A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Тогаш кога се јавив да прашам во к.центар ми рекоа дека престанува да се емитува тој канал. Е сеа колку е точно, поим немам
Па добро бе, како што ќе им истекуваат договорите, така овие планираат да НЕ ги обновуваат? Ништо не им остана во ДТВ, НИШТО. [emoji35] [emoji35] [emoji35]

Па добро бе, како што ќе им истекуваат договорите, така овие планираат да НЕ ги обновуваат? Ништо не им остана во ДТВ, НИШТО. [emoji35] [emoji35] [emoji35]
Изгледа не ме разбра, ми рекоа дека самиот канал се гаси, дека нема веќе да емитува програма.

Изгледа не ме разбра, ми рекоа дека самиот канал се гаси, дека нема веќе да емитува програма.

WTF????? [emoji33] [emoji34]

Колку е тоа вистина, можат да ни откријат корисниците на другите кабелски и дигитални оператори.

Дали EuroSport News е исклучен и кај нив, или и понатаму е достапен ?

Не би било прв пат било кој оператор - ова не важи само за Близо, па не мораме да маваме врз нив со дрва и камења за ова - да ги лаже сопствените корисници за да ги оправда сопствените постапки.

Попрво ке се укине близооооо него eurosport news! Банално е веке да се коментира за програмските шеми што ги нудат операторите тие како што одат времињата ке бидат се полоши и полоши!

Колку е тоа вистина, можат да ни откријат корисниците на другите кабелски и дигитални оператори.

Дали EuroSport News е исклучен и кај нив, или и понатаму е достапен ?

Не би било прв пат било кој оператор - ова не важи само за Близо, па не мораме да маваме врз нив со дрва и камења за ова - да ги лаже сопствените корисници за да ги оправда сопствените постапки.
Синојка имаше Eurosport News на макств.

Синојка имаше Eurosport News на макств.

@budaletinka_r, @JB00F

Ете колку престанал EuroSport News да постои како ТВ канал и да емитува програма.

Според официјалниот список на Близо во АВМУ, освежен на 5 јануари 2015, Близо ги имаат потребните лиценци за сите ЕуроСпорт канали со важење до крајот на 2017 година.

blizoo_eurosport.jpg

Од тука следува заклучокот дека, доколку EuroSport News продолжи да се емитува на другите кабелски и дигитални оператори, а истовремено Близо не продолжат да го емитуваат истиот овој ТВ канал, тогаш повеќе од јасно е дека Близо своеволно и намерно престанале да го емитуваат EuroSport News од причини засега познати само на нив.

Последно уредено:
Од прва рака ќе ви кажам дека Eurosport News не престанува (барем не досега) со работа. Тоа е небулозно тврдење :)
Јас, операторите, речиси сите го имаме. А одговорот на прашањето зошто blizoo го тргна не е точно.

Од прва рака ќе ви кажам дека Eurosport News не престанува (барем не досега) со работа. Тоа е небулозно тврдење :)
Јас, операторите, речиси сите го имаме. А одговорот на прашањето зошто blizoo го тргна не е точно.
A oд прва рака имаш инфо за Спорт Клуб? :)

A oд прва рака имаш инфо за Спорт Клуб? :)
Е сега не претерувај :pos:
Па еден на дедо ми му кажал демек овие blizoo отишле кај нашиот северен сосед, што искрено не верувам.
Други извори велат дека поим немаат за такво нешто, а поверојатно е дека blizoo воопшто и не преговара.:unsure:

@budaletinka_r, @JB00F

Ете колку престанал EuroSport News да постои како ТВ канал и да емитува програма.

Според официјалниот список на Близо во АВМУ, освежен на 5 јануари 2015, Близо ги имаат потребните лиценци за сите ЕуроСпорт канали со важење до крајот на 2017 година.

blizoo_eurosport.jpg

Од тука следува заклучокот дека, доколку EuroSport News продолжи да се емитува на другите кабелски и дигитални оператори, а истовремено Близо не продолжат да го емитуваат истиот овој ТВ канал, тогаш повеќе од јасно е дека Близо своеволно и намерно престанале да го емитуваат EuroSport News од причини засега познати само на нив.
Епа ако ме излажале за тоа значи намерно е исклучен за да кога ке дојде спорт клуб во нивна програма да направат некој пакет со нив и да го турат еуроспорт њуз таму , друга причнина не ми текнува.

Прашање е дали ќе ги вратат спорт клуб, веќе го губам секое трпение што ми е преостанато.

Коментар од ФБ групата на Близу

Greta OdzakovaVeke pisuvav deka Blizoo odbile da go potpisat dogovorot so Sportklub bidejki im bilo preskapo, a toa go kazuvaat i operaterite na kontakt telefonot, dodusa indirektno...Pisuvav za akcijata na Sovetot za radiodifuzija sega nekakva agencija deka od 15 ke nema Sportklub i na Boom (treba da se proveri) a od 1 mart i na site drugi kabelski operatori - ovoj kanal ke bide zabranet bidejki makedonskite firmi zagubile 6 milioni evra od freklami na makedonski kompanii. Se nadevav deka nekoj od mediumte ke ja ispita celata situacija ama ocigledno nemaat cuvstvo za gragjanite i nivnite interesi. Inaku, vo eden snimen razgovor so operaterite mi bese kazano deka ako i se skluc dogovor ke bide na steta na pretplatnicite a toa ne smee bidejki jas imam na primer 3 maks delux i na nivnata strana tocno stoi koi kanali imaat obvrska da mi gi reemituvaat...Znaci, vo ponedelnik odam da platam ama ne cela suma bidejki ne gledam 5 kanali koi tie samite gi isklucija a zemale obvrska da gi emituvaat...Za ovoj, ukinat, paket pred ovoj paket plakjav dopolnitelno, pa ke vidime...

Има нешто точно во ова?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom