2015, ќе заврши бесплатното емитување на каналите од балканскиот пакет и на другите канали од дополнителни пакети, а со додавање на турски и татарски канали нема баш да легне рајата на брашно.

Ако народот за малку ќе ги демолираше во трговскиот центар на СП Маркет во Ѓорче Петров и на други места, ги чека бетер сценарио доколку не ги вратат Спорт Клуб каналите и останатите канали за кои намерно не извадија нови лиценци или доколку не ги заменат со прифатливи и асални ТВ канали.

Да не ме сфати некој погрешно...Океј е борбава за Спортклуб и ми се свиѓа како сите реагирате али зашто вака некој не ги запне Близу да ги воведат Cinestar premiere или пак HBO пакетот?

Да не ме сфати некој погрешно...Океј е борбава за Спортклуб и ми се свиѓа како сите реагирате али зашто вака некој не ги запне Близу да ги воведат Cinestar premiere или пак HBO пакетот?

кој ке плаќа 350ден за ХБО?

Затоа што голем дел од народот живее за кладилница. За филмови и серии си ги имаме Сител, Канал5, Алфа....

Поентата со незадоволството поради исклучувањето на Спорт Клуб каналите, е бидејќи истите веќе беа достапни за корисниците на дигиталната телевизија на Близо, но Близо своеволно престана да ги емитува, бидејќи се надеваше дека ќе успее да исценка пониска цена за правата за емитување на содржините на Спорт Клуб каналите преку својата кабелска мрежа и како што денес ни е јасно на сите, Близо не успеаа во намерата да исценкаат пониска цена.

Cinestar и HBO каналите се друга приказна, особено HBO каналите кои секогаш се наплаќаат дополнително. Но наскоро HBO ќе почне да ги нуди своите канали на Интернет за одредена претплата, поради што повеќе и нема да мораме да бидеме претплатници на кабелски/дигитален/IPTV оператор за да ги гледаме HBO каналите.

За Cinestar и HBO каналите нема поплаки, бидејќи Близо никогаш не ги ни нудел, ниту ги исклучил, па да има незадоволство.

Секогаш се добредојдени коментари и предлози до Близо за воведување на нови ТВ канали, но како што знаеме, Близо ги болат и уши и очи за предлози за нови ТВ канали, особено кога станува збор за нови асални ТВ канали.

Почитувани фанови,

кој ке плаќа 350ден за ХБО?
Минимална претплата што ја препорачува самиот HBO е 200 денари. Тоа што некои оператори си ја зголемуваат цената, е нешто друго :)

Просечниот македонец нема пари за тој луксуз, иако сметам дека Cinestar може да се воведе бесплатно.
Корисниците на близу се таму ради тоа што е ефтино , да беше и 3максот достапен како близу мислиш би седел тука , нема теорија.

Всушност во мкд најдобрата опција е 2-3 дримбокса , една антена со исто толку окца и интернет од близу, и да си бидеш на раат,глеј си скај спортс и бт спортс ,кој ги е.е србиве. Тоа здравје откога ке ми истече договоров.

Изгледа дека од 1ви ќе се воведат Арена спорт каналите. Доколку и ова им е лага уште на 2ри понеделник идам во СП Планет им враќам и модем и се у курац па иди нека не раскинат договорот. Тие се тие кои во договорот ги имаат СК каналите, а истиот тој договор не го почитуваат.

Ние Спортклуб немаме ти за арена збориш... :cautious:
Ваљда си ја утнал темава, друго објаснување немам.
Тоа му го кажале на другар. Колку е сигурно незнам. Не сум ја утнал темата не бери гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom