A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Освен дека во моментов не се водат никакви преговори, друго инфо немам....
Абе немаат никаква намера да ја платат цената која што сега ја бараат од СК. Сега сакаат да ги сожалат, и да се намали цената... Да се молиме дека СК ќе ја намали (што искрено не верувам) цената, друго ништо не ни преостанува...

Дечки ме интересира некој што има Тотал ТВ, да искоментира околу HD каналите Спорт Клуб? Велеа дека сликата е лоша, сменето ли е нешто? Сите канали(start,plus,hd) излегува пакет од околу 700 денари. Тука фалат само HBO,Club-X . Ама у секој случај многу подобро од близу што нуди. Со се опрема местење, според нивниот сајт излегува околу 2500 денари, и послемто по 700 денари месечно. Прва,РТС, Б92 ги нема во листата, ама знам дека ги пуштаат? Или повеќе не?

Дечки ме интересира некој што има Тотал ТВ, да искоментира околу HD каналите Спорт Клуб? Велеа дека сликата е лоша, сменето ли е нешто? Сите канали(start,plus,hd) излегува пакет од околу 700 денари. Тука фалат само HBO,Club-X . Ама у секој случај многу подобро од близу што нуди. Со се опрема местење, според нивниот сајт излегува околу 2500 денари, и послемто по 700 денари месечно. Прва,РТС, Б92 ги нема во листата, ама знам дека ги пуштаат? Или повеќе не?
Не сум сигурен, но мислам дека СК HD каналите ги нуди само во 720p.

Медиумска војна меѓу група граѓани и blizoo.
Еве ја првата страна (која можам да речам и дека е во право): http://setaliste.com.mk/top-vesti/makedonija/група-незадоволни-граѓани-јавно-реаг/
А еве ја и втората страна со демантот: http://kumanovskimuabeti.mk/kabelsk...mantira-tvrden-ata-izneseni-od-grupa-gragani/

Мене месецов ми наплатија 150 денари помалце, така да рака на срце, барем за тоа беа конкретни

Мене месецов ми наплатија 150 денари помалце, така да рака на срце, барем за тоа беа конкретни
Мене сеуште не ми е стигната сметката :) Баш ме интересира колкава ќе ми биде :)

Медиумска војна меѓу група граѓани и blizoo.
Еве ја првата страна (која можам да речам и дека е во право): http://setaliste.com.mk/top-vesti/makedonija/група-незадоволни-граѓани-јавно-реаг/
А еве ја и втората страна со демантот: http://kumanovskimuabeti.mk/kabelsk...mantira-tvrden-ata-izneseni-od-grupa-gragani/

На мене не ми е пристигната сметка, но јас сум со договор за Делукс пакет од декември 2013, поради што сметката ќе остане 1.200 денари бидејќи тоа е договорената месечна претплата според договорот, освен ако Близо одлучат да ме поштедат за некој денар помалку поради исклучувањето на голем број на телевизиски канали.

Но за се останато во целост се согласувам со незадоволните граѓани - дефинитивно односот на Близо кон своите корисници е непрофесионален и игнорантен, особено со ваквите планови на Близо за менување на National Geographic и FOX Life со бошњачки музички ТВ канали и менување на Cinemania, Ultra, Lov i ribolov и Sport Klub каналите со турски идиотизми.

Последно уредено:
Мене уште на почетокот на Јануари месец, ми кажаа дека тие 2 пакети нема да се наплаќаат...

1.1.1.Аналогна телевизија2015Јануари
1.1.2.ДТВ 120+HD+Супер+Тринг2015Јануари
1.1.3.НЕТ 152015Јануари
1.1.4.Телефонија 2502015Јануари
1.1.5.Надминати минутиТелефонија 2502014Декември24.00
1.2.Месечна таксаДополнителен рисивер 00.00
1.2.1.Втор рисивер2015Јануари
Вкупно: 1123.00

Ахххх да ,намалиле , кур намалиле ,а ете го во претплата си стои супер пакетот со спорт клуб 1&2

1.1.1.Аналогна телевизија2015Јануари
1.1.2.ДТВ 120+HD+Супер+Тринг2015Јануари
1.1.3.НЕТ 152015Јануари
1.1.4.Телефонија 2502015Јануари
1.1.5.Надминати минутиТелефонија 2502014Декември24.00
1.2.Месечна таксаДополнителен рисивер 00.00
1.2.1.Втор рисивер2015Јануари
Вкупно: 1123.00

Ахххх да ,намалиле , кур намалиле ,а ете го во претплата си стои супер пакетот со спорт клуб 1&2
jaви се кај нив и реагирај и ќе ти намалат. јас се јавив пред некој ден и ја го исклучив Балкан пакетот а ми стигна повторно за плаќање и ми рекоа дека за неколку дена ќе го корегираат и плус дека месецов ги имало сите канали бесплатно ќе ми ја минусирале сумата. утре ќе одам да платам па ќе видам дали навистина ќе ја намалат сметката

Јас ако не платам сметка до 20ти, на 21ви веќе немам интернет и телефон. Вие до 27ми си цепате а? o_O

Или само за тв правите муабет?

Јас ако не платам сметка до 20ти, на 21ви веќе немам интернет и телефон. Вие до 27ми си цепате а? o_O

Или само за тв правите муабет?

Истото важи и за дигиталната телевизија.

Исто како што Интернетот може да се исклучи дигитално, така и дигиталната телевизија може да се исклучи дигитално во случај на неплатени сметки.

На оние корисници на дигиталната телевизија на Близо кои користат кабелски рисивери од Близо, им се појавуваат пораки на екранот на телевизорот со предупредување пред исклучување поради неплатени сметки.

Абе немаат никаква намера да ја платат цената која што сега ја бараат од СК. Сега сакаат да ги сожалат, и да се намали цената... Да се молиме дека СК ќе ја намали (што искрено не верувам) цената, друго ништо не ни преостанува...
Со сигурност ти гарантирам дека цената нема да се намали, цената е ФИКСНА за сите оператори. На фан страната на Спортклуб можете од левата страна да проверите кој оператори имаат активни договори. Ако можеше телекабел да потпише нов договор и да ги нуди бесплатно каналите, исто така и Т-ХОМЕ и еден куп други оператори. Плус цената не е само за спортклуб каналите туку и за GOLF KLUB, CINEMANIA, LOV I RIBOLOV, ULTRA, GRAND, N1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom