A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Коментар од ФБ групата на Близу

Има нешто точно во ова?
Ништо точно. SK (и каналите од таа групацијата) продолжуваат да се нудат во Македонија, кај сите оператори кои ќе потпишат. Мислам дека и самите SK на фејсбук кажаа дека ова е неточно. Плус, еве 15ти помина, кај ниту еден оператор колку што знам јас не се исклучени. Добро blizoo е поинаку.

Супер. Ајде сега сите на тотал тв, и таму дали ќе има СК е прашање

Супер. Ајде сега сите на тотал тв, и таму дали ќе има СК е прашање
Читаш погоре што реков:
Ништо точно. SK (и каналите од таа групацијата) продолжуваат да се нудат во Македонија, кај сите оператори кои ќе потпишат. Мислам дека и самите SK на фејсбук кажаа дека ова е неточно. Плус, еве 15ти помина, кај ниту еден оператор колку што знам јас не се исклучени. Добро blizoo е поинаку.
[DOUBLEPOST=1421407696][/DOUBLEPOST]Еве го соопштението од Sportklub Makedonija:

Премногу невистини и премногу манипулации со јавноста!

СПОРТ КЛУБ нема да биде забранет во Македонија и СПОРТ КЛУБ ќе постои во Македонија се додека ги поседуваме правата за реемитување на сите натпреварувања што ги емитуваме!

Дали одреден оператор ќе го има или не во својата понуда е негова лична одлука. Ние ниту ги бришеме вашите коментари ниту не ви одговараме на вашите прашања туку напротив, се трудиме да бидеме максимално транспарентни кон вас, колку што дозволува деловната етика. Ова е јасна порака до сите дека се додека имаме наши фанови во Македонија ние за нив ќе постоиме!

Секој кој има потреба од официјална потврда за истекување на Договорот со одреден оператор може да не контактира и истата да ја добие заедно со насоки за официјални документи кои тоа дополнително ќе ви го потврдат.

Вие имате право да го гледате она што некој се обврзал дека ќе ви го обезбеди или доколку неможе тогаш да ви дозволи изборот за понатамошна соработка да биде Ваш!

Поздрав до сите наши фанови

Епа ако ме излажале за тоа значи намерно е исклучен за да кога ке дојде спорт клуб во нивна програма да направат некој пакет со нив и да го турат еуроспорт њуз таму , друга причнина не ми текнува.
И за Еуроспорт Њуз планираат да наплаќаат, а? Мамето нивно... Уште една лага од нивна страна, сепак каналот уште постои. Не бе, овие веќе не се оператор, за жал.

Иначе пред некој ден кога плаќав сметка им ги минусираа пакетите со СК каналите на тие што ги плаќаат дополнително. Јас им реков дај и мене намали ми 160ден , ми рече ти си на 3+делукс , таму се вклучени тие пакети бесплатно.
Со други зборови , фала ти што ни се натрти и те изе.авме

Иначе пред некој ден кога плаќав сметка им ги минусираа пакетите со СК каналите на тие што ги плаќаат дополнително. Јас им реков дај и мене намали ми 160ден , ми рече ти си на 3+делукс , таму се вклучени тие пакети бесплатно.
Со други зборови , фала ти што ни се натрти и те изе.авме
А ти уште 2 години ќе ги трпиш, а?

Каква мизерија се овие. Абе бесплатни канали само имаат а бараат пари мислиш сите канали на светот ги имаат. Од тие 150 канали или колку и да имаат, дали 20 може да се гледаат. Или се албански, турски или пак тотално непотребни. Се откажуваме дома од нив, иако ги имаме сите услуги како интернет и телефонија. Поздрав мизерии едни.

Вчера ми се јавија за продолжување на договорот затоа што во февруари ми истекува и кажаа понуда која ја имаат. Јас и реков се е во ред но што ќе биде со спортклуб каналите и дека најмногу бев кај нив заради интернетот спортските канали и документарните. Бидејќи спортските ги нема незнам дали би го продолжил, едино интернетот би го продолжил а телевизијата не. Ми одговори дека моментално преговорите се во напредна фаза и до крајов на месецов ќе биде решен проблемот, без разлика каков и да биде исходот и дека секако може да си го продолжам договорот тогаш. Млаку ми падна чудно што не настојуваше да ме убеди туку мојата “закана“ ја прифати ладнокрвно и како со сигурност дека ќе останам кај нив, ако ќе ги имаме така да ќе останеш кај нас. Дали ќе го решат проблемот или пак им е гајле што ќе откажам незнам. Но како и да е до крајов на месецов ќе се знае точно дали ќе има спортклуб или не.

Ајде малку blizoo и продолжението на пропаѓањето нивно:
1. татарските Planeta и Planeta folk на тие што им фалеа повторно се враќаат кај идиотиве: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_analogen_br.4.pdf
2. нови босански канали: Hayat folk и Hayat music: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_digitalen_br.88.pdf
3. освен татарските планети во аналогната, се враќаат и на дигиталната, плус Planeta HD: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_digitalen_br.87.pdf

Епа толку беше од идејата дека овие ќе се оправат колку-толку со тоа што ќе ги тргнат татарскиве канали :mad::oops:

Ајде малку blizoo и продолжението на пропаѓањето нивно:
1. татарските Planeta и Planeta folk на тие што им фалеа повторно се враќаат кај идиотиве: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_analogen_br.4.pdf
2. нови босански канали: Hayat folk и Hayat music: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_digitalen_br.88.pdf
3. освен татарските планети во аналогната, се враќаат и на дигиталната, плус Planeta HD: http://avmu.mk/images/Potvrda_za_registracija_Blizu_digitalen_br.87.pdf

Епа толку беше од идејата дека овие ќе се оправат колку-толку со тоа што ќе ги тргнат татарскиве канали :mad::oops:

Па нели ќе го намалуваа бројот на аналогни ТВ канали за да заштедат на фреквенции за да има повеќе дигитални ТВ канали ?

И од сите глупости, им текна дополнителен бугаризам да пуштаат во аналогната ТВ понуда ?

И сепак ни ги враќаат татарските канали во дигиталната ТВ понуда, баш кога помисливме дека конечно куртуливме од нив ?

А овие босанскиве музички канали би требало да се замена за National Geographic и за FOX Life ?

Леле колку се очајни, молат за да ги треснеме од земја.

Но ако ако, од мене имаат фора која завршува на 31 декември 2015, а после тој ден - за мене лично - сите карти ќе бидат отворени, па ќе видиме кој како ќе одигра.

Од салон викаат дека СК се враќаат на 1ви. Делуваат доста самоуверено, шо знам.
Ти беше лично и така ти рекоја? Ај утре ќе појдам и ќе прашам и јас, дали има кохерентност во информациите. :D

Па нели ќе го намалуваа бројот на аналогни ТВ канали за да заштедат на фреквенции за да има повеќе дигитални ТВ канали ?

И од сите глупости, им текна дополнителен бугаризам да пуштаат во аналогната ТВ понуда ?

И сепак ни ги враќаат татарските канали во дигиталната ТВ понуда, баш кога помисливме дека конечно куртуливме од нив ?

А овие босанскиве музички канали би требало да се замена за National Geographic и за FOX Life ?

Леле колку се очајни, молат за да ги треснеме од земја.

Но ако ако, од мене имаат фора која завршува на 31 декември 2015, а после тој ден - за мене лично - сите карти ќе бидат отворени, па ќе видиме кој како ќе одигра.
Е да, и јас знам дека ќе ја укинуваат аналогната, зошто воопшто сега пак ги додаваат/враќаат во аналогна ова татариве.

И да, за жал кога се надевавме дека целосно ќе ги укинат, они ги враќаат повторно во дигиталната.

Ако овие два босански канали се замената за NatGeo и FOXlife ..... (немам зборови)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom